Kuntosalilta ryhtiä kroppaan!

Rakastan juoksemista. Se on minulle melko helppoa ja aah, toteutettavissa niin aikaasäästävästi. Lenkkarit jalkaan ja ulos – ei siirtymäaikoja, vaan kaikki minuutit tehokasta ajankäyttöä siihen itseensä, urheiluun.

*KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Viime aikoina olemme tosin käyneet pienen naisporukan kanssa kapuamassa Malminkartanon jätemäen portaita, tehneet ripeitä kävelyreissuja ja jalkatreenejä ulkosalla. Yhtä kaikki, edellä mainitut lajit osuvat ennen kaikkea jalkoihin. Sunnuntaisin pelaamme kyllä vakiovuorolla tennistä. Se ottaa toki myös yläkroppaan, mutta melko toispuoleisesti.

Joka tapauksessa, olen huomaavani kroppani ryhdin valahtaneen. Minun on siis keskityttävä coreen ja ylävartaloon. Kätenikin kaipaavat työstöä. Nekin voisivat hiukan terhakoitua. En nyt puhu mistään Madonna-lihaksista, vaan ihan pelkästä jäntevyydestä.

Istumatyö ei tuo helpotusta. Satulatuoli voisi olla paikallaan. Luin kerran tutkimuksen, jossa väitettiin, että ihminen muistaa usein istua hyvällä ryhdillä noin kolme minuuttia. Minä taidan muistaa noin minuutin.

Edellä mainituista syistä olen viime viikkoina terästänyt selkä- ja käsitreenejä unohtamatta vatsalihaksia, sisäisiä ja ulkoisia. Fitness Villagen salilla minun tulee tehtyä parhaat treenit, vaikka monet liikkeistä teen irtopainoilla tai tangoilla, joita kotiarsenaalistammekin löytyy.

Tässä minun tämän viikon yläkroppatreenini vinkiksi sinulle:

Leukojen veto:

Jos Vappu Pimiäkin sai tsempattua itsensä tekemään leuan ennen kuin täytti neljäkymmentä, niin miksi emme mekin?! Voit aloittaa leukojen vedot tuetusti vaikka kuminauhaa apuna käyttäen. Jospa saisin tehtyä viisi ilman apuja ennen kuin täytän 50! Vai pistetäänkö oikein kunnon haaste – 15?!

 

Yläselkä:

Esimerkiksi ylätaljassa 2–3 sarjaa, 8–2 toistoa

Vatsa:

Vatsalihaksia monipuolisesti. Älä unohda syviä vatsalihaksia! Tee kaksi–kolme liikettä, toistoja niin paljon, että tuntuu kunnolla.

Alaselkä:

Asetu vatsallesi lattialle ja laita kädet kropan viereen.  Nosta ylävartaloa hallitusti ylös. 3×20 toistoa.

Hauis ja ojentajat:

Molempia 3 sarjaa, 10–12 toistoa.

Punnerrukset

3 sarjaa, toistoja niin monta kuin jaksat.

Fitness Village Training Center

Helsingin yliopiston metroasemalla Kaisaniemessä

Kaisaniemenkatu 7

0100 Helsinki

info@fitnessvillage.fi

P. 0103112999

fitnessvillage.fi

Tehty yhteistyössä Fitness Village Training Centerin kanssa.