Mitä lahjaksi isälle?

Kuvan mies ei ole isäni, mutta silti sama kysymys nousee joka vuosi pintaan – mitä hankkia Peterille ja tietenkin myös omalle isälleni isänpäivälahjaksi? Molemmilla tuntuu olevan kaikkea ja turhaa ei haluaisi ostaa. Peter kun vielä aina kohteliaimmin ottaa kaiken vastaan, eikä palauta mitään, vaikka olen antanut siihen täyden oikeuden. Jopa kannustanut.

Pitäisikö siis hankkia Peterille lahja, mikä ilahduttaisi myös minua – silloin ei ainakaan tulisi hankittua mitään turhaa? Uudet valaisimet kirjahyllyn päälle olisivat kivat. Vai ilahduttaisivatkohan ne sittenkin vain minua?

Peterin 50-vuotislahjaksi hankimme hänelle lasten kanssa korin, jossa oli kasattuna 50 yllätystä (lähinnä kirjoja ja herkkuja). Tuo lahja ilahdutti lopulta koko perhettä, sillä minä taisin ottaa lahjakorista oman osani ja lapset toisen. Ehkä lahjan tulisi ilahduttaa vain sen saajaa.

Omalle isälleni tapaan hankkia isänpäiväksi neuleen, hatun tai hanskat. Mutta tälläkin lahjan saajalla on sama ongelma. Ukki kehuu ja pitää lahjasta kovasti, vaikka esimerkiksi paita olisi liian pieni.

Mutta, ehkä Isät kokkaa -kirja voisi passata molemmille. No okei, meillähän jo on tuo kirja. Mutta isälleni se voisi olla ihan kiva lahja – ehkei sittenkään. Jaksaisiko se ukki lukea reseptejä?

Plääh, taidan jättää Peterin isänpäivälahjan hankinnan tai askartelun lasteni huomaan. Eihän Peter ole minun isäni. Kuuluuko minun edes antaa isänpäivälahjaa lasteni isälle?

Oman isäni kohdalla taidan päätyä samaan vanhaan valintaan, silläkin riskillä, että isäni ottaa lahjan ilolla vastaan, vaikka paita olisi aivan epäsopiva.

Aikaisemmin tekemäni kysely neljän julkisuudesta tunnetun isän lahjatoiveista rauhoittaa kuitenkin mieltäni, ehkeivät ne isät taida niin kauheasti ainakaan materiaa haluta…

Lue Hjallis Harkimon, Mika Salon, Tommi Läntisen ja Peterin haastikset viime vuodelta!

SONY DSC
Peterin herkkukorin sisältö alkaa uhkaavasti huveta.

Tuolloin kyselin neljältä isältä, mitä isänpäivä heille merkitsee, heidän isänpäivämuistoistaan ja lahjatoiveistaan.

Me äidit ja isien lapset ehkä “stressaamme” lahjoista ja isänpäivän ohjelmasta. Mutta mitä isät ihan oikeasti toivovat lahjaksi tai odottavat isänpäivältä? Olemmeko hösöttäneet ihan turhaan? Esitin neljälle isälle alla olevat kysymykset:

  1. Mitä isänpäivä merkitsee sinulle?
  2. Mikä on paras isänpäivämuistosi?
  3. Mitä toivoisit isänpäivälahjaksi? Miksi?

Hjallis Harkimo

2013_10_01_Hjallis_talk_show-2
Kuva: fremantelemedia.fi

1. Isänpäivä on tärkeä. Silloin kaikki pojat tulevat luokseni. Syödään ja nautitaan ajasta yhdessä. Jo silloin, kun isäni eli, isänpäivä oli tärkeimpiä päiviä.

2. Danne ja Leo molemmat tekivät samantyyppisen kortin eri piirroksilla. Molemmissa luki, että “sä olet maailman paras isä”.

3. Paras lahja on se, että pojilla menee hyvin. Että ovat terveitä ja menestyvät elämässä.

Harry Harkimolla on kolme poikaa. Hjallis on kansanedustaja, tv-persoona sekä yrittäjä.

Mika Salo

Mika Salo (FIN) FIA Steward. 17.04.2015. Formula 1 World Championship, Rd 4, Bahrain Grand Prix, Sakhir, Bahrain, Practice Day - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Moy / XPB Images
Kuva: Moy / XPB Images

1. Isänpäivä on mulle tärkeä. On kiva nähdä, kun lapset muistavat ja välittävät, siitä jää hyvä mieli pitkäksi aikaa. Samoin minä muistan omaa isääni.

2. Mulla ei ole vain yhtä muistoa, vaan monta, jokaiselta isänpäivältä. Olen pari kertaa ollut erossa lapsista, ja se on sattunut paljon.

3. En halua isänpäivältä muuta kuin viettää aikaa lasteni kanssa, ja ehkä käydä oman isäni luona.

Mika Salolla on kaksi lasta, tyttö ja poika. Mika on entinen Formula 1 -kuljettaja ja tv-kommentaattori.

Tommi Läntinen

tommi kuva Mika Jussila
Kuva: Mika Jussila

1. Isänpäivä on vielä lähinnä kaunis ele, mutta perheyhteisössä lämmin huomionosoitus ja juhlanaihe, jonka ympärille on hyvä kokoontua.

2. Isänpäivä 2012 on nyt 3-vuotisen raittiuteni ensimmäinen päivä!

3. Paras lahja olisi korkeatasoinen ja runsas tv-keskustelu miehuudesta ja isyydestä. Keskustelijoina vaikka haastateltavasi ja monet muut isät sekä äiditkin. Ja vuoden, parin päästä seuraavan kerran uudestaan, ikäänkuin seurantaosio!

Tommi Läntisellä on yksi poika. Tommi on pitkän linjan muusikko.

Peter Nyman

peter-nyman-1024x682-2
Kuva: Tero Ahonen

1. Olen vähän jakautunut isänpäivän suhteen. Yksi puoli minussa näkee siinä lievästi keinotekoisen kaupallisen jipon, ihan kuten äitienpäivänkin, toinen taas ihan kivan muistutuksen isyydestä ja mahdollisuuden perheen yhteiseen fiilistelyyn – tietysti isä kärjessä! Ja ainahan niitä yllätyslahjoja on kiva saada, erikoismainintana lasten tekemät lahjat ja kortit.

2. Parasta yksittäistä isänpäivämuistoa en osaa nyt sanoa, kyllä ne kaikki ovat aika tasaisen kivoja piristyksiä synkkenevän syksyn keskellä, pieniä hemmottelun tuulahduksia.

3. Jaa-a, tämä on vaikea, kuulunhan jo siihen ikäryhmään, jolla on jo kaikenlaista tarpeellista ja tarpeetonta. Mutta joku aidosti yllättävä juttu, jota ei ole itse osannut ajatella tai toivoa, toimii aina. Myös koko perhettä riemastuttavat lahjat ovat itse asiassa aika kivoja noin yhteisöllisyyden pohjalta. Ja kirjat toimivat aina, varsinkin hyvät historiateokset, niitä ei voi olla tarpeeksi. Vaimo saattaa olla toista mieltä!

Peter Nymanilla on kaksi lasta, tyttö ja poika. Peter on MTV:n uutisankkuri ja viestintävalmentaja.

Kiitos vastanneille ja vielä kerran, oikein hyvää tulevaa isänpäivää!

Maijan PS.

Kyllä Peter saa hankkia ihan niin paljon historiateoksia kuin haluaa. Sopu sijaa antaa kirjahyllyssäkin! Eri asia on, hankinko minä niitä hänelle 🙂