Arjen pelastaa tomaattipohjainen pasta, jonka meidän perheemme täydentää luomulihapullilla, laatunakeilla tai kanafileillä.

Tällä pastalla on myös hauska tarinansa – ja tarinoistahan minä pidän. Hyvä ystävämme tarjosi tätä ruokaa poikamiesvuosinaan kaikille vierailleen – vieraille laidasta laitaan – naapureista pääministereihin ja presidentteihin. Ja tämä tarina on vielä tosi!

Me ihastuimme ruoan yksinkertaisuuteen ja terveellisyyteen, muotoaan se on muuttanut moneen otteeseen täytteittensä osalta. Erityisesti miehille prosessoitu tomaatti on hyväksi, eikä se naisillekaan pahaa tee. Ruoan ideana ovat simppelit raaka-aineet, pieni tujaus chiliä ja valikoima eri täytteitä kruunaamassa ruoan. Yksi pohja, joka toimii moneen.lihapullapasta-1_Fotor

Remonttiässä

(4-6 hengelle)

2 isoa kynttä valkosipulia

1 chilipalko (vahvuus maun mukaan)

1 porkkana raastettuna

2 prk tomaattimurskaa (esim. Mutti)

suolaa maun mukaan

rouhittua mustapippuria maun mukaan

1 rkl hunajaa

oreganoa ja timjamia tai muita yrttejä antamaan aromeja

800 g laatunakkeja, laatulihapullia (parasta, jos ehdit tehdä itse) tai kanan rintafilesuikaleita

oliiviöljyä

raastettua parmesania

basilikan lehtiä

pastaa 4-6 hengelle

Ohje

Kuumenna oliiviöljy ja kuullota siinä murskattu valkosipuli, pieneksi hakattu chilipalko ja raastettu porkkana. Anna kuumeta pannulla muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, suola ja pippuri, oregano ja timjami sekä hunaja. Lopuksi lisää haluamasi liha. Anna hautua puolisen tuntia.

Jos teet pastan kanan rintafileen suikaleista, niin aloita koko homma ruskistamalla kanat ja laita ne syrjään siihen asti, kunnes kastike on muhinut noin 20-25 minuuttia ja lisää kanan rintafile vasta sitten joukkoon.

Keitä pasta ohjeen mukaan. Annostele pasta ja kastike lautaselle. Raasta päälle parmesan-juustoa ja koristele basilikan lehdillä.

IMG_0043 (1)

keittiossa.typo