Granaattiomenaglögiä ja joululauluja

Minä rakastan jouluaikaa. Olen mahdoton fiilistelijä. Joulumusiikin kaivan esiin jo ajoissa, mutta varsinaiset joulukoristeet saavat odottaa vielä hetken.

Taustalla soi Joulun laulu -levy. Baritoni Matti Taskisen suloääni Jukka Leutosen säestyksellä ja Selinan granaattiomeglögi kruunaavat iltaisin jouluisen ja odottavan tunnelman. Vielä on matkaa jouluun, joululahjatkin on lähestulkoon hankkimatta. Ehdin kuitenkin hengähtää hetkeksi ja nauttia tästä tunnelmasta!glögi-1

Granaattiomenaglögi

7,5 dl 100%, sokeroimatonta granaattiomenamehua
3 rkl juoksevaa hunajaa (tai maun mukaan)
1,5 kanelitankoa (Caylon-kanelia)
1 tähtianis
8 vihreää kardemummankotaa
10 neilikkaa
1 pullo punaviiniä
Kaada granaattiomenamehu kattilaan. Lisää mausteet ja hunaja. Kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 minuuttia. Maista ja lisää halutessasi hunajaa. Lisää punaviini ja kuumenna, mutta älä keitä.
Tarjoile glögilaseista manteleiden ja rusinoiden kera.

Joululaulut

Matti Taskinen toimi lauluopettajanani vuosina 2002-2003 auskultoidessani Nilisän käräjäoikeudessa. Sen jälkeen lauluopetus on on ollut paljon vapaamuotoisempaa yhteisten lomaviettojen yhteydessä. Matin Joulun laulu -levyn voit tilata täältä.

Sylvian joululaulu – Matti Taskinen

Tässä vielä muutama linkki Matin tulkintoihin:

Kolmen kuninkaan marssi – Matti Taskinen
En etsi valtaa loistoa – Matti Taskinen 
 raakajoulu (59 of 61)

Ihanaa joulun odotusta!

Kuka kukin on?

Selina Vienola on helsinkiläinen toimittaja, taidehistorioitsija ja
ruokabloggari. Kahden lapsen äiti kokkaa rennolla otteella mausta
tinkimättä. Hyvästä ruoasta hän tulee hyvälle tuulelle, huonosta
huonolle. Selinan Dilliä ja piparjuurta -blogista
 (http://dilliajapiparjuurta.blogspot.fi/löydät lisää herkullisia reseptejä.

Matti Taskinen on savolainen baritoni, joka tunnetaan monipuolisen esiintyvänä taiteilijana ja laulunopettajana. Hänen ohjelmistoonsa kuuluu niin kevyttä musiikkia, kuin oooppera – ja kirkkomusiikkia. Lisää Matista, hänen tuotoksistaan ja keikka-aikatauluistaan voit lukea hänen nettisivuiltaan (https://mattiolavitaskinen.wordpress.com).  Muisto vain -levyllä Matti tulkitsee Olavi Virran tunnettuksi tekemiä lauluja. Sen voit hankkia joululahjaksi täältä.

kotona.typo