Gnoccheja tomaattikastikkeessa lisukkeineen

Arki painaa päälle, kiireessä meinaa iskeä ruoanlaittopaniikki. Jotain kunnollista on kuitenkin laitettava, mutta aikaa ei ole liikaa.

Nopea ja yksinkertainen, mutta herkullinen arkipasta syntyy gnoccheista eli perunapasta-myvyistä, puhveli-mozzarellasta ja prosciutto-kinkusta. Niin kuin pasta aina, myös gnocchit pitää nauttia heti keittämisen jälkeen.

Gnoccheja tomaattikastikkeessa lisukkeineen

2 pakettia (à 500 g gnoccheja (itse käytin De Ceccoa))

2 valkosipulinkynttä

1 rkl oliiviöljyä

1 prk (à 400 g) Mutti-tomaattimurskaa

rouhittua mustapippuria maun mukaan

suolaa maun mukaan

1 tl kuivattua oreganoa

tuoretta basilikaa

2 pakettia (à 220/125 g) bufala-mozzarellaa

1 paketti (à 100 g) prosciutto-kinkkua

parmesan-juustoa

Ohje

Laita runsaasti vettä kiehumaan isoon kattilaan. Lisää suola. Kiehumista odottaessa kuullota oliiviöljyssä murskattua valkosipulia paistinpannulla. Lisää tomaattimurska. Mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. Anna kastikkeen porista paistinpannulla. Laita gnocchit kiehuvaan veteen. Parin minuutin kuluttua niiden noustua pinnalle, siirrä ne siivilällä kastikkeen joukkoon ja sekoita.

Nosta gnocchi-annos lautaselle. Laita päälle makusi mukaan bufala-mozzarellaa, prosciutto-kinkkua revittynä ja raasta päälle vielä parmesan-juustoa. Revi joukkoon muutama basilikan lehti.