Testissä luodinkestävä kahvi

Jo muutaman vuoden ajan terveystietoiset ystäväni ovat puhuneet mielenkiintoisesta kahvitrendistä, bulletproof-kahvista. Tämän kahvijuoman pitäisi energisoida ja parantaa keskittymiskykyä.

Tutkin asiaa tarkemmin ja löysin hyvää tietoa täältä sekä yhteenvedon:

Bulletproof ei viittaakaan kykyyn väistellä luoteja tai luodinkestävyyttä vaan konseptilla viitataan: “Bulletproof  (adj.): The state of high performance, resilience and vibrant health where your body, mind, and life work together in unison, providing performance beyond what youd expect”.

Luodinkestävä kahvi siis auttaa mieltä skarppaantumaan ja kehoa pääsemään rasvaapolttavaan paasto-/ketoositilaan. Eli testaamaan:

Koska minulla on suosikkikahvikoneeni Nespresso päivittäisessä käytössä, käytin sitä nytkin. Puristit käyttävät kahvina vastajauhettua luomukahvia. Nespresso-kapseliin* annostellaan kuitenkin vastajauhettua kahvia ja se suljetaan ilmatiiviisti. Kapseli suojaa kahvia ilmalta ja valolta, joten sen sanotaan säilyttävän tuoreutensa useiden kuukausien ajan.

Laitoin hyvään blenderiin noin 1,5 ruokalusikallista luomuvoita ja saman verran MCT-öljyä. Voit myös käyttää kookosöljyä, mutta se antaa kevyen sivumaun. Kaada joukkoon kaksi annosta kahvia (minä käytän Nespresson Fortissio lungoa, annoskoko on 1,1 dl), ja anna koneen surista noin 40 sekuntia, kunnes seos on ihanan kermainen ja kevyesti vaahtoava.

MM-18

 

Ja sitten kippis! Luodinkestävä kahvi on niin tehokasta, etten voi kuvitella juovani tätä muulloin kuin aamulla, ja vain yhden kupillisen (ehkä vain desi ihmejuomaa riittäisi, mutta niin pieni määrä on blenderille haaste). Lopputulos on pehmeänmakuista ja kermaisaa.

Luulen kuitenkin, ettei tästä bulletproof-kahvin nauttimisesta muodostu minun pysyvää aamurutiiniani. Juoman vaikutuksesta ruokahalu pysyi poissa pitkälle keskipäivää, sain lisävirtaa ja olin kyllä mielestäni melko skarppi, mutta minulle aamiainen on muutakin kuin vain polttoainetta.

Tässä vielä tämän voikahviksikin kutsutun juoman resepti luettelomuodossa

1,5 rkl luomuvoita (mielellään suolatonta) tai muuta hyvänlaatuista kookosöljyä

1,5, rkl MCT-öljyä

2,2 dl kahvia (joissain ohjeissa on 2-4 dl kahvia)

Ohje

Laita kaikki aineet blenderiin ja anna koneen käydä noin 40 sekunttia, kunnes juoma on kermainen ja kevyesti vaahtoava. Voit maustaa kahvia mm. raakasuklaajauheella.

MM-22

Kuvassa esimerkki siitä, miltä valmiin kahvin tulisi näyttää. Kuvan edustalla myös kaksi palaa Rawan ihanaa raakakakkua. Rawan omistaja Yazka lupasi kertoa Maijan Maailmalle raakakakuista ja muista mielenkiintoisista ravintoasioista keväämmällä.

keittiossa.typo

*) Kahvikapselit ovat sataprosenttisesti kierrätettävissä ja voit jättää ne kahviporoineen taloyhtiön pienmetallikierrätyspisteeseen tai lähimpään ekopisteeseen. Voit myös viedä käytetyt kahvikapselit kierrätettäväksi NespressoBoutique-myymälään Helsingin Keskuskadulle.

Tehty yhteistyössä Nespresson asiantuntijoiden kanssa.