Perhe vappupiknikillä

Vappupäivänä ulos, usein ainakin pienelle retkelle. Miksi ihmeessä ruoka maistuu ulkona lähes poikkeuksetta lapsille ja miksei myös aikuisille? Kurkkuleipiä, gazpachoa, simaa ja vaahtokarkkeja vappupäiväaamun piknikillä, sillä jaksaa seuraaviin juhliin.

Me menemme perinteisesti vappupäivänä ravintolaan syömään koko suku seurana. Puolen päivän kieppeillä alkavaa vappulounasta ennen ehtii kuitenkin hyvin käydä pienellä piknikillä. Syömme juuri sen verran, että jaksamme nauttia herkkuja hotelli Kämpin notkuvista vappupöydistä.

Useinhan vappuaattona on jo jotain ohjelmaa, joten en halua myöskään stressata piknik-eväistä. Niiden valmistamiseen ei saa tuhrautua liikaa aikaa ja pakkaamisen on oltava helppoa – estetiikasta tinkimättä.

vappu (1 of 21)

Kaikkia ruokia ei myöskään tarvitse valmistaa itse, osa voi olla valmiina kaupan hyllyltä. Asettelen ne vaan hiukan kauniimmin.

Tänä vuonna me innostuimme erityisesti kurkkuvoileivistä. Ne valmistaa helposti ja nopeasti ja lapset voivat osallistua työstöön. Lisäksi teimme avuksesi videon. Nyt ei ruuan valmistus voi tulla yhtään helpommaksi.vappu (6 of 21)Ja sitten pikkukädet töihin. Näiden leipien rullaamiseen voi ottaa koko perheen mukaan. Mikäs sen hauskempaa.vappu (5 of 21)

Kurkkurullat

Kurkkua

3 rkl majoneesia

I pkt Philadelphia tuorejuustoa

1 tl worchester-kastiketta

paprikajauhetta

1 tl sipulijauhetta

Minttua ja herneenversoja

Rieskoja

Ohje

Pese kurkku ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Laita kurkkuviipaleet talouspaperin päälle  ja levitä päällekin talouspaperikerros. Anna levätä n. 10 minuuttia, jotta kurkkujen ylimääräiset nesteet irtoavat paperiin.

Sekoita majoneesi ja tuorejuusto keskenään taipuisaksi levitteeksi. Lisää sipulijauhetta sekaan.

Asettele rieska SAGA-leivinpaperin päälle. Voitele rieska levitteellä. Asettele päälle kurkkuviipaleita tasaisesti. Ripottele päälle paprikajauhetta. Tämän jälkeen asettele päälle huuhdellut herneenversot ja mintunlehdet. Rullaa rieska.

Asettele kurkkurullat SAGA-eväspusseihin ja kierrä ympärille servietti. Sido narulla.

vappu (8 of 21)

vappu (17 of 21)

Jotta emme olisi turhan kylläisiä piknik-eväistä puolen päivän aikaan alkavaa vappupäivän lounasta ajatellen, otamme kurkkurullien kavereiksi vain simaa, vaahtokarkkeja ja kevyttä keittoa. Tänä vappuna retkelle mukaan lähti Dotsin lasikipoissa gazpacho-keittoa, jonka päälle voi ripotella hiukan Terra Original -juuressipsejä juuri ennen ruuan nauttimista.

Gazpacho

1/2 kg kypsiä tomaatteja

1 vihreä paprika

Kurkkua (noin 20 cm)

1 valkosipuli

3-4 rkl viini- tai omenaviinietikkaa

1 dl oliiviöljyä

1 dl vettä

suolaa ja mustapippuria (sekä chiliä) oman maun mukaan.

Ohje

Huuhtele tomaatit ja poista kanta ja paloittele. Paloittele myös kuorittu kurkku ja valkosipulin kynsi sekä vihreä paprika. Laita tomaattti, paprika, kurkku ja valkosipuli tehosekoittajaan.

Soseuta, lisää öljy ja etikka ja jatka soseuttamista kunnes olet saanut tasaisen sakean liemen. Laita suolaa ja pippuria makusi mukaan ja lisää vettä jos sose on liian paksua. Laita hetkeksi jääkaappiin kylmenemään.

Tarjoa lasipurkista. Asettele päälle juuressipsejä.

vappu (18 of 21)

Mikäli et halua asetella vaahtokarkkeja lasipurkkiin, kivannäköinen herkkueväsnyytti tulee myös Sagan eväspussiin kaadetuista vaahtokarkeista.

vappu (21 of 21)

vappu (19 of 21)

Hauskaa vappua!

P.S. Peter pääsee kyllä piknikille mukaan, vaikkei päässytkään kuviin 🙂

vappu (16 of 21)

keittiossa.typo

Tehty yhteistyössä SAGA:n kanssa. Lisää vinkkejä leivinpaperin käyttöön löydät täältä.

Dots… lainasi kuvauksiin kivat lasipurkit, pilkulliset piknikliinat ovat kuvaajamme tuliaisia Intiasta ja paperiservietit ovat Popup Kemut -myymälästä.

Dots…

Fredrinkinkatu 34 tai Turussa Linnakatu 9-10, www.dots.fi

Popup-kemut

Eerinkinkatu 12, www.popupkemut.fi