Raidat – vahva kevään merkki!

Vanha kevään merkki on raitapaitojen ja muiden raidallisten vaatteiden himoitseminen. Lumiaura kolaa katuja, mutta minulta keväistä tunnetta ei saa pois.

Talven “matalalento” on tiessään ja keväinen energisyys valtaa minut. Vaikka en kärsi varsinaisesta kaamosmasennuksesta, huomaan joka vuosi vuodenvaihteen tienoilla olevani kuin keveässä talvihorroksessa.

Ouin jakku taipuu moneen ja Acnen farkut istuvat jalkaan kuin sukkahousut. Seuraava homma onkin saada nämä sähköiset kaikkialle taipuilevat hiukseni kuriin.

Vaatehankintani vastaa myös olotilaani. Uusin hankintani on raikas raitajakku. Vuorettoman Oui-merkkisen jakun löysin Helsingin Dotsista ja se oli rakkautta heti ensisilmäyksellä. Jakku taipuu moneen tilaisuuteen ja vuodenaikaan. Kuvittelepa asu vaikkapa värikkäiden shortsien tai valkoisten farkkujen kanssa kesäpäivän iltana meren rannalla. Tai miksei vaaleanpunaisen tyllihameen ja korkokenkien kanssa alkukesän juhlissa.

Tasaraitainen vaate on todellinen klassikko ja toimii kaudesta toiseen, asussa kuin asussa ja lähes kaikissa tilanteissa. Monikäyttöiset vaatteet tekevät vaatekaapin perustan, sillä niitä voi yhdistää oikeastaan minkä tahansa asukokonaisuuden kanssa. Tällaisia monikäyttöisiä vaatteita minä liputan.

Viime vuosina raidat ovat nousseet jälleen myös isoksi trendiksi, jos ne nyt edes ovat koskaan olleet pois muodista. Yksinkertainen, vaakaraitainen paita on ollut lähes aina pinnalla, ainakin minun elinaikanani. Musta- tai sinivalkoraidallinen paita henkii merimieshenkeä ja on virkistävä vaate.

Ja muuten, sinistä ja mustaa voi myös ihan vapaasti yhdistellä. Näin ei kyllä ollut minun nuoruudessani. Acnen mustat kapeat farkut ja Cosin musta ohut neulepaita raikastuvat sinivalkoraidallisella jakulla.

Oui:n jakku ja paljon muuta löytyy Dotsista. Käy siis kurkkaamassa heidän valikoimansa www.dots.fi tai astele reippaasti myymälään.

Acnen housut löytyivät puolestaan Helsingin Stockmannilta ja Cosin paita Cos-myymälästä.

Dots Helsinki

Fredrikinkatu 34

00100 HELSINKI

puh. 050 439 3597

Aukioloajat:

 Ma – Pe 10 – 18, La 10 – 16

www.dots.fi

Dots Turku

Linnankatu 9 – 11

20100 TURKU

puh. 050 345 3660

Aukioloajat:

Ma – Pe 10 – 18, La 10 – 16

Stockmann Helsinki

Aleksanterinkatu 52

00100 Helsinki

puh.09-1211

asiakaspalvelu@stockmann.com

Aukioloajat:

Ma – Pe 9 – 21, La 9 – 19, Su 11 – 18

www.stockmann.com

Cos

Pohjoisesplanadi 31

00100 Helsinki

puh.020-332 157

www.cosstores.com

Aukioloajat:

Ma – Pe 10 – 20, La 10 – 18, Su 12 – 18

Jos pidit tästä artikkelista, niin on mahtavaa, jos jaat sen eteen päin klikkaamalla sosiaalisen median kuvakkeita alla! Kiitos!