Joka kesä samat kujeet, mutta ainahan ei pyörää ole pakko keksiä uudelleen.
Siispä alkupalaksi tehdään tutut chiliset sieni-bruschetat viime vuonna poimituista suppilovahveroista ja kantarelleista. Pääruoaksi valmistetaan puolestaan takuuvarma ja helppo kana-pekoni-kesäruoka grillissä. Sen kanssa tehdään höysteeksi jugurttikastiketta ja omenalla raikastettua perunasalaattia, johon usein hyödynnämme edellisen päivän illalliselta ylijääneet keitetyt uudet perunat.
Chiliset sieni-bruschetat
Kesäinen perunasalaatti
1 kg keitettyjä uusia perunoita
3 rkl kaprista
2 kevätsipulia varsineen
½ nippua persiljaa
½ nippua tilliä
½ omena
Perunasalaatin kastike
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
2 tl Dijon-sinappia
1 tl sokeria
suolaa
mustapippuria
1 rkl vettä
Ohje
Keitä perunat ja jäähdytä ne tai käytä edellisen päivän ylijäämää. Leikkaa perunat neljään osaan. Silppua sipuli, kuutioi omena ja hakkaa persilja sekä tilli pieneksi. Sekoita ainekset keskenään ja lisää kaprikset. Kaada ainekset perunoiden päälle ja sekoita joukkoon vielä kastike. Anna muhia jääkaapissa noin tunnin verran.
Jogurttikastike
2 dl Bulgarian jogurttia
3–4 tillin vartta
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
suolaa maun mukaan
mustapippuria maun mukaan
1 rkl sitruunanmehua
Ohje
Hakkaa valkosipulinkynsi ja tilli pieneksi. Sekoita kaikki ainekset jogurtin joukkoon. Anna vetäytyä jääkaapissa noin tunnin verran.
Grillattua kanaa pekonikääreessä
800 g kanafileitä
170 g Amerikan pekonia
Kanamarinadi
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
2 valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua timjamia
suolaa maun mukaan
pippuria maun mukaan
Ohje
Sekoita kulhossa pieneksi hakattu valkosipuli ja muut marinadin ainekset. Laita pakastuspussiin kanafileet ja kaada joukkoon marinadi. Anna marinoitua vähintään pari tuntia jääkaapissa.
Kääri pekonit kanafileiden ympärille. Grillaa keskilämmöllä molemmin puolin kunnes kanafileet ovat läpikypsiä.