Joulukattauksia, -koristeita ja -kahvia

Haaveiletko upeasta joulupöytäkattauksesta? Itsetehdyt joulukoristeetkin ovat mielessäsi. Ajatuksissa on luonnonkukista tehtyjä asetelmia, vapaasti pöytää koristavia havuja, kauniita joulukoristeita ja prässättyjä pöytäliinoja sekä serviettejä.

Ihan niin kuin sisustuslehdissä. Homma tuntuu kuitenkin liian hankalalta. Mutta sen ei tarvitse olla. Sinun ei tarvitse olla floristi – ei sillä, siitä koulutuksesta olisi kyllä iloa – tehdäksesi elävistä leikkokasveista joulupöytäsi tunnelmalliseksi ja näyttäväksi. Pellavaliinojakaan ei tarvitse hikihatussa prässätä. Pienet rypythän ovat jo lähestulkoon muotia. Niin ainakin uskottelen itselleni, olenhan 43-vuotias 🙂 Ja mikä parasta joulukoristeetkin syntyvät osittain jo ihan pelkkää kahvia juomalla.

Joulukattaus

Minun puuhastellessa Karitan Tykän joulun alkupalojen kanssa ja  kysellessäni häneltä terveelliseen ruokaan liittyviä vinkkejä, loihti Riitta ihanan joulukattauksen. No, onhan Riitta taitava ja luova, mutta näillä melko vaatimattomilla elementeillä Riittaa vapaasti vaikka matkien saat joulupöydästä tunnelmallisen((tai sekavan;-)t.Riitta)

kattaus-3raakajoulu (45 of 61)

kattaus-2 raakajoulu (55 of 61) raakajoulu (58 of 61)

Kaiken ei siis tarvitse olla niin vaikeaa kuin miltä se vaikuttaa. Rosmariinin oksia, erilaisia havupuun ja marjakasvin oksia yhdistettynä pellavaisiin pöytäliinoihin ja servietteihin. Siinä on elementit kauniiseen joulupöytään.

Kuvassa Harri Koskisen Arabialle suunnittelemat Oma-lautaset. Teelasit ja valkoinen kannu ovat tuliaisia Marokosta. Rytätty liina on intialaista khadi -puuvillaa Nest Factorystä, valkoinen puutähti löytyi Casuarinasta.  Servietit ovat Jim Thompsonin kaupasta Bangkokista, pikkumaljakko Aveliasta Turusta…ja havut sekä marjat Inbloom-kukkakaupasta.raakajoulu (27 of 61)

kattaus-1

Kranssi ja origamit

Kranssin me askartelimme lasten kanssa, origamitkin taittuivat heidän käsissään (katso ohjeet täältä ja täältä). Tänä jouluna kranssin pohjapahviin liimattiin Nesprsson limited edition joulumakujen kahvikapseleita ja vihreitä Fortissio lungo -kahvikapseleita. Nämä joulumaut (Ciocco Inkivääri, Vanilla Amaretti, Vanilla Kardemumma) ovat muuten suurta herkkuani ihanine hienostuneine joulumakuineen. Havut ja origamit me kiinnitimme pohjapahviin kiinni myös liimalla. Huomaattehan myös joululennokit. Tällä tavalla saatiin poikakin innostumaan askartelusta ja hänen kädenjälki näkyviin, kun kranssista ei tullut liian hempeä ja tyttömäinen.

IMG_0020

raakajoulu (26 of 61)

Joulukahvi

Minä rakastan glögiä ja kahvia. Selinan granaattiomenaglögin reseptin voit lukea täältä. Helpon joulutunnelmaa kohottavan kahvin voit tehdä helposti Nespresso Boutiquen barista Guillaumen ohjeilla.

Kanelicappuccino

1 Livanto -espressokahvi

maitoa

1/2 tl kanelijauhetta

Ohje

Laita 1/2 teelusikallinen kanelijauhetta maidon sekaan. Vaahdota maustemaito. Kaada maito valmiin kahvin päälle.

raakajoulu (1 of 61)

Oikein hyvää ja rauhallista joulua toivottaa Maija ja koko Maijan Maailman tiimi!

 

maijanmaailma.logo-2r