Kaakelirakkautta

Miksi kaikkein parhaat juhlat ja arjen touhut tapahtuvatkaan keittiössä? Meillä oli hiljattain juhlat ja ystävämme sanoivat ”mennään teidän olohuoneeseen, emme ole siellä juuri koskaan”. Me todella jäämme istumaan keittiöön usein koko illaksi.

Meillä keittiössä juhlitaan, syödään, seurustellaan, tehdään läksyt, katsotaan telkkaria ja oleillaan.  Meillä oli ennen jopa erillinen ruokasali, ja se vasta jäikin vähälle käytölle. Vaikka kylään tulisi kuka tahansa, ei keittiö ole meille liian arkinen paikka kestittää vieraita. Koska keittiö on meille enemmän kuin keittiö, pidän tärkeinä muutamia ominaisuuksia:

  •      Keittiön valaistuksen on syytä taipua moneen: yleisvalaistukseen siivotessa, lukuvalaistukseen läksyjä tehtäessä, hyvään kohdevaloon syödessä (en näe enää syödä “hämäränhyssyssä”) ja tunnelmavalaistukseen. Viinini siemailuun riittää toki pelkkä takkatulen antama valaistus.
  •  Keittiössä on oltava paljon säilytystilaa. En halua tiskipöytätasojen täyttyvän kipoista ja kupeista taikka keittiön kodinkoneista.
  •  Tiskiallas on mahdollisimman iso ja syvä, sinne saa hukutettua kaikki sotkut pois silmistä ruokailun ajaksi.
  •     Keittiön tuolit ovat mukavat, niissä jaksaa istua pidemmänkin aikaa pehvan puutumatta.
  •     Keittiössä on myös löhöilynurkkaus. Nojatuolimme keittiössä on ihanan mukava. Voin istua siinä seuraneitinä vaikka kuin kauan, kun Peter kokkailee. Toisinaan toki kokkailen minäkin ja kumpikin me haluamme keittiön toiminnallisuuden olevan hyvä ja keittiömateriaalien sekä kodinkoneiden olevan laadukkaita. Esimerkiksi Gaggenaun 90 senttiä leveä uuni on paras hankinta ikinä.
  •    Keittiön on syytä olla viihtyisä, kaunis ja kodikas. Keittiön uudet  välitilan kaakelit raikastavat keittiömme ilmeen. Nyt voin plaseerata ystävämmekin istumaan sille puolelle pöytää, josta on näkymä tiskipöytään.  Vanha välitilan tapetointiratkaisu jäi varsin mitäänsanomattomaksi, sillä en jaksanut miettiä kunnollista ratkaisua, kun remontoimme asuntomme.

 

Uudet välitilan laattamme ovat Decor H:sta, kaupungin parhaimmasta kaakelikaupasta. Sävyltään vaaleanpunaisissa Nazari Asilah -laatoissa on epäsuora reuna ja ne ovat kevyesti vintage-tyyliä ja ne antavat käsintehdyn vaikutelman. Pakkauksen lajitelmassa on useampaa eri vaaleanpunaisen sävyä. Niiden lasitettu pinta saa ne näyttämään eläviltä, ei liian kliinisiltä.

Kaakelointi on myös melko nopeaa ja suhteellisen edullista sen tuomaan ilmemuutokseen nähden. Välitilaan ei tuhottomasti laattoja myöskään hupene. Toimin ammattilaisen aputyttönä parin viikon takaisessa laatoitussessiossa.

 

Seuraavaksi saatan uskaltautua laatoittamaan myös ihan itse, Peter vaikka apupoikanani. Toki sisustusvalinnoista halutaan tehdä lähtökohtaisesti pitkäikäisiä, mutta jos vaihteluhalu yllättäisi, uusi laatoitustyö on melko helppo ja nopea tapa päivittää keittiön tyyliä. Vanhat kaakelit voi käyttää sitten ihan toisenlaiseen puuhaan, vaikka  laattapolun rakentamiseen (katso ohjeet täältä)!

Decor H

Laadukkaiden laattojen ja LED-valaisimien myymälä Helsingin keskustassa. Decor H:sta löydät arkeesi luksusta. Valikoima on laaja, asiakaspalvelu on osaavaa ja ystävällistä, jonka ansiosta ostoskokemuksesta tulee elämys.

Albertinkatu 46

00180 Hki

Puh: + 358 45 125 2003

myynti@decor.fi

Ma-Pe 10-18

La 10-16

Tarvittaessa avoinna muina aikoina myös sopimuksen mukaan!

www.decor.fi

Instagram: _decorh_