Synttärit, jee! Ja arvonta, jee!

Maijan Maailma täyttää pian vuoden! Lukukertoja on kertynyt vuoden varrella lähes 340 000. Se on huimaa!

Vuoteen on mahtunut paljon henkilökohtaisella saralla ja työrintamalla. Valmistuin sisustussuunnittelijaksi, remontoimme kotimme ja aloitimme Maijan Maailman.

Paljon työtä.

Stressasimme, rakastimme, riitelimme, urheilimme, pähkäilimme ja olimme luovia.

Paljon suuria tunteita.

Ahersimme Maijan Maailma -blogin ja Maijan Maailma Koti -palvelutoimiston eteen. Rankka vuosi siis takana, ehkä rankin ikinä viettämäni vuosi.

Paljon stressiä.

 

Ilman perhettäni ja ihanaa Maijan Maailman tiimiä en olisi selvinnyt vuodesta. Sukulaiset ja ystävätkin ovat kannustaneet ja tukeneet. Kiitos Riitta! Kiitos Selina! Kiitos Denna! Kiitos Marko! Kiitos Irene! Kiitos Amy! Kiitos Kati ja kiitos kaikki muutkin, joiden nimeä en nyt maininnut. Kiitos kaikki haastateltavat ja jutun tekoihin osallistuneet ihanat tahot ja ihmiset, jotka ovat antaneet meidän tulla liikkeisiinsä kuvaamaan ja kyselemään, kiitos teidän palveluistanne, teidän osaamisestanne jne. Ja suuri kiitos yhteistyökumppanit, ilman teitä leivän päällä ei olisi voita!

Väsymystä ja vastoinkäymisiä

Kahdeksan kuukautta kestävää remonttia ei voi sivuuttaa ihan tuosta vaan, etenkin kun teimme sen kaiken muun työn ja koulun ohella. Oudon nopeasti olen kuitenkin toipumassa, sillä haaveilen jo vierasmökkimme rempasta… Ehkä kehoni on vielä jossain shokkitilassa, enkä edes ymmärrä väsymystäni tai sitten seitsemän viikkoa kestänyt mökillä olo teki rentouttavan tehtävänsä. Maisemanvaihdos jo itsessään tekee hyvää, vaikken toki koko kesää voinut vain lomailla.

Lähes remonttipainajainen

Kaupunkiasuntomme remontti kohtasi lähes kaikki vaikeudet, mitä laajaan perusremppaan ehkä olettaa myös kuuluvan. Sitä vaan haaveilee, etteivät kaikki vaikeudet osuisi omalle kohdalle ja onnenkantamoinen kannattelisi. Mutta ei, jouduimme vaihtamaan urakoitsijan kesken remontin, kärsimme vesivahingosta, urakka-aikataulut eivät pitäneet ja asuimme useamman viikon hotellissa ja sitten muutimme keskelle remonttia. Ei mennyt ihan oppikirjan mukaan. Nyt jälkimainingissa pohdimme viranomaisten kanssa yhden urakoitsijan epärehellisyyttä, paikkaamme keskeneräisiä ikkunamaalauksia, korjaamme smyygimaalauksia jne. Mutta onneksi, rankin on takana ja erityisesti: tämä on vain maallista, kukaan ei kuollut tai sairastunut.

Elämä hunningolla?

Kuitenkin mietin, onko tämä kaikki sen arvoista, tuollainen määrä stressiä ei voi tehdä hyvää kenellekään. Nyt istun kyllä lempiasunnossani, mutta olo on sellainen, että vuosi takaperin meni hiukan sumussa. Mietin, keskityinkö riittävästi lapsiin, satsasinko parisuhteeseen, olisinko voinut panostaa enemmän omaan kouluuni? Välillä unohdin syödä kunnolla, rentoutuakseni join varmasti muutaman lasin liikaa viiniä ja ainakaan en lukenut yhtäkään romaania loppuun asti ajatuksella jne. Mutta onneksi raittiusvalistajat eivät ottaneet minua siipiensä suojaan :), romaanit odottavat kirjahyllyssä, minä valmistuin hyvin arvosanoin sisustussuunnittelijaksi, lapset saivat sitäkin paremmat todistukset, vaikuttavat onnellisilta ja Peterkin on rinnalla tyytyväisen oloinen – selvisimme siis!

Onnen tunteita

Voimaa sain urheilusta, tosin en ole koskaan aiemmin urheillut kokonaista vuotta asettamatta itselleni mitään varsinaisia tavoitteita. Ehkä on niin, että ihminen ei voi kantaa kuin tietyn määrän haasteita kerrallaan. Sain voimaa hyvästä ruoasta ja juomasta sekä perheen kanssa vietetyistä hetkistä. Tietenkin nyt uusi asuntomme tuottaa minulle mielihyvää. Vieläkin herään joka aamu ja ajattelen, että “rakastan uutta kotiamme!”. Onhan se minun kannattelemani, vähän niin kuin pieni lapsi 🙂

Kaikkein tärkeimpiä hetkiä minulle itseni kannalta ovat kuitenkin aamut – ne täyttyvät rutiininomaisesti hyvästä kahvista ja muutaman tunnin yksinolosta. Aamuvirkkuuteni ansiosta herään lähes poikkeuksetta kaksi tuntia ennen kuin muut alkavat edes kevyesti pyöriä sängyssään ja antaa itsestään heräämisen merkkejä. Olen myös miettinyt, että ehkä juuri aamuvirkkuuteni johdosta minä en tarvitse irtiottoja perheestäni. Toki välillä yhdessä Peterin kanssa irtiotto lapsista tekee hyvää niin lapsille kuin meille aikuisillekin, mutta irtiottoon riittää vaikka illallinen kivassa ravintolassa.

IMG_6948

 

Aamulla siis Nespresson kahvikone laitetaan laulamaan ja aamu lähtee käyntiin mukavasti soljuen (lue lisää Nespresson valikoimista täältä). Uusia ideoita virtaa päähäni, mieli on kirkas ja olen valoisan tehokas. Luovuuteni puhkeaa kukkaan aamutunteina!

Mutta nyt on aika huomioida teidät kaikki rakkaat lukijat ja kysyä, minkälaisia juttuja te haluaisitte lukea?

Me kirjoitamme Maijan Maailmaa teille ja siksi haluamme tietää toiveenne! Onko sisustusjutut se, mikä eniten kiinnostaa? Vai haluaisitko lukea enemmän ajatuksista ja mielipiteistä? Lukisitko mieluiten ihastuttavista sisustusliikkeistä? Kiinnostavatko ruokareseptit? Lukisitko sisustusmuodista? Miten talous, onko se kiinnostavaa? Entäpä urheilujutut ja terveys? Vai lukisitko mieluiten tyyli- tai muotijuttuja? Haluaisitko lisää matkatarinoita vai jotain muuta vielä mainitsematonta?

Osallistu juhlahumuun ja olet mukana Nespresso-koneen arvonnassa!

MM nespresso-2239

Kaikkien juhlintaan osallistuneiden kesken arvomme 30.9. klo 6.30 valkoisen Nespresso Inissia -kahvikoneen, jonka arvo on 99 euroa. Voit tutustua koneeseen täältä.

Ja tässä juhlinnan osallistumisohjeet:

Kaikki Maijan Maailman Facebook-sivustoa tykänneet saavat arvonnassa yhden äänen. Jos lisäksi kerrot meille julkaisuvinkkejä Facebookissa tai blogin kommenttiosioissa, saat kaksi ääntä. Kolmannen äänen saavat vielä julkaisun jakaneet. Kerrothan julkaisun alhaalla sijaitsevaan kommenttiboksiin, kuinka monella äänellä osallistuit. Huom, kommentointi edellyttää kirjautumista, mutta voit kommentoida julkisesti nimimerkillä.

Onnea matkaan ja vielä kerran kiitos, että luette Maijan Maailmaa!

me.typo