Kotimme uudet yksityiskohdat

Kuinka pienellä voikaan saada niin paljon aikaan?! Uusilla yksityiskohdilla luotiin huoliteltu, persoonallinen ja asunnon henkeen sopiva lopputulos.

Niin kuin aiemmassa julkaisussani kerroin, me jouduimme laskemaan hieman huonekorkeutta, jotta saimme sähköt piilotettua alas lasketun katon alle. Samaa piilotustyötä tehtiin lattialistoissa. Halusimme myös luoda jotain uutta.

Nämä viimeistelevät detaljit vaativat ponnisteluja. Remonttiväsymystä on havaittavissa, onhan homma kestänyt jo pian kahdeksan kuukautta. Voisinpa vain sulkea silmäni hetkeksi, lausua taikasanat ja avatessani silmät uudestaan olisi kaikki valmista!

Luovaan viimeistelyyn sopivaa materiaalia löytyi Better Homen valikoimista. Better Home tarjoaa monenlaisia sisustusratkaisuja koteihin. He tuovat maahan erilaisia katto- ja jalkalistoja, boordi- ja kehyslistoja sekä rosetteja. Ne on myös helppo asentaa vaikka taitavan kotiremontoijan toimesta, mutta Better Homen kautta saa myös ammattitaitoista asennus- ja jiirauspalvelua. Ripeää ja taidokasta työtä tarjoaa Matti Salonen Better Homen ja hänen poikansa Sami Salonen Suomen Erikoisasennuksen kautta. Ihanaa, että näillä asentajilla on myös esteettistä silmää yksityiskohdille.

kotona

Voit tutustua heidän mallistoonsa täältä.

Listojen materiaaleina löytyy polystyreeni, duropolymeeriä, polyuretaania tai uretaania. Kattoon valitsimme polystyreenin johtuen siitä, että se on edullisempi verrattuna mm. vastaavaan uretaanista valmistettuun listaan, mikä tosin on kestävämpää materiaalia. Katossa listat eivät ole onneksi vaarassa joutua iskuille, joten tätä kovempaa sisarta ei tarvita. Huitaisukorkeudelle valitsimme uretaanista valmistetun kovemman listan.

IMG_9225
Kun vielä saamme laitettua hieman tasoitemassaa rakoihin ja tehtyä maalausviimeistelyn, ei tuota palkkia ja listoja arvaa uusiksi.
remppa (1 of 1)
Tässä kyseinen kohta vielä jokunen kuukausi sitten.
IMG_9135
Kattolistat istuvat niin hyvin, ettei meinaa arvata listojen olevan uusia.
IMG_9137
Vain pieni saumakohta muistuttaa siitä, että lista ei olekaan alkuperäistä kattolistamateriaalia eli kipsiä. Tuo saumakohta häivytetään tasoitteella ja maalilla.
IMG_9148
Boråsin tapettia Jubileum-mallistosta, sävy 5464 Mizo.

IMG_9121

IMG_9151
Vaikka rosetista tapaa roikkua valaisin, niin rosetti sopii myös pelkäksi yksityiskohdaksi tilassa, jossa ei tarvitse olla kattovalaisinta.

Luovaa ja persoonallista

Mutta listoilla voidaan luoda myös jotain uutta ja persoonallista. Huoneistossamme on vanhaan huoneistoon tyypillisiä kapeita ja kulmikkaita käytäviä. Näitä käytäviä emme voi häivyttää tai voittaa. Sen sijaan päätin korostaa niitä Helsingin erikoishöyläyksen puisilla lattialistoilla, Better Homen listoilla ja Värisilmän mallistosta löytyvällä Boråsin tapetilla.

IMG_9111

IMG_9178
Pieni sutaisu maalia, ja kauniisti jiiratun listan kulmasauma saadaan häivytettyä kokonaan.
IMG_9175
Vanha kaappi (tosin siirrettynä vanhasta “osoitteesta” uuteen) ja uudet listoitukset sulassa sovussa.

 

 

kotona.typo

Better Home

Better Home’lta löytyy valtava määrä erilaisa katto- ja jalkalistoja, boordi- ja kehyslistoja, koristeparruja, rosetteja sekä julkisivukoristeita ja -listoja. Heiltä saat tarvittaessa myös asennuspalvelua. Matti Salonen auttaa aina ystävällisesti listavalintojen tekemisessä ja asennusohjeistukissa.

myynti@betterhome.com
Puh. 010 505 2020

www.betterhome.com

Espoon Väri

Voit kysellä tapettien saatavuutta Espoon Väristä. Espoon Väri on täyden palvelun Värisilmä-liike Espoon Viherlaaksossa. Espoon Väristä saa kaikki tarvikkeet sisustamiseen ja remontointiin ja kaupan päälle osaavan ja ystävällisen palvelun.

Kuusiniementie 2
02710 Espoo
09 597007
Fax 09 586 3533
pertti.mustonen@espoonvari.fi
Aukioloajat:
Arkisin kello 8-18
Lauantaisin klo 9-14
(Kesälauantaisin klo 9-13)