Taide tulee lähelle

Pop up -galleriat ovat mahtava tapa tuoda taidetta lähelle – sinne, missä ihmiset ovat ja luontaisesti liikkuvat. Uskon, että etenkin miehet (hieman nyt yleistäen) saadaan nauttimaan taiteesta helpommin, jos taidepläjäyksen saa yhdistettyä toiseen puuhaan, vaikkapa vaateostoksilla käyntiin.

Pop up -gallerioissa yhdistetään taide ja jokin muu yritystoiminta. Sisustusliikkeissä keino on ollut jo käytössä kauemmin taiteen liittyessä niin läheisesti kotiin ja sisustamiseen. Nyt yhdistämisiä on alettu tehdä muissakin komboissa. Itse olen ollut aina kiinnostunut yhdistelemään asioita tavanomaisuudesta poikkeavalla tavalla ja uskon, että taide jokapäiväisiin tilanteisiin tuotuina inspiroi ja herättää virkistäviä ajatuksia meissä kaikissa.

Vaatekauppa taideinstalaatioille on loistava idea. Useimmiten vaateostoksille lähdetään iloisin tunnelmin ja mieli avoinna. Haussa on jo jotain uutta ja ehkä jopa halu löytää kokonaan uusi tyyli. Miksei siis mieli olisi myös vastaanottavainen uudelle taiteelle. Taide-vaate-kombo muodostaa elämyksen, joka nostattaa tunnelmaa ja ostoskokemusta. Tätä nettikaupat eivät voi tarjota ja elämyksen tarjoaminen luo tässä valttikortin kivijalkaliikkeelle.

Tällaisissa komboissa vaatekaupan ja taidegallerian asiakkaat myös sekoittuvat toisiinsa ja toisaalta kenenkään ei tarvitse olla valvomassa pelkästään näyttelyitä. Tämä varmasti alentaa taidenäyttelyn kustannuksia ja madaltaa näyttelykynnystä  myös niiden taiteilijoiden piirissä, jotka eivät vielä voi järjestää omaa näyttelyä varsinaisissa taidegallerioissa

Nyt kävin tutustumassa Viivi Varesvuon pop up -näyttelyyn miesten vaatemerkkejä edustavaan SOLO for men -myymälässä. Hauskaa, että erilaisia konteksteja sekoitetaan ja vaatteethan ovat jo sinänsä hyvin visuaalisia, joihin taide komppaa mitä parhaiten. ”Solon myymälän tiloissa sain toteutettua visiotani vaatteiden ja värien yhdistämisestä herkulliseksi kokonaisuudeksi teosteni kanssa! ”, Viivi kertoo.

Solossa on esillä lähinnä Viivi Varesvuon upeita maalauksia; eläimiä ja maisemia, mutta myös joitakin Viivin grafiikkatöitä.

Viivi Varesvuon taide on esillä SOLO for men -myymälässä 4.6. asti.

 

Viivi Varesvuo

viivivaresvuo.fi

viivi@viivivaresvuo.fi

Puh. +358 40 503 8 390

instagram @viivivaresvuo

 

SOLO for men

Mannerheimintie 9

00100 Helsinki

Puh.(09) 611 616

Aukioloajat:

Ma-Pe  klo 10 – 20

La klo 10 – 18

Su klo 12-18

soloshop.fi