Saako olla kuppi kahvia?

Moni on aloittanut tipattoman tammikuun tai ainakin tehnyt uudenvuodenlupauksen terveellisemmän elämän aloittamisesta. Kahvi saattaa olla tammikussa houkuttelevampi juoma kuin viini. Ei mikään tietenkään estä viinin juojia innostumasta myös kahvista.

Kahvista voidaan keskustella samaan tapaan kuin viineistä. Oletko ollut tilanteessa, jossa innokkaat kahvin juojat ovat alkaneet kahvilusikkaa pyöritellessään ja kahvia tuoksutellessaan puhua kahvista adjektiivein. Puheessa on keskusteltu myös mm. arabicasta ja robustasta. Tuolloin olet tyytynyt vain nyökkäilemään ja vienosti hymyilemään. Sinulla on mennyt kauan, että olet ymmärtänyt, että he puhuivat ylipäätään edes kahvista. Näin voi käydä. Kahvi on oma taiteenlajinsa, ihan kuin viinkin.blending-background

Jos olet halunnut tietää mikä on arabica ja robusta -kahvipapulajikkeiden ero, saat siihen pian vastuksen. Entä mikä on crema ja miten se syntyy? Miten grand cru liittyy kahveihin, yleensä siitä on kuullut puhuttavan vain viinien kanssa? Mikä on lungon, espresson ja ristretton ero? Tiesitkö, että huputettu espresso on cappucino ja espresso macchiato on tahrattu espresso. Outoa, että silti haluamme juoda sitä. Näihin kaikkiin ja vähän muuhunkin saat videolla vastukset.
Coffee_capsules_-_anieto2k

Me kävimme tapaamassa Helsingin Keskuskadulla Nespresso Boutiquessa kahviasiantuntija Daniel Borsetia, joka pitää videolla meille pienen Kahvi-ABC-kurssin.

Nespresson kahveihin, kahvikoneisiin ja oheistuotteisiin voit käydä tutustumassa Nespresso Boutiquessa Helsingin keskustassa.

Nespresso Boutique

Keskuskatu 3, Helsinki

www.nespresso.com

keittiossa.typo

Tehty yhteistyössä Nespresson kahviasiantuntijoiden kanssa.