Turvaa ja tunnelmaa

Meidän uusi hälytysjärjestelmämme tuo turvaa. Mutta yllättäen se luo myös tunnelmaa.

Tekniikka kehittyy hurjaa vauhtia, myös hälytysjärjestelmissä. Hälytysjärjestelmäni ansiosta en tarvitse enää koiraa tai “täällä valvon minä” -kylttiä oveeni pitääkseni kutsumattomat vieraat loitolla. Voin myös etälukea dataa kotini tilanteesta, säätää älypistorasioitteni toimintoja  tai laittaa vaikka hälytysjärjestelmän pois päältä Verisuren kännykkäsovelluksen avulla.

 

Etäältä apua, ohjausta puhelimella

Verisuren puhelinsovelluksella voin ohjata ja valvoa kotiani helposti puhelimella. Toimintoja on monia, mutta muutama on minulle ylitse muiden. Tämä tositarina toimikoon esimerkkinä:

Tilasin muuttomme jälkeen kotiimme suursiivouksen. Annoin siivoustiimille etukäteen avaimemme, pakkasimme tavaramme ja suuntasimme “evakkoon” äitini mökille. Mutta kas, unohdin antaa siivoojille heitä varten asetetun oman koodin, jolla hälytyksen saa pois päältä. Huomasin yöllä/aamulla kello viisi virheeni, ja kello kahdeksan, jolloin normi-ihmisille uskalsin soittaa, en enää siivooja saanut kiinni korjatakseni unohdukseni. Näin mielessäni siivoojan kauhistuneen ilmeen, kun hälytys menee päälle ja vartija saapuu puhuttelemaan häntä… Mutta, onneksi hätä ei ollutkaan suuri. Mobiilisovelluksen avulla sain otettua hälytyksen pois päältä etäältä, äitini mökiltä.

Lasteni liikeet

Lisäksi toinen minulle erittäin hyödyllinen toiminta on viestin vastaanottomahdollisuus, jonka avulla saan tietoa lasteni liikkeistä. Saan esimerkiksi viestin puhelimeeni, kun lapset saapuvat koulusta kotiin. Meidän lapsemme tuppaavat unohtamaan kännykkänsä lähes aina äänettömälle. Vaikka en pääsisi ohjeistamaan heitä välipalan koostumuksessa tai muistuttamaan läksyistä, niin saan ainakin tiedon puhelimeeni, että lapset ovat turvallisesti kotona.

Ja koska meillä kaikilla on omat yksilöidyt Verisuren avainperämme, tiedän kumpi lapsistamme liikkuu mihinkin suuntaan. Näyttämällä omaa Verisuren avainperää keskusyksikön tähdenmuotoiseen lukijaan saamme ohjattua järjestelmän toimintoja ilman numerokoodeja. Minä puolestani näen puhelinsovelluksesta kuka lukijaa käytti. Avainperän käyttö näin on kätevää, kun tunnuslukuja alkaa olla hiukan liikaa mielessä.

dav
Minun Verisuren avaimenperäni on musta. Ja huomaa nipussa oleva suuri joukko avaimia. Kyllä, kaikille on oikeasti käyttöä!
Etäältä infoa

Kotini sisäilmasta saan myös tiedon. Asettamieni kosteusarvojen tai lämpötilan ylittäessä tai alittaessa arvot saan siitä ilmoituksen puhelimeeni. Etenkin omakotitaloasujille tai mökin omistajille tämä tieto on tärkeää, sillä liian korkea suhteellinen kosteus voi aiheuttaa kosteusongelmia, kertoa vesivuodosta ja kosteus puolestaan voi aiheuttaa hometta. Sähköpattereiden porottaessa täysillä talviaikaan, kaupunkiasujalle taas liian alhainen ilmankosteus voi tulla ongelmaksi, sillä kuiva ilma voi aiheuttaa ihon kuivumista tai lisätä esim. atooppisen ihon oireita.

Näyttöruutu verisure

Tunnelmaa valoilla ja järkeistystä valoihin

Älypistorasioiden avulla voin myös ohjata valaistusta ja kodin sähkölaitteita. Tämä on minulle sisustussuunnittelijana erityisen tärkeää.

Voin siis sammuttaa ja sytyttää sekä ajastaa valaistuksen puhelimen sovelluksen avulla. Voin ohjelmoida valaistusta siten, että koti näyttää asutulta, kun olemme töissä tai matkoilla. Toimintamahdollisuuksia on vaikka mitä, ja ne kehittyvät Verisuren ajatushautomossa jatkuvasti.

IMG_6968
Verisuren älypistorasia.

Kaikkein läheisimmät toiminnot minulle ovat valaistuksen ajastusmahdollisuus erityisesti arkiaamuihin ja valaisimien kytkeytyminen päälle, kun tulen kotiin. Minusta on ihanaa nousta aamulla, kun näen keittiöstä pienen siintävän valon, jonka olen ajastanut syttymään varttia vaille viisi (useimmiten tuppaan heräämään itsekseni juuri viiden kieppeillä).

Lisäksi on kodikasta säätää älypistorasiat niin, että tietyt tunnelmavalot syttyvät päälle, kun otan hälytyksen pois päältä tullessani kotiin. Ja huom., ajastussovellukseen voin asettaa lisäehtoja esim., että valot syttyvät vaikka tietyn kelloajan jälkeen. Näin en sytytä turhaan valoja ja kuluta energiaa. Ja voinpa kytkeä älypistorasiaan television ja vaikka stereoita. Miten olisi vieno musiikki heti aamulla sängystä noustessa?

Turvaa ja ekologisuutta

Entä, jäikö silitysrauta päälle lentokentälle lähtiessä? Näin meillä on kerran pelätty ja palattu taksilla puolivälistä lentokenttämatkaa takaisin tarkistamaan tilanne. Onneksi turhaan. Mobiilisovellus antaa minulle mahdollisuuden tarkistaa onko silitysrauta päällä vai ei, etenkin kun en ole tullut vielä hankkineeksi älykästä silitysrautaa, joka sammuttaa itse itsensä tietyn ajan kuluttua käytön aloittamisesta.

Lisäksi, sammuttamalla valmiustilassa olevat laitteet kokonaan, kotitaloutemme voi säästää energialaskuissa. Tämä on eettistä ja ekologista!

Oletko kiinnostunut Verisuren hälytysjärjestelmästä? Maijanmaailma-blogin lukijoille Verisure antaa 50 € alennuksen asennus- ja liittymismaksusta. Hyödynnä Maijan Maailma -etusi täältä.

valo_Fotor

Tehty yhteistyössä Verisuren kanssa.

kotona.typo