Pasta alla puttanesca – nimeään salonkikelpoisempi ruoka

Koska meille arkiruoan keksiminen aiheuttaa toisinaan päänvaivaa, jaan meidän perheemme suosikkeja toivoen auttavani teidänkin arkeanne.

Italialainen puttanesca-pasta on sisältämiensä ainesosien ja nimensäkin perusteella melko vahva tapaus. Pasta alla puttanesca tarkoittaa ilotytön pastaa, onhan se punaista, kalaista ja tulista. Tämä pasta on kuitenkin huomattavasti salonkikelpoisempi kuin nimi itsessään antaisi ymmärtää.Snapseed

Puttanesca (4–6 ruokailijalle)

n. 40–60 g anjovisfileitä öljyssä

1 purkki (400 g) luomu-tomaattimurskaa

1 keskivahva chilipalko

kourallinen mustia oliiveja

kourallinen pieniä kapriksia

1 nippu persiljaa

oliiviöljyä

4-6 hengelle pastaa

raastettua parmesaania

Ohje

Kaada oliiviöljy paistinpannulle ja kuumenna öljy. Murskaa kaksi isoa valkosipulikynttä, lisää pannulle ja kuullota. Lisää joukkoon yksi keskivahva pieneksi hakattu chilipalko (poista siemenet) ja anna pehmetä pannulla.

Tee anjovis hakkelukseksi ja laita pannulle. Kuumenna anjovista pannulla niin kauan kunnes se hajoaa kastikkeeksi. Lisää yksi purkki tomaattimurskaa ja renkaiksi leikattuja mustia oliiveja (ei värjättyjä) sekä kapriksia. Hakkaa puska persiljaa silpuksi ja sekoita joukkoon. Hauduta noin puoli tuntia, jotta maku tiivistyy. Persiljan voi lisätä vasta lopussa, jos haluaa.

Keitä pasta ohjeen mukaan. Sekoita kastike pastan kanssa ja tarjoile raastetun parmesaanin kanssa.

 

keittiossa.typo