Matkalla nuoruuden lähteelle – vartalonhoitoprojektini osa 1

Täytän vajaan kahden kuukauden päästä 44 vuotta. En ole koskaan kärsinyt ylipainosta, enkä pahemmista vartalokriiseistä. Raskauteni olivat helppoja, eivätkä suuret painonvaihtelut päässeet yllättämään. Siinä mielessä olen ollut onnekas ja melko armollinen myös itseäni kohtaan.

Liikun melko paljon ja syön pääsääntöisesti terveellisesti. En miellä itseäni fanaatikoksi minkään asian suhteen, mutta akiiviurheilijaksi ja semiterveystietoiseksi minut voidaan määritellä. En hurahtele asioista, mutta innostun helposti – kuitenkin melko maltillisesti.

Viime aikoina remontti-, opiskelu- ja muuttosumankin keskellä olen urheillut säännöllisesti, mutta koen urheiluni olleen jokseenkin ponnetonta. Mukavuusrajan sisäpuolella mennään jatkuvasti, ei suuria ponnisteluita – huono omatunto ei kuitenkaan kalva. Lenkki aamulla köpötellen, jalkatreeni oman kehon painoilla ilman sen suurempaa ähkimistä, punteilla pientä hauisvääntöä jne. Ymmärtänette mitä tarkoitan – tehdään juuri sen verran, että tulee tehnyt olo, mutta suurempaa kehitystä ei voi tapahtua, ehkei suurta laskuakaan?

hyvinvointiKeski-ikäisen kroppa

Vaikka en kärsi ylipainosta tai suuremmin selluliitista, vartaloni iho on alkanut veltostua – perussettiä keski-ikäiselle. Painovoima alkaa vaikuttaa kehooni. Takapuoleni voisi olla kiinteämpi ja lihaksisto tiukempi. Ikääntymisen myötä rasva alkaa jumahtaa tiukemmin kiinni, laihtuessa rasva ei ainakaan tunnu palavan oikeasta paikasta. En haluakaan varsinaisesti laihduttaa, mutta vyötärölle hennosti jäävät kahvat alkavat vaivata ja sisäreidet eivät ole enää yhtä linjakkaat kuin vielä kolmekymppisenä. Keväinen tiukka t-paita paljastaa armottomasti todellisuuden. Todellisuuden, mikä talven ajan on saanut olla ihanasti villapaidan ja paksujen nahkabyysien alla.

Samaan hengenvetoon, kun esittelen heikkouksiani, nousee heti ajatusta “puolustautua”. Olenhan minä ihan hyvässä kunnossa – ikäisekseni. Täytyykö tuo loppusana sisältyä lauseeseen? Ja jos asia vaivaa minua oikeasti, voin mennä hanakammin salille, karsia kaiken sokerin jne. Mistään suurista omaa mieltäni painavista virheistä ei kuitenkaan ole kyse, ettenkö minä kokisi olevani yhä oma kolmikymppinen minäni, jos tuon iän nyt asettaisi vertailumittariksi.MM-3208Makuasioita on, mutta jokaisen tulisi kokea itsensä ja kehonsa kanssa olonsa mukavaksi. Minusta ei tule bikinifitness-viritettyä kehoa haikailevaa ja fysiikkaa tiukasti korostavaa ihmistyyppiä, siihen puuhaan olen aivan liian mukavuudenhaluinen, eikä se ulkonäkötyyppi vastaa omaa ihanneminäkuvaani. Ei sillä, ettenkö arvostaisi kenen tahansa ihmisen omien tavoitteiden asettamista ja saavuttamista, kunhan terveyttä ei uhrata.IMG_4899

Jotain on tehtävissä

Pähkäillessä kroppani “suloja” ja jakaessani niitä kanssanne, kerron myös hoitoavusta, joka asian suhteen on saatavilla. Tämä hoito on Auron Oy:n antama LPG-hoito. Se on sataprosenttisesti luonnonmukaista hoitoa, jossa kehoa aktivoidaan hoitopään avulla. Hoitoa voi tehdä myös mm. lihashuollon tukena tai arpikudoksen häivyttäjänä, mutta minä keskityn alkuun esteettiseen hoitoon.

Esteettisessä hoidossa LPG-hoidon ajatuksena on vilkastuttaa kehon omaa luonnollista toimintaa. Hoito on turvallista ja se soveltuu lähes kaikille.* Kun hoito aloitetaan, koulutettu LPG-hoitaja kysyy “mitä muutoksia sinä haluaisit vartalossasi tapahtuvan?”. Tämä on mielestäni tärkeää, minun toiveeni ei välttämättä ole sinun toiveesi. Toinenhan voi vaikka rakastaa omia jenkkakahvojaan. Ja niin kauan kun mennään terveellisillä rajoilla, ei toinen ole sanomaan toiselle muutostarpeita, jollei asiakas niin toivo. Tällöinhän voitaisiin luoda asiakkaalle ongelma – sellainen ongelma, jota hän ei ole aiemmin ajatellut hänellä olleen. Ihmismieli on outo.

Lähden tapaamaan Auron Oy:n Johannaa Helsingin Keskuskadulle. Kysyn, mitä hän suosittaisi ongelmakohtieni selättämiseksi. Siitä pian lisää, maijan kroppaprojekti vol 2. julkaistaan pian!

Auron Oy

Katso oman asuinalueesi lähin Auron-toimipiste nettisivuilta www.auron.fi.

hyvinvointi.typo

* Tarkista aina LPG-hoitajasi kanssa, että hoito sopii sinulle, mikäli olet esim. raskaana tai sinulla on joku krooninen sairaus.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Auronin asiantuntijoiden kanssa.