Keittiö on kotimme sydän. Siellä syödään, tehdään läksyjä, työskennellään ja seurustellaan perheen sekä ystävien kanssa. Nautimme suuresta keittiöstämme päivittäin moneen otteeseen.

Kotimme keittiön toimitti meille Keittiömaailma. Valitsimme valkoiset, vetimettömät ja mattapintaiset kaapinovet. Keittiön pelkistetyt linjat antavat oikeutta myös huoneen muille yksityiskohdille mm. kaareville seinille, kaakeliuunille, vanhoille puulattioille sekä keittiön seinälle ripustetulle taiteelle.

Kotimme esiteltiin hiljattain myös Glorian Kodin helmikuun numerossa. Myöhemmin tulen esittelemään Maijan Maailmassa keittiömme tarkemmat yksityiskohdat ja remonttivaiheet. Nyt pidemmittä puheitta, kuvat puhukoot puolestaan – keittiömme Glorian Kodin ja kuvaaja Riitta Souranderin näkemänä.

img_1283

Keittiömaailman kaapistot nousevat lähes kattoon asti keittiön huonekorkeuden ollessa 365 cm. Hans Wegnerin C24-tuolit hankin itselleni synttärilahjaksi viitisen vuotta sitten ja niissä istutaan vanhan lankuista tehdyn pöydän äärellä. Prandina Notte -valaisimet ovat ehtineet valaista jo kotimme monessa eri huoneessa kahdeksan vuoden aikana.

maijan keittiön nojatuoli

Nojatuolissa minä istun aamuisin, juon aamukahvit ja teen töitä. Perobell-merkkinen nojatuoli hankittiin lähes viisitoista vuotta sitten Casuarinasta. Good Morning -pöytä on Ligne Rosetin. Valaisin on puolestaan Artemiden Tolomeo-valaisin. Se hankittiin lastenhuoneeseen vuosia sitten ja toimii nyt (ainakin tällä hetkellä) keittiön lukulamppuna. Kuva: Riitta Sourander. Julkaistu ensimmäisen kerran Glorian Kodissa.

img_1291

Rakastan leikitellä erilaisilla ja jopa hiukan hulluilla mittasuhteilla. Kuva: Riitta Sourander. Julkaistu ensimmäisen kerran Glorian Kodissa.

Maija Lukkari-Nyman kotikulmilla

Riitta Souranderin valokuvateos kruunaa keittiön. Sen hankimme kotiimme jo tusinan verran vuosia sitten. Taulun yläpuolella olevista Flosin Splügen Bräu -valaisimista toinen on ollut meillä jo vuosia ja se sai kaverikseen samanlaisen muuton yhteydessä. Kuva: Riitta Sourander. Julkaistu ensimmäisen kerran Glorian Kodissa.

Maija Lukkari-Nyman kotikulmilla

Kuva: Riitta Sourander. Julkaistu ensimmäisen kerran Glorian Kodissa.

Ja sitten vielä muutama oma kuvanosto keittiömme suosikkikodinkoneista.

MM-0616

Gaggenaun kaasuliesi tuo iloa kokkaukseen. Onneksi talossamme on kaupunkikaasu, joten meidän ei tarvitse huolehtia kaasupullojen hankinnoista.

MM-0622

Wine Queenin integroitu ja meille mittatilauksena teetätetty viinikaappi pitää paheet piilossa.

Maija Lukkari-Nyman kotikulmilla

Dualitin 6-paikkainen leivänpaahdin on klassikko ja lempikodinkoneeni.  Etenkin rapujuhlissa sille ovat muutkin osanneet antaa arvoa 🙂 Kuva: Riitta Sourander.

kotona.typoTehty yhteistyössä Keittiömaailman kanssa.