Joka kesä samat kujeet, mutta ainahan ei pyörää ole pakko keksiä uudelleen.

Siispä alkupalaksi tehdään tutut chiliset sieni-bruschetat viime vuonna poimituista suppilovahveroista ja kantarelleista. Pääruoaksi valmistetaan puolestaan takuuvarma ja helppo kana-pekoni-kesäruoka grillissä. Sen kanssa tehdään höysteeksi jugurttikastiketta ja omenalla raikastettua perunasalaattia, johon usein hyödynnämme edellisen päivän illalliselta ylijääneet keitetyt uudet perunat.

Chiliset sieni-bruschetat

Reseptin löydät täältä.

Kesäinen perunasalaatti

1 kg keitettyjä uusia perunoita

3 rkl kaprista

2 kevätsipulia varsineen

½ nippua persiljaa

½ nippua tilliä

½ omena

Perunasalaatin kastike

3 rkl oliiviöljyä

1 rkl punaviinietikkaa

2 tl Dijon-sinappia

1 tl sokeria

suolaa

mustapippuria

1 rkl vettä

Ohje

Keitä perunat ja jäähdytä ne tai käytä edellisen päivän ylijäämää. Leikkaa perunat neljään osaan. Silppua sipuli, kuutioi omena ja hakkaa persilja sekä tilli pieneksi. Sekoita ainekset keskenään ja lisää kaprikset. Kaada ainekset perunoiden päälle ja sekoita joukkoon vielä kastike. Anna muhia jääkaapissa noin tunnin verran.

 

Jogurttikastike

2 dl Bulgarian jogurttia

3–4 tillin vartta

1 valkosipulinkynsi

1 rkl oliiviöljyä

suolaa maun mukaan

mustapippuria maun mukaan

1 rkl sitruunanmehua

Ohje

Hakkaa valkosipulinkynsi ja tilli pieneksi. Sekoita kaikki ainekset jogurtin joukkoon. Anna vetäytyä jääkaapissa noin tunnin verran.

Grillattua kanaa pekonikääreessä

800 g kanafileitä

170 g Amerikan pekonia

Kanamarinadi

3 rkl oliiviöljyä

1 rkl punaviinietikkaa

2 valkosipulinkynttä

1 tl kuivattua oreganoa

1 tl kuivattua timjamia

suolaa maun mukaan

pippuria maun mukaan

Ohje

Sekoita kulhossa pieneksi hakattu valkosipuli ja muut marinadin ainekset. Laita pakastuspussiin kanafileet ja kaada joukkoon marinadi. Anna marinoitua vähintään pari tuntia jääkaapissa.

Kääri pekonit kanafileiden ympärille. Grillaa keskilämmöllä molemmin puolin kunnes kanafileet ovat läpikypsiä.