Hameen helmat heilumaan!

Niin kuin olen aina toitottanut tätä vaateideologiaani, niin toitotan sitä myös nyt. Suosin siis vaatteita, joita voi käyttää monessa tilaisuudessa yhdistelemällä vain eri vaatekappaleita keskenään.

Nyt uusin ihastukseni on erityisesti Gai + Lisvan kerroksellinen herkkä hame ja aah, niin mukavat paidat, jotka tuntuvat iholla siltä kuin paitaa ei olisikaan.

”Gai+Lisva on tanskalainen ihanan rento merkki, joka panostaa omassa tuotannossaan ihaniin perusvaatteisiin”, luottovaatekauppani SOFiNAH:in Annika kertoo. ”Gai + Lisva tekee lähtökohtaisesti kaikenlaisia paitoja ihanissa väreissä ja malleissa. Ne ovat paitoja, joita voidaan käytää joka päivä lähes kaikissa tilaisuuksissa ja ne tuntuvat mukavilta ihoa vasten”, Annika jatkaa. “Monesti merkin materiaalit ovat hieman läpinäkyviä ja hihat pitkät, koska Gai + Lisvalle kerrospukeutuminen on kaiken A ja O.” Juuri sellainen nahkatakin alla oleva paitani on. Hieman läpikuultava, ja sen päälle on mukava pukea vaikka nahkatakki, sillä sen laskeutuva materiaali ei jää ”tönköksi” takin alle.

Helmat heiluvat Gai + Lisvan kerroksellisessa herkässä hameessa.

Gai + Lisvan jokaisessa mallistossa on kuitenkin paitojen lisäksi myös pieni valikoima upeita vaatteita ”maustamaan” näitä peruspaitoja, kuten tämä minun päälläni oleva tyttömäinen kukkaprinttinen kesähame.

Sinisen jakkuni alla oleva kermanvärinen tyköistuva t-paita on Majestic Filatures -merkkinen ranskalainen luksus-t-paitamerkki. Heidän suosituin SOFT TOUCH- materiaali on pesty viskoosi/elastaani-yhdistelmämateriaalista valmistettu paita, joka tuntuu päällä ihan kuin toiselta iholta. Majestic Filaturesilta löytyy myös kesäinen pellava/silkki-sekoite, mikä on suosittu ja ylellinen materiaali.

Missä vaatteissa on sopivaa mennä kesähelteillä töihin? Miesten shortsipukeutumisesta olikin juttua iltapäivälehdissä juuri hiljattain, mutta missä menee naisten hameen helmojen pituuden säädyllisyysraja? Saako säärtä näyttää?

Jakku, lyhyt hame ja korkeat vaaleat kengät – yhdistelmä minun makuuni!

”KYLLÄ SAA!”, Annika toteaa ytimekkäästi, mutta jatkaa: ”Toki pitää kunnioittaa työpaikan toiveita ja pukeutumissääntöjä. Suomessa on kuitenkin (vielä virallisesti) neljä vuodenaikaa ja täytyyhän sen näkyä työpaikallakin pukeutumisessa!”.

”Liian lyhyt hame ei ole sovelias, mutta hameen helma voi myös olla asiallisen lyhyt. Tällöin kannattaa yhdistää ryhdikkäitä vaatteita hameeseen, kuten esim. kauluspaidan, matalammat kengät tai vaikka bleiserin.” Minä siis yhdistin jakun juuri oikein! ”Lyhyen hameen kanssa ei kannata ainakaan työtilaisuuksiin yhdistää avonaista paitaa tai hihatonta toppia”, Annika toteaa. Kyllä, allekirjoitan saman. Vähän samaan tapaan pidän eniten esimerkiksi meikkityylistä, jossa joko laitetaan tumma meikki silmiin tai huuliin, ei molempia. ”Jos hame on tyköistuva, siihen sopii kivasti joku vähän pidempi neule tai paita, jossa on hieman volyymiä”.

Loppujen lopuksi kyse on siitä, kuinka paljon säärtä haluaa näyttää! Omia mittasuhteita ja työtehtäviä kannattaa aina ottaa huomioon. Kaikki hamepituudet ovat kuitenkin tänä kesänä in: mini, polvi, midi ja maxi!

Lopuksi vielä Annikan ideoita hamepukeutumiseen:

1.Lyhyen hameen kanssa saa kivasti pituutta sääriin valitsemalla vaaleammat kengät. Tummat kengät katkaisevat helposti kokonaisuutta.

2.Juhlavamman hameen voi arkena yhdistää rentoihin lenkkareihin ja t-paitaan.

3.Harsomaisen hameen kanssa kannattaa leikitellä kontrasteilla. Annika toteaa minun valitsemani nahkatakin olevan juuri hyvä esimerkki kivasta kontrastista! Asusta tulee paljon monipuolisempi, kun siinä on jotain ohutta/paksua, mattaa/kiiltävää, harsomaista/peittävää, arkista/juhlavaa!

Acnen lenkkarit tuovat hiukan lisäpituutta.

4.Kun yhdistää samanvärisen paidan hameen pariksi, asusta saa yhtenäisen ”mekko-vaikutelman”.

5.Lyhyen A-linjaisen hameen kanssa sopii niin lyhyt kun pidempikin jakku. Hameen linja jää kauniimmin näkyviin lyhyen yläosan kanssa. Tämän hetkinen trendi on yhdistää laatikkomainen yläosa minimittaan.

6.Hameen värejä voi nostaa kivasti esiin vaihtamalla asusteita.

Näin on, esimerkiksi tämän hameen printti on tummanharmaa, mutta kun siihen yhdistää tummansinistä, mustaa tai vaikka viininpunaista, niin hameen saa helposti näyttämään erilaiselta!

Ei kun helmat heilumaan!

Tehty yhteistyössä SOFiNAH shopin kanssa.

SOFiNAH

SOFiNAH shop on Helsingissä toimiva lifestyle-kauppa, jota pyörittää Annika ja Thia, ihanat ja inspiroivat naiset. Kaupan valikoimiin kuuluu mm. ihania vaatteita, kosmetiikkaa, asusteita ja huonetuoksuja. Laatutietoisuus, muotituntemus ja ystävällinen palvelu takaavat miellyttävän ostoskokemuksen joko liikkeessä Uudenmaankadulla tai SOFiNAH’in verkkokaupassa.

OSOITE

Uudenmaankatu 17, 00120 Helsinki

Puh +358(0)44 5668090

AUKIOLOAJAT

Ma – pe klo 11-18

Lauantai klo 11-16

www.sofinah.fi

www.instagram.com/sofinahshop/

www.facebook.com/sofinahshop/

info@sofinah.fi