Arki painaa päälle, kiireessä meinaa iskeä ruoanlaittopaniikki. Jotain kunnollista on kuitenkin laitettava, mutta aikaa ei ole liikaa.
Nopea ja yksinkertainen, mutta herkullinen arkipasta syntyy gnoccheista eli perunapasta-myvyistä, puhveli-mozzarellasta ja prosciutto-kinkusta. Niin kuin pasta aina, myös gnocchit pitää nauttia heti keittämisen jälkeen.
Gnoccheja tomaattikastikkeessa lisukkeineen
2 pakettia (à 500 g gnoccheja (itse käytin De Ceccoa))
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 prk (à 400 g) Mutti-tomaattimurskaa
rouhittua mustapippuria maun mukaan
suolaa maun mukaan
1 tl kuivattua oreganoa
tuoretta basilikaa
2 pakettia (à 220/125 g) bufala-mozzarellaa
1 paketti (à 100 g) prosciutto-kinkkua
parmesan-juustoa
Ohje
Laita runsaasti vettä kiehumaan isoon kattilaan. Lisää suola. Kiehumista odottaessa kuullota oliiviöljyssä murskattua valkosipulia paistinpannulla. Lisää tomaattimurska. Mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. Anna kastikkeen porista paistinpannulla. Laita gnocchit kiehuvaan veteen. Parin minuutin kuluttua niiden noustua pinnalle, siirrä ne siivilällä kastikkeen joukkoon ja sekoita.
Nosta gnocchi-annos lautaselle. Laita päälle makusi mukaan bufala-mozzarellaa, prosciutto-kinkkua revittynä ja raasta päälle vielä parmesan-juustoa. Revi joukkoon muutama basilikan lehti.