Raitapaitoja ja kietaisuhameita

Minä rakastan raitoja: pysty-, poikki-, tasa-, kaksiväri- ja moniväriraitoja. Mikään ei piristä niin kuin kirkas raitapaita. Kietaisuhameet ovat myös minun juttuni. Niiden avulla saa vyötäröä ja lantiota esiin tai piiloon juuri halutulla tavalla.

Vielä kun paita on istuva ja hame hyvin laskeutuva, niin olo vaatteissa on rento, mutta naisellinen. Stine Goyan raitapaita ja Cathrine Hammelin kietaisuhame ovat täydellinen yhdistelmä, mutta molemmat vaatekappaleet voidaan helposti yhdistellä vaatekaapista valmiina löytyviin vanhoihin vaatteisiin.

”Stine Goya on tämän hetken tähti Tanskan muotitaivaalla. Palkitulla kymmenen vuotta täyttäneellä merkillä on alusta asti ollut samanlainen, tunnistettava tyyli ”, SOFiNAHin Annika kertoo. ”Rohkeita värejä ja murrettuja sävyjä rakastava Stine Goya elää mallistojensa printtien kautta. Niissä piilee aina huumoria ja piilotettuja viestejä hänen maailmanmenostaan”, Annika jatkaa. Niinpä, raitojen väritys tuo ainakin minulle hymyn huulille!

”Norjalainen Cathrine Hammel puolestaan suunnittelee omaa nimeään kantavan merkin, ja mallistot ovat laatutietoisen suunnittelijanaisen käsialaa alusta loppuun”, Annika jatkaa. ”Hänen mallistoissaan ei ole koskaan mitään ylimääräistä, malli ja materiaali puhuvat vaatteen puolesta hyvin selkeällä kielellä.”

Vaikka mallistot ovat erittäin minimalistisia, ne on aina suunniteltu naiselliselle pukeutujalle, joka arvostaa mielenkiintoisia leikkauksia. Maijan Maailmassakin aikaisemmin nähty tyllihame on myös hieno esimerkki Cathrine Hammelin mallistosta – tämä klassinen & naisellinen malli on aina mukana kaikissa mallistoissa! 

Raitaa, enemmän raitaa!

”Raidat ovat aina IN!”, Annika toteaa, kun kysyn raitojen trendikkyydestä. Varsinkin nyt keväällä 2018 kirkkaat värit näyttäisivät ilahduttavan meitä. ”Tämä raidallinen neule on hieno esimerkki siitä, miten värejä voi rohkeasti yhdistää!”, Annika toteaa. Tähän neuleeseen löytyy varmasti jokaisen vaatekaapista saman sävyisiä vaatteita: voit Annikan mukaan hyvin valita kaveriksi vaaleampaa roosaa, mintun vihreää, khakia, vaaleansinistä tai sitten ihan perusmustan vaatekappaleen. ”Raidat lisäksi piristävät jakun tai voit laittaa neuleen alle kauluspaidan”, Annika vinkkaa.

Neule on joustavaa viskoosia, joten sen alle voi myös kerrostaa vaikka ohuen silkkipaidan tai mustan poolon. Raidat myös piristävät jakun. Annika jatkaa: ”Tämän kevään trendikäs pukeutuja yhdistää eri kuoseja/printtejä keskenään, mutta pitää väriskaalan samana!”. Annika antaa myös vinkin, että yhdistäisin tämän sporttisen raitapaidan tyllihameeseeni. Kuulostaa lupaavalle.

Naisellinen farkkuhame

Naisellinen farkkuhame on puolestaan kietaisumallia, joka sidotaan vyötärölle kiinni rusetilla. Röyhelöisen hameen materiaalina on ylellinen bambu/puuvilla-sekoitus, joka laskeutuu loistavasti. Yläosaksi voi valita tyköistuvan paidan tai sitten vaikka muhkeamman neuleen, jossa on lyhyt, laatikkomainen malli! Helman voi sitten piilottaa rusetin taakse, jotta neule asettuu kivasti hameen kanssa.

”Farkku ja nahka on niin ihana yhdistelmä, että on pakko mainita se ikuinen nahkatakki hameen pariksi”, Annika vinkkaa ja minä innostun myös tästä yhdistelmästä. Tsekkaa minun kaapistani löytyvä nahkatakki täältä.

From top to toe

Mustat peittävät sukkahousut toimivat kivasti säärien peitteenä näin kevättalvella, ja kesän kynnyksellä voi vaikka kokeilla ihonvärisiä verkkosukkahousuja. Ekologinen Swedish Stockings löytyy SOFiNAH Shopista ja minunkin kaapissani on jo mainitut verkkosukkahousut ja saman malliston sukkia.

Kengät viimeistelevät asun kuin asun: mukavat maiharit, siistit lenkkarit, näyttävät saappaat, korolliset nilkkurit, bootsit ja kesällä sitten varvassandaalit… Sitä odotellessa, mutta kaikista edelläkin mainituista innostuneena.

Tehty yhteistyössä SOFiNAH shopin kanssa.

SOFiNAH

SOFiNAH shop on Helsingissä toimiva lifestyle-kauppa, jota pyörittää Annika ja Thia, ihanat ja inspiroivat naiset. Kaupan valikoimiin kuuluu mm. ihania vaatteita, kosmetiikkaa, asusteita ja huonetuoksuja. Laatutietoisuus, muotituntemus ja ystävällinen palvelu takaavat miellyttävän ostoskokemuksen joko liikkeessä Uudenmaankadulla tai SOFiNAH’in verkkokaupassa.

Osoite

Uudenmaankatu 17, 00120 Helsinki

Puh +358(0)44 5668090

Aukioloajat

Ma – pe klo 11-18

Lauantai klo 11-16

www.sofinah.fi

www.instagram.com/sofinahshop/

www.facebook.com/sofinahshop/

info@sofinah.fi