Suosittu suomalainen verkkokauppa avasi kivijalkakaupan – Espanjaan!

Maijan Maailman kuvaaja Riitta Sourander on paennut talvea kuukausiksi Espanjaan ja tehnyt meidät muut kateellisiksi. Ei pelkästään Espanjan tarjoaman valon vaan myös hänen sisustusliikevisiittinsä johdosta.

Mikäli olet sisustamisesta kiinnostunut, kuten me Maijan Maailmassa, olet saattanut jo törmätä Zoco Homen tyylikkääseen ja ammattimaisesti tuotettuun verkkokauppaan.

Ja mikäli olet tutkinut kaupan taustoja tarkemmin, olet ehkä huomannut pääasiallisesti marokkolaista ja tunisialaista ”rustic chic” -tyyliä edustavan yrityksen olevan suomalainen.

Riitta pääsi visiitille Zoco Homen myymälään ja tapasi Johanna Weckströmin

Kun Zoco Homen toimitusjohtaja Johanna Weckström muutti perheensä kanssa Etelä-Espanjan Costa del Solille viisi vuotta sitten, hänellä ei ollut aikomustakaan perustaa verkkokauppaa. Perhe oli myynyt koko omaisuutensa ja päättänyt aloittaa puhtaalta pöydältä. Pian Johanna kuitenkin huomasi, että uuteen kotiin oli toivottoman vaikeaa löytää oman tyylisiä huonekaluja ja astioita.

Hän päättikin lähteä Välimerta edemmäs kalaan, ja päätyi Marrakeshin soukeihin (Zoco = marokkolainen souk/basaari espanjaksi). Tuloksena, kuin vahingossa, löytyi perusta menestyvälle verkkokaupalle, joka toimittaa tuotteita ympäri Eurooppaa ja aina Australiaan ja Yhdysvaltoihin asti.

Ja nyt Zoco Home on avannut ihastuttavan sisustusmyymälän Mijakseen, lähelle suomalaisten suosimaa Fuengirolaa ja vain kivenheiton päähän Weckströmien kodista. Johannan tyylitaju ja hyvä maku pääsevät esille hillityssä väripaletissa, ja tarkkana ostajana hän on onnistunut yhdistämään tuotteet harmoniseksi kokoelmaksi. “Myymälässä ei ole rehellisesti sanottuna ainoatakaan esinettä, jota en kotiini ottaisi!”, Riitta toteaa.

zoco-8518
Uusi myymälä ja Johanna.
zoco-8539
Marokkolaiset sementtilaatat.

zoco-8507 zoco-8528 zoco-8531 zoco-8511

zoco-8509 zoco-8533

“Johannaa on kehotettu avaamaan Zoco Home -myymälä myös Suomeen, jäämme toiveikkaana odottamaan uusia käänteitä”, Riitta sanoo. “Veikkaisin kuitenkin, että Espanjaan kotiutuneen perheen tähtäimessä on enemmänkin kansainvälisiä hotelli- ja ravintolaprojekteja sekä verkkokaupan ja Mijaksen myymälän tavaravalikoiman monipuolistaminen ja tuotemäärän kasvattaminen”, Riitta jatkaa.

Riitan P.S.

“Tuliaisena toin kotiin kolme tyynyä, puisen leikkuulaudan, tabletteja ja harmaan pompom-sängynpeiton. Olisin voinut tilata ne suoraan kotiovelle verkkokaupasta, mutta kun ei voi vastustaa, niin ei voi.”

Maijan Maailma nostaa hattua rohkealle ja näkemykselliselle Johannalle ja toivottaa onnea sekä menestystä tuleviin projekteihin!

Zoco Home

Centro Idea

Carretera de Mijas 3,6 km

Espanja

www.instagram.com/zocohome/

www.facebook.com/zocohome/

www.zocohome.fi

Kirjoittaja on Riitta Sourander

Hän on helsinkiläinen sisustukseen erikoistunut valokuvaaja. Reissunainen ja maailmankansalainen. On kotonaan melkolailla missä vaan. Rakastaa metsiä ja eläimiä. Meditoi ja juoksee. Tämän hetkiset kiinnostuksen kohteet: japanilaiset kivipuutarhat, ekologinen rakentaminen ja vaihtoehtoiset energiamuodot. Käy katsomassa Riitan portfolio osoitteessa www.emomedia.fi.