Kylpyhuonesuunnitelmia ja kaakeleiden metsästystä

Remontti on hyvässä vauhdissa ja on aika siirtää ajatus pintoihin ja muihin yksityiskohtiin. Nyt roikun Pinterestissä ja yritän löytää ideoita kylpyhuoneiden kaakeleihin. Tai ainakin saada vahvistusta valintoihimme.

On selvää, että pinnalla on nyt hexagon- ja lehtimuotoiset kaakelit. Kyseisiä laattoja löytyy monessa koossa ja useissa väreissä kuvioituina tai yksivärisinä. Aidot marmoripinnat ja marmorijäljitelmät nostavat myös päätään. Jos nyt marmori on koskaan ollut poissa kuvioista. Subway-ladonnat ja teolliset sementtipinnat ovat jo ehkä jäämässä hiukan taka-alalle, ainakin jos seuraamme muotia hieman etäämmällä kuin Suomessa.

SRP_9381

Kuvassa lastemme vanha kylpyhuone joidenkin vuosien takaa. Luonnonvalo kylpyhuoneessa on mielestäni luxusta. Uudessa kylpyhuoneessamme tämä ei ole mahdollista.

Laatta-asioissa en ole kyllä niin kiinnostunut muodista, vaikka vapaita sen vaikutuksilta emme voi tässäkään asiassa kokonaan olla. Ainakin saatavuuteen vaikuttavat kaakelin kysyntä ja pinnalla olo. En haluaisi laattaa, joka on jo kaikilla, mutta toisaalta, ei minua niin haittaa, ettei laatta olisi enää muodissa. Omia aikaisempiin koteihin tehtyjä valintoja ei myöskään halua toistaa. Usemman kerran sisustuslehdissä jne. nähtyihin tyyleihin saatan myös kyllästyä. Sanoisin, että klassinen sävy ja muoto pienellä twistillä on myös kaakeleissa tyyli minun makuuni.

kotona2

 

Tällä hetkellä olen erityisen mieltynyt suorakaiteenmuotoisiin pitkähköihin (esim. 8 cm x 28 cm) kaakeleihin, jotka saadaan ladottua kalanruotokuvioon. Aiemmista remonteista olen oppinut, että jos haluaa muuta kuin varastotavaraa, niin toimitusajat saattavat olla todella pitkiä. Lentorahdilla voi toki saada nopeastikin, mutta hinnat ovatkin sitten sen mukaiset.

SRP_9308 SRP_9305Kuvat vanhasta vanhempien kylpyhuoneesta joidenkin vuosien takaa.

Kun aiemmin keväällä tein alustavaa kartoitusta kalanruotokuvioon soveltuvista kaakeleista, oli yllätykseni suuri. Kiertämistäni pääkaupungin kaakeliliikkeistä ei löytynyt kyseisenlaisia väriltään sopivia tai kokoisia kaakeleita valmiina. Nyt puoli vuotta myöhemmin on tilanne muuttunut. Useilta valmistajilta löytyy tuota kaakelikokoa jopa suoraan varastosta. Värisilmän valikoimista löysin juuri sopivia ihanissa harmaan sävyissä. Nyt pitäisi vaan päättää ottaisimmeko tummemman vai vaaleamman sävyn.laatat (3 of 5)

Kuvassa Ragnon Rewind R4KZ Polvere -kaakeleita ja Boråsin tapettia Jubileum-mallistosta, sävy 5465 Mizo.

Se mikä näissä kalanruotokaakeleissa tietenkin hiukan huolettaa, on niiden ladonta ja kylppäriin tehtävät kaadot. Kaatojen kannalta pieni laatta (esim. 10 cm x 10 cm) on tietenkin helpoin ja turvallisin. Se ei vaadi laatoittajalta niin paljon taitoa tai perehtyneisyyttä. Ison ja pitkän laatan kaatotyöstöä helpottaa kuitenkin Aco showerdrain suihkukouru, mikä mahdollistaa yhdensuuntaisen kaadon.

laatat (1 of 5)Kuvassa Värisilmän Ragnon Rewind R4CM- ja Masia-kaakeleita sekä Boråsin tapettia Jubileum-mallistosta, sävy 5464 Mizo. Hexagon-laatan sävy on vanilla. Kuviodut kaakelit tulevat puolestaan 16 kappaleen laatikoissa, joissa on sekalainen lajitelma kuviollisia kaakeleita.

Voit kurkata myös videoon, jonka teimme jo aiemmin laattamuodista täältä.

 

kotona.typo