Jean Vernet – uudet upeat tilat ja entistäkin monipuolisempi valikoima

Jean Vernet on nyt isompi, monipuolisempi ja värikkäämpi. Myymälä muutti uusiin isoihin tiloihin, vain kivenheiton päähän kodistani. Eipä se aiemminkaan ollut kaukana, sillä Jean Vernet muutti vanhasta paikasta vain kadun toiselle puolelle.

Muuton myötä valikoima laajeni ja toi mukaan lisää värejä sekä tunnelmaa. Jean Vernetin monimuotoisuus ja värit ovat aina yhtä piristävä poikkeus trendinä vallitsevan kliinisen skandinaavisen sisustuksen keskellä.

Jean Vernet on Heidi Kankaan vuonna 2008 Porvoossa perustama yritys,  joka on toiminut jo useamman vuoden Helsingin Kruununhaassa. Nettikauppansa ansiosta myymälän tuotteet ovat nykyään kaikkien saatavilla.

Jean Vernetillä on erityisen hyvä valikoima puusta valmistettuja huonekaluja ja tuotteissa on panostettu muotoiluun, materiaaleihin ja valmistuksen laatuun. Kalusteiden kangas- ja maalivärivaihtoehtoja on runsaasti. Asiakas voi puuhuonekaluissa valita värin tai väriyhdistelmät sekä kalusteen jalkojen muodon ja vetimet.

Myymälässä on alkujaan keskitytty lähinnä ranskalaisiin huonekaluihin sekä Belgiasta ja Englannista tuleviin sisustustuotteisiin, mutta uusia kalustevalmistajia on tullut nyt mukaan uuden myymälän myötä.

Ronfe – vain mielikuvitus on rajana

Mielenkiintoinen ja uusi tuttavuus ainakin minulle on  Ronfe. Ronfe on portugalilainen perheyritys, joka teki aiemmin alituotantona kalusteita pitkälti muille brändeille, mutta on viime vuosien aikana kasvattanut omaa, nykyään jo varsin laajaa mallistoaan.

Ronfen kalusteet valmistetaan tammesta tai kirsikkapuusta. Uskonkin kirsikan nostattavan pian suosiotaan. Se on ollut muodista pois jo pidemmän aikaa, mutta lähivuosina se saattaa alkaa elää uutta kulta-aikaansa sisustajien keskuudessa. Puhtaan puupinnan lisäksi kalusteita saa valmiina useissa eri maalisävyissä ja tämän lisäksi kaikki RAL-värikartaston värit ovat käytettävissä tilauksesta.

Huonekaluja on saatavana paitsi standardimitoilla myös mittatilauksena. Lisäksi heidän tehtaallaan voi teetättää itse suunniteltuja huonekaluja tai vaikkapa koko malliston!

Fama – Sofas to enjoy at home

Toinen upea uutuus on espanjalainen sohvavalmistaja Fama. Faman motto on ”Sofas to enjoy at home”. Nämä sohvat ovat siis nauttimista varten – niissä usein myös löhöillään ja nautitaan yhdessäolosta, ei vain istuta. Fama ottaa kalusteissaan huomioon niiden toimivuuden monenlaisiin tarpeisiin. Koti saattaa esimerkiksi olla samalla myös toimisto, joten kalusteiden on taivuttava ominaisuuksiltaan niin työ- kuin kotikäyttöön.

Faman kaikkien sohvien ja nojatuolien rungot tehdään männystä, jota kuivatetaan ensin vuoden päivät. Lisäksi puumateriaalista poistetaan oksakohdat. Näin voidaan olla varmoja siitä, ettei puu lähde käytössä elämään eikä se halkea. Fama antaakin rungoillensa elinikäisen takuun.

 

Faman runkojen osat tehdään puolestaan tietokoneavusteisen ohjelman avulla. Näin osista saadaan aina  varmasti identtisiä. Tietokoneet eivät ole kuitenkaan kokonaan syrjäyttäneet ihmistä Famassa, sillä tehtaalla työskentelee mm. iso joukko puuseppiä ja verhoilijoita.

Mielenkiintoista on myös, että Faman myynnissä ja markkinoinnissa hyödynnetään 3D-simulaattoria, jonka avulla asiakas saa realistisen kuvan lopputuloksesta. Lisäksi kankaita sekä värejä on paljon ja ne voidaan yhdistää monella tavalla. Lopputuloksen mallintaminen helpottuu simulaattorin avulla.

Mattojen lumoissa

Bonusmaininnan ansaitsevat Jean Vernetin valikoimista löytyvät matot. Ei pelkästään siksi, että ne ovat kauniita vaan myös siksi, että minulla on mattohimo. Jean Vernetin mattovalikoima on suuri ja iso osa Jean Vernetin tämän hetkisestä mallistosta valmistetaan Belgiassa. Valikoimissa on lukuisissa sävyissä eri materiaaleista koostuvia mattoja standardikokoisina.

Hinta- ja saatavuustiedustelut:

Jean Vernet

Osoite: Mariankatu 20, 00170 Helsinki

Puhelin: 040 415 6477

Aukioloajat:

ma-pe 11-18

la 11-15

www.vernet.fi

www.instagram.com/jeanvernethelsinki/