Käsityön lumoissa

Me kaikki emme inspiroidu verhoista tai matoista, mutta koti täysin ilman tekstiilejä on haastava. Tekstiilien sanotaan tuovan pehmeyttä, kodikkuutta ja ainakin ne auttavat akustiikkaongelmien ratkaisussa.

Verhoihmiseksi ei ole heittäydyttävä, jos ei sitä koe olevansa. Voisiko Satu Nisun runsas torkkupeitto tai sama tuote sängynpäätynä tai seinävaatteena toimia sinun kotonasi äänen ja tunnelman pehmentäjänä?

Kyseessä on varsinainen taidonnäyte – viltti, jonka tekemiseen menee aikaa 1,5 – 2 viikkoa. Tuote valmistetaan kangaspuilla alusta loppuun asti suomalaisena käsityönä. Sen standardikoko on 110 cm x 170 cm.
Satu Nisun huopa löytyy myös minun lempikaupastani Casuarinasta.

Tuotteessa olevat ympyrät ovat erilaisia kankaita ja tuotteeseen menee kangasta noin 10 metriä. Jokainen pala käydään yksitellen läpi ja kiinnitetään yksitellen pohjaan.
“Teen lähtökohtaisesti itse  viltit, mutta minulla on tarvittaessa kaksi alihankkijaa tekemässä tuotteita, jos en itse niitä kerkeä valmistamaan”, Satu kertoo. Apukäsiä saatetaan tosiaan tarvita suosion kasvaessa tuotteen tullessa tutuksi sisustuksen ja käsityön ystäville.
Tuotteita valmistetaan myös asiakkaan haluaman koon mukaan, esim sängynpääty tehdään mittojen mukaan mittatilaustyönä.
“Intohimoni ja inspiraationi pursuaa luonnosta”, Satu kertoo, kun kysyn, mistä hänen inspiraationsa työhön syntyy. “Rakastan luontoa ja inspiroidun siellä jatkuvasti.”
Näiden tuotteiden takana on todella täysin konkreettinen luontokokemus. “Olin metsässä ja koskettelin luonnon eri pintoja ja halusin luoda tuotteen, jossa olisi näitä eri pintoja”, Satu kuvaillee tuotteen syntyprosessia. “Niinkuin luontokin elää, halusin luoda tuotteeseen elävän pinnan. Se ei näytä ikinä samalta eri paikoissa ja valaistuksissa.”
Tuote on viltin lisäksi erinomainen myös sängynpäätynä tai  seinätekstiilinä, sillä se on itsessään taideteos ja sillä on akustoiva vaikutus.

Tuotetiedustelut ja tilaukset

Satu Nisu Design Oy

Tulliportinkatu 33

70110 Kuopio

Tel. +358442906761

satu@satunisu.fi

satunisu.fi

Casuarina

Fredrikinkatu 30

00120 Helsinki

Aukioloajat:
ma-pe 10-18
la 10-15

Tel. 09 6855 8580
Fax. 09 6855 8585

info@casuarina.fi

www.casuarina.net