Kesälomalla puolihunningolla

Jessus, että on kuuma. Ei ole yhtään mun juttu. Lenkillekään ei meinaa taipua, jollei herää jo kuuden pintaan ja starttaa välittömästi.  Minulle nuo aikaiset aamut eivät aiheuta yleensä ongelmia, mutta nyt ei edes uni meinaa tulla illalla kuumuudesta ja mökkimme ilmastoinnin puutteesta johtuen.

Oman osansa iltojen venymiseen tekevät esiteinimme/teinimme, jotka valvoisivat heittämällä myöhempään kuin äitinsä.

Onneksi tenniskenttämme sijaitsee muutaman kilometrin päässä mökistämme varjoisessa paikassa puiden katveessa. Perheemme nelinpelissä ei muutenkaan pääse rehkimään ihan yhtä paljon kuin kaksinpelissä. Sen lisäksi kiittelemme Sup-lautaamme ja kanoottia. Niiden kanssa on  kivaa toteuttaa myös rauhallista helleurheilua.

Kaipaan kuitenkin jo kuntosalille. Fitness Village Training Center – me tapaamme pian, kun palaan kaupunkiin. Ilmastoitu sali kuulostaa todella houkuttelevalta! Olen jo mielessäni alkanut miettiä syksyn kuntosali- ja muuta urheiluohjelmaa. Haluan myös aloittaa  käynnit ohjatuilla tunneilla. Niillä en ole käynyt vuosiin. Fitness Villagelle Kaisaniemeen on onneksi tullut uutena tarjontana ohjatut jumpat, jee! Jännää muuten, että ohjattujen jumppien suosio oli pitkään poissa, mutta ihmisten kiinnostus niihin on nyt nousussa ihan kansainvälisestikin katsottuna. Minä kuulun tuohon samaan valtavirtaan, joka odottaa innolla ohjattujen tuntien uutta tulemista.

Ja sitten se sama  vanha tarina myös kesän ruokailuista. Lomalla tulee nautittua turhan paljon herkullisia ruokia ja juomia. Kaikkeahan sitä voi syödä, mutta ilmeisemminkin annoskokoni ovat liian suuret. Oloni alkaa olla tunkkainen ja raskas. Onneksi en sorru aivan älyttömiin ylilyönteihin, en ruoan, enkä juoman suhteen. Mutta olisihan se mahtavaa, jos osaisi pysyä kaikessa kohtuudessa ja koko ajan.

Myönnän siis syöneeni liian monta grilli-illallista, marjapiirakkaa ja juoneeni turhan monta ”virkistävää”.  Niin kait meistä moni. Moni kamppailee puntaroidessaan kurinalaisuuden ja nautintojen välimaastossa, toisille tasainen kultainen keskitie tulee ihan luonnostaan.  Joku taas rakastaa kurinalaisuutta niin paljon, ettei vaaka pääse koskaan heilumaan. Ihmismieli on monimutkainen.

Minun täytyy sanoa, että olen melko taitava ottamaan rennosti silloin,  kun siihen on mahdollisuus. No, ehkei tätä voi ihan taitolajiksi sanoa, vai voiko?

Olen hyvä unohtamaan arjen ja rutiinit, mutta haluni palata takaisin minun arkiseen normaaliin olotilaani tulee melko nopeasti puolihunningolla eletyn kauden jälkeen. Detox-kuurikin alkaa houkuttaa ja huomaan selailevani netistä erilaisia tarjontoja. Detox-kuuria kun en ole koskaan kokeillut. Vielä kuitenkin on hetki lomaa jäljellä ja sitten arki palaa!