Nyt Maijan Maailmassa on tarjolla ehkä maailman ihanimman jälkiruoan resepti. Se ei paljon pohjustusta kaipaa – ainoastaan muutaman kuvailusanan: marjaisa, yrttisä, hedelmäinen, vitamiinipitoinen, terveellinen ja aah, niin ihanan raikas.
Tätä jälkiruokaa tehdessä tulee viimeistään myös himo kesää kohtaan. Onneksi ainakin meidän pakkasestamme löytyy viime kesän suloja ja kaupasta saa loput. Marjaterriinin teko vaatii hieman kärsivällisyyttä, aikaa sekä terävää veistä. Kaikki tämä vaiva on terriinin arvoista!
Mummin marja-mangoterriini
250 g mansikoita
250 g vadelmia
250 g mustia viinimarjoja
1 kypsä mango
1 nippu basilikaa tai minttua
(tai 2 banaania mangon sijaan ja rosmariinia)
250-300 g taloussokeria
5 dl vettä
8 liivatelehteä
kelmua vuoan vuoraamiseen
Valmistusohje
Sokeriliemi
Sokeriliemen hyydytys
Marjojen ja hedelmien käsittely
Kokoaminen
Laita terriinivuokaa isomman vuoan pohjalle vähän jääkylmää vettä ja siirrä terriinivuoka veteen. Terriini valmistuu nopeammin, kun liivate alkaa hyytyä aiemmin. Laita terriinivuoan pohjalle hieman hyydytettyä sokerilientä, jotta marjat pysyvät kasassa ja liemi pitää päällimmäisen marjakerroksen paikallaan.
Asettele ensin vuoan pohjalle vadelmia, painele ne paikoilleen. Seuraavaksi lisää tasaisesti mangosiivuja koko pohjalle. Lisää yksi kerros hyydytettyä sokerilientä ja sen jälkeen tasaisesti sokeriliemessä kasteltuja basilikanlehtiä, mielellään suurikokoisia. Tämän jälkeen asettele mansikanviipaleita yksi kerros ja lisää taas yksi kerros hyydytettyä lientä. (Huom. Jos haluat mukaan vähän potkua, tässä vaiheessa voit lisätä kerrosten väliin muutaman tipan votkaa. Votka ja mansikat sopivat hyvin yhteen). Tämän jälkeen lisää kerros mustaviinimarjoja.
Jatka näin, kunnes vuoka on täysi eli yksi kerros marjoja/hedelmiä ja päälle taas hyydytettyä sokerilientä. Huom. kerrosten väliin on tärkeää muistaa lisätä sokerilientä. Hyydytetty sokeriliemi sitoo kerrokset yhteen. Se estää terriinin hajoamisen, kun se kumotaan.
Lopuksi käännä kelmu päälle. Anna terriinin asettua jääkaapissa noin kolme tuntia, jotta liivate hyytyy kunnolla.