Arjen pelastaa tomaattipohjainen pasta, jonka meidän perheemme täydentää luomulihapullilla, laatunakeilla tai kanafileillä.
Tällä pastalla on myös hauska tarinansa – ja tarinoistahan minä pidän. Hyvä ystävämme tarjosi tätä ruokaa poikamiesvuosinaan kaikille vierailleen – vieraille laidasta laitaan – naapureista pääministereihin ja presidentteihin. Ja tämä tarina on vielä tosi!
Me ihastuimme ruoan yksinkertaisuuteen ja terveellisyyteen, muotoaan se on muuttanut moneen otteeseen täytteittensä osalta. Erityisesti miehille prosessoitu tomaatti on hyväksi, eikä se naisillekaan pahaa tee. Ruoan ideana ovat simppelit raaka-aineet, pieni tujaus chiliä ja valikoima eri täytteitä kruunaamassa ruoan. Yksi pohja, joka toimii moneen.
Remonttiässä
(4-6 hengelle)
2 isoa kynttä valkosipulia
1 chilipalko (vahvuus maun mukaan)
1 porkkana raastettuna
2 prk tomaattimurskaa (esim. Mutti)
suolaa maun mukaan
rouhittua mustapippuria maun mukaan
1 rkl hunajaa
oreganoa ja timjamia tai muita yrttejä antamaan aromeja
800 g laatunakkeja, laatulihapullia (parasta, jos ehdit tehdä itse) tai kanan rintafilesuikaleita
oliiviöljyä
raastettua parmesania
basilikan lehtiä
pastaa 4-6 hengelle
Ohje
Kuumenna oliiviöljy ja kuullota siinä murskattu valkosipuli, pieneksi hakattu chilipalko ja raastettu porkkana. Anna kuumeta pannulla muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, suola ja pippuri, oregano ja timjami sekä hunaja. Lopuksi lisää haluamasi liha. Anna hautua puolisen tuntia.
Jos teet pastan kanan rintafileen suikaleista, niin aloita koko homma ruskistamalla kanat ja laita ne syrjään siihen asti, kunnes kastike on muhinut noin 20-25 minuuttia ja lisää kanan rintafile vasta sitten joukkoon.
Keitä pasta ohjeen mukaan. Annostele pasta ja kastike lautaselle. Raasta päälle parmesan-juustoa ja koristele basilikan lehdillä.