Latte Art -taitelijaelämää

Koetko olevasi luova, oletko aina halunnut olla taiteilija? Nyt sinusta voi tulla latte art -taiteilija.

Latte artilla tarkoitetaan niitä kauniita kuvioita, joita baristat tekevät kahvin pinnalle. Maijan Maailman videolla Nespresso Boutiquen barista Guillaume näyttää omat niksinsä Maijan Maailman lukijoille.

Yleisimpiä kuvioita ovat sydänkuviot ja erilaiset lehtikuviot. Minun suosikkini on kuitenkin “Sun”.

Ammattimaisessa latte artissa käytetään taiteillessa välineinä ainoastaan vaahdotuskannua, latte art -tikkuja ja mahdollisesti esim. suklaakastiketta. Latte artia tehdään pääosin cappuccino-kahvin pinnalle, mutta erilaisia kuvioita olen päässyt ihailemaan myös muiden kahvien, kuten latten ja espressojuomien, pinnalla.

Suomessa käydään vuosittain Latte Art -kilpailu, jonka voittaja edustaa Suomea kansainvälisessä kilpailussa, World Latte Art Championshipissä. Arviointikriteerinä ei ole ainoastaan juoman näyttävyys, vaan myös mm. maitovaahdon koostumus sekä espresson ja sen pinnalla olevan creman laatu. Ja, eikun harjoittelemaan!

keittiossa.typo

Nespresso Boutique Helsinki

Mahtava valikoima Nespresson kahvikapseleita, kahvikoneita, pientä makeaa ja oheistuotteita. Liikkeen upea palvelu ja liikkeen kahvikapselien muodostama värikirjo kutsuvat asiakasta tulemaan takaisin. Tiesitkö, että voit käydä maistamassa baristojen valmistamat kahviuutuudet boutiquevierailusi lomassa.

Osoite: Keskuskatu 3, Helsinki
Avoinna ma-pe klo 9-21, la 10-18.30

Puhelin 0800 177 601

www.nespresso.com

Tehty yhteistyössä Nespresson kahviasiantuntijoiden kanssa.