Keittiömme kaunistaja – kukkalaatikot kevätasuissa

Koska asumme Helsingin keskustassa, minusta on ihanaa tuoda kotiimme pieni pala luontoa. Teetätin viime syksynä keittiömme ikkunalaudoille kukkalaatikot ja nyt – vihdoin ja viimein – sain vaihdettua niihin kevätkukat.

Kanervat ja havukasvit olivat kirjaimellisesti niin auttamattoman “last season”. Väsähtäneet (oikeammin pystyyn kuolleet) kasvit eivät nyt taida ilahduttaa ketään.

Koska itsekin ihastelen ihmisten asuntoja ulkoapäin samoin kuin talojen julkisivuja, haluan, että meidänkin ikkunalautamme näyttävät kivoilta sisältä, mutta myös ulkoapäin tarkasteltuna. Kukat, ne luovat raikkaan ilmeen. Ja koska en osannut päättää, mitä kevätkukkia hankkisin, ostin useamman lajikkeen. Kukkalaatikkoon tuuppasin narsisseja, perunanarsisseja, helmihyasintteja, tulppaaneja ja muratteja.

Vielä kun saisin hankittua pitkät suorakaiteenmuotoiset sisäruukut…

Teetätin kukkalaatikot keittiömme ikkunalaudoille, kun sopivia laatikoita harvoin löytyy, jollei pituus- ja syvyysmitta töki, niin ainakin kaltevuus on väärä. Tai korjaankin, ikkunalaudan kaltevuutta ei ole huomioitu laatikoissa lainkaan.

dav

Ennen kuin kiinnität kukkalaatikkosi ikkunalautaan, sinun tulee kysyä lupa asiasta taloyhtiöltäsi, mikäli asut asunto-osakeyhtiössä. Taloyhtiö nimittäin vastaa talon uloimmista ikkunoista ja voi asettaa rajoitteita niiden käytölle.

Huomioithan myös, ettei ikkunalautapeltiä sovi rikkoa poranrei’illä tai muuten. Ainakin reiän ympärys tulee tiivistää jonkin massan avulla, ettei vesi pääse valumaan niin sanotusti väärille urille. Pellit on tarkoitettu suojaamaan talon seinää vesiroiskeilta jne. Kiinnitys tapahtuu siis puupokaan asennettavaan muutaman pienen o-koukun (kuin asentaisin lämpömittarin) ja ruukkuun tehdyn reiän ja niitä yhdistävän rautalangan avulla. Vaikka ruukku on teetätetty oikeaan kaltevuuteen ikkunalaudan kanssa ja on sinällään tukevasti ikkunalaudan päällä, ruukun pysyvyys on syytä varmistaa.

Snapseed

Snapseed

Mikäli innostuit  kukkalaatikoista ja tarvitset suunnitteluapua kukkalaatikko- tai muuta sisustussuunnittelua varten, tarjouksen voit pyytää minulta. Mikäli tarvitset vain kukkalaatikon, mutta suunnittelu ja mitoitus onnistuu sinulta, tarjouksen voit pyytää suoraan kukkalaatikoitten tehneeltä Samilta Suomen Erikoisasennuksesta.

Suomen Erikoisasennus

Sami Salonen

Puh.0440-770990

Maijan Maailma Koti

Maija Lukkari-Nyman

maija@maijanmaailma.fi

Puh. 040-1464688.

kotona.typo

Kuvat: Maija Lukkari-Nyman/Maijan Maailma