Asiasta kukkaruukkuun

Minä rakastan käydä iltakävelyllä kaupungin “nukkumalähiöissä” ja pitää nokan pystyssä. Menoni voi vaikuttaa huomattavasti diivemmalta kuin se ollenkaan on.

Ennen kaikkea nenäasentoni taivassuuntaan johtuu ihailusta – ei itseäni, vaan rakennuksia ja niiden julkisivuja kohtaan. Rakastan katsella asukkaiden kauniita valaisimia ja kukka-asetelmia ikkunalaudoilla, upeaa valaistusta, hyvin laskeutuvia verhoja sekä kaukana sisällä siintäviä kasettikattoja. Mietin kuka tai ketkä niiden ikkunoiden takana asuu – ajatusleikkiä siis. Katajanokka on tähän fiilistelykävelyyni oiva kohde.

Koska itsekin ihastelen ihmisten asuntoja ulkoapäin sekä talojen julkisivuja, haluaisin, että omat ikkunalautani näyttäisivät kivoilta sisältä, mutta myös ulkoapäin tarkasteltuna. Tämän innoittamana teetätin keittiömme ikkunalaudoille jälleen kerran kukkalaatikot. Olen aina pitänyt kaupunkiasuntojen ikkunoista, jotka on koristeltu kukin.

Ongelmana on, että valmiina sopivia laatikoita harvoin löytyy. Jollei pituus- ja syvyysmitta töki, niin ainakin kaltevuus on väärä. Tai korjaankin, ikkunalaudan kaltevuutta ei ole huomioitu laatikoissa lainkaan.

 

dav

Ennen kuin kiinnität kukkalaatikkosi ikkunalautaan, sinun tulee kysyä lupa asiasta taloyhtiöltäsi, mikäli asut asunto-osakeyhtiössä. Taloyhtiö nimittäin vastaa talon uloimmista ikkunoista ja voi asettaa rajoitteita niiden käytölle.

ikkunalaatikko-0104

Huomioithan myös, ettei ikkunalautapeltiä sovi rikkoa poranreillä tai muuten. Ainakin reiän ympärys tulee tiivistää jonkin massan avulla, ettei vesi pääse valumaan niin sanotusti väärille urille. Pellit kun on tarkoitettu suojaamaan talon seinää vesiroiskeilta jne. Kiinnitys tapahtuu siis puupokaan asennettavaan muutaman pienen o-koukun (kuin asentaisin lämpömittarin) ja ruukkuun tehdyn reiän ja niitä yhdistävän rautalangan avulla. Vaikka ruukku on teetätetty oikeaan kaltevuuteen ikkunalaudan kanssa ja on sinällään tukevasti ikkunalaudan päällä, ruukun pysyvyys on syytä varmistaa.

mm-0097

Mikäli innostuit  kukkalaatikoista ja tarvitset suunnitteluapua kukkalaatikoita tai muuta sisustussuunnittelua varten, voit pyytää tarjouksen minulta. Mikäli tarvitset vain kukkalaatikon, mutta suunnittelu ja mitoitus onnistuu sinulta, voit pyytää tarjouksen suoraan kukkalaatikoitteni tehneeltä taholta Samilta Suomen Erikoisasennuksesta.

Suomen Erikoisasennus

Sami Salonen

Puh.0440-770990

Maijan Maailma Koti

Maija Lukkari-Nyman

maija@maijanmaailma.fi

Puh. 040-1464688.

 

 

kotona.typo