Kolme kertaa halloween

Halloween-aika on maagista, mustaa, synkkää… iloista juhla-aikaa! Minä pidän tällaisten karnevaalien rantautumisesta Suomeen.

Tänä vuonna sesongista tuli vielä varsin pitkä ja samalla hiukan kinkkinen. Milloin halloweenia pitäisi oikein juhlia? Halloweenin ajankohta nimittäin vaihtelee meidän näkökulmastamme vuosittain, koska meillä Suomessa pyhäinpäivä liikkuu 31.10. ja 6.11. väliseen aikaan osuvan lauantain mukaan. Anglosaksinen halloween on aina täsmällisesti 31.10. ja All Hallows’ Day 1.11. riippumatta siitä, osuuko juhla arkeen tai viikonloppuun.

Halloweenia saattoi siis Suomessa täysin oman mielensä mukaan juhlia joko jo maanantaina 31.10 (halloweenina), tänään perjantaina 4.11. (pyhäinpäivän aattona) tai huomenna lauantaina 5.11. (pyhäinpäivä). Minä päädyin juhlimaan kaikkina näinä päivinä.

Minusta on hauskaa, että voin juhlistaa jotain hauskaa ja tehdä pienimuotoisen karnevaalin arjen keskelle. Sen ei tarvitse olla paljon, miksikään superemännäksi ei tarvitse ryhtyä. Sesongin teemaan sopivat karkitkin ovat jo riittävät.

Farhin pääkalloviinikumit ja lakritsipääkallot 4,95 euroa/pussi ja pahvijuomapillit 3,90 euroa/10 kpl, Stockmann.

Halloween-viikkoa juhlistaakseni valmistin vanhan reseptin mukaan mustaa ja synkkää juomaa ripauttaen siihen pienen säväyksen oranssia.

Kurpitsapiirakkamaustekahvi

2 Nespresson vahvaa espresso -kahvikapselia

kermavaahtoa

karamellikastiketta (joko valmiskastiketta tai alla olevan ohjeen mukaan)

kurpitsapiirakkamausteseos (tehdään sekoittamalla ripaus neilikka-, kaneli-, inkivääri- ja muskottipähkinäjauhetta keskenään)

Ohje

Valmista 2 espressoa kahdesta kahvikapselista (minä käytän jo iltapäivisin kofeiinitonta kahvia, jottei yöuneni häiriinny).

Lisää kerma kahvin päälle.

Lisää kermavaahdon päälle karamellikastike ja ripottele päälle pieni määrä kurpitsapiirakkamausteseosta.Kurpitsapiirakkamaustekahvi_kuva

Helppoakin helpompi karamellikastike

2 dl kermaa
0,5 dl fariinisokeria
0,5 dl vaaleaa siirappia
50 g voita

Mittaa aineet kattilaan ja keitä 15-20 minuuttia. Varo, ettet polta kastiketta pohjaan. Kaada lusikan avulla kerman päälle.

halloween marenki-1
Marenkihaamut 3,50 euroa/ 2 kpl, Ekberg.

Kahvin seuraksi löydät pelottavat marenkikummitukset Ekbergiltä.

Nespresso Boutique Helsinki

Osoite: Keskuskatu 3, Helsinki

Puhelin: 0800 177 601

www.nespresso.com

Ekberg

Osoite: Bulevardi 9, 00120 Helsinki

Puhelin: 09- 6811 8627

www.cafeekberg.fi

Stockmann

Osoite: Aleksanterinkatu 52, 00100 Helsinki

Puhelin: 09-1211

www.stockmann.com

 

 

keittiossa.typo