Porin satoa ja kesäasuja

Meillä on taas mahtava Porin reissu takana. Tämä on kesäperinteemme – jo seitsemäs vuosi. Emme kuitenkaan mene Pori Jazzeille vaan koko ajan kasvavaan MTV:n SuomiAreena-keskustelutapahtumaan.

Peterillä on reissun aikana X-määrä juonto- ja moderointikeikkoja. Yhtä vuotta lukuun ottamatta olen aina lähtenyt mukaan. Tapamme mukaan veimme lapset äitini sekä lasten enon hoiviin ja suuntasimme auton nokan kohti Poria.

Päivät Peter oli työtehtävissä ja illat meillä oli yhteistä aikaa. Harvinaista herkkua meille. Ei sillä, kyllä me saisimme lapset varmasti useamminkin hoitoon, mutta satumme olemaan melko perhekeskeisiä. Illallinen vieraiden kanssa kotona toimii yhtä hyvin kuin ravintolaillallinen. Lapsemme ovat juuri nyt ihanan iisissä iässä (ainahan he ovat ihanassa iässä!) ja seurallisia (9- ja 12-vuotiaat). Meidän seuramme kelpaa vielä heille. Kahdenkeskisiä iltoja on todennäköisesti luvassa piankin, kun lapset pääsevät teini-ikään. Silloin me kaipailemme heitä.

Peterin tehdessä hommia SuomiAreenan kimpussa, minä tein töitä huoneessamme Hotelli Vaakunassa tai tutustuin SuomiAreenaan tai Porin taidetarjontaan. Jälkimmäisestä Anna Estariollan näyttely oli erityisen mielenkiintoinen.

Anna Estariollan näyttely Porin Taidemuseossa.

Matka meni melko rauhallisesti. Emme riekkuneet myöhään kaupungilla, vaan olimme reippaasti ennen puoltayötä hotellihuoneessa katsomassa leffaa läppäriltä. Tai ainakin yritin katsoa, mutta nukahdin tapani mukaan jo lähes alkutekstien aikana. Pori on SuomiAreena-viikolla täynnä meidän tuttuja. “Riski” kello neljään kestäville riennoille on siis käsillä. Tällä kertaa vältyimme väsymyskarikoilta.

Sosiaalisille riennoille tarjoutui kuitenkin oikein sopivasti aikaa. Kävimme kahtena iltana syömässä Ravintola Buccossa ja yhtenä Vanhassa Kierrätyskeskuksessa ihan Buccon naapurissa. Loistopaikkoja molemmat. Illallisia ennen ehdimme käydä muun muassa pikavisiiteillä kokkareilla. Välipalaa ja -juomaa nautimme ihanassa Hotelli Vaakunan naapurissa Café Elbassa. Nämä kaikki alkavat jo kuulua meidän vakiopaikkoihimme ja -ohjelmiimme. Niitä voin lämpimästi suositella.

Nyt on kuitenkin taas ihanaa olla takaisin maalla. Maalaiselämä jatkuu aina koulujen alkuun asti.

Ps. Muutama lukija kyseli minun kesän vaatevalinnoistani. Pari asukuvaa onkin valjastettuna alla. Lisää kuvia asuista ja tunnelmista on tsekattavissa Instagramissa @maijanmaailma.

Alexander McQueenin mekko ja ikivanhat sandaalit, joiden merkkiä en muista sekä Samujin käsilaukku.

 

 

Cos’in mekko, Louboutin’in kengät ja 2or+byyat-käsilaukku.

Cathrine Hammel’in tyllihame (SOFiNAH-myymälästä), Tiger of Sweden’in t-paita, Diers Von Noten’in kengät.

 

Asukuvat: Rafaela Nyman