Toivottu ajankohtainen uusintapostaus – Juhlameikiksi smoky eyes!

Isot juhlat tulossa! Yleensä sipaisisin nopeasti lähimmästä meikkivoidetuubista pohjan, iskisin ripsiin maskaraa, vähän mustaa luomiin ja värillistä kiiltoa huuliin ja menoksi! Vaikutelma on takuulla melkoisen arkinen.

Siksi päätin kysyä Maijan Maailman meikkiasiantuntijalta Kati Koskelalta, miten hän meikkaisi minut juhlaan… Kati innostui ja halusi tehdä minulle oikeaoppisen ”smoky eyes” -juhlameikin…

Ensiksikin olen tehnyt ihan perustavaa laatua olevan mokan: laittanut koko kasvojen meikkipohjan ensin! Jos teet tumman silmämeikin, pohja tehdäänkin viimeiseksi, koska väriaineita tipahtelee väkisinkin poskipäille ja suttaa pohjan.

Toinen perusvirhe on, ettei käytä silmämeikkiin muuta kuin mustaa tai ruskeaa…Kati käski minun leikitellä väreillä, nyt hän innostui käyttämään lilaa!

Näin meikinteko sujui ammattilaisen avustamana:

Ensiksi Kati pohjusti luomen meikkivoiteella ja siveli sen päälle aavistuksen valovoidetta, näin saatiin luomen pohja tasaiseksi. Valovoiteen päälle levitettiin vaalea puolihelmiäinen pohjaväri, joka pohjustaa luomimeikkiä ja kuultaa lopullisessakin meikissä kauniisti läpi.

Kati levitti pohjavärin luomelle sormenpäällä, näin väri kiinnittyy jämäkästi ja pysyy intensiivisenä. Se myös vähentää värin tippumista poskille.

Seuraavaksi napataan sivellin käteen. Levitetään lila luomiväri koko luomelle, häivyttäen linjoja sisä- ja ulkokulmia kohti, sekä alaluomelle, sisäkulmaa kohti häivyttäen.

Kati vinkkaa: ”Tee vinokolmio silmän ulkonurkkaan ja täytä se värillä, näin suurennat silmää. Yhdistä rohkeasti luomen ylä- ja alaosan väri. Tätä eivät monet tee, silloin lopputulos pienentää silmää!”

maijantyyli-14

Tässä vaiheessa otetaan musta luomiväri käyttöön. Silmäluomen ”intensiivisimmät” kohdat ovat sen ulkonurkka ja paria astetta vaaleampana silmän sisäreuna. Häivyttämällä näistä pisteistä silmän keskivaiheille väriä, luomme pehmeän utuisen, mutta intensiivisen vaikutelman.

maijantyyli-12

Kati totesi minulla olevan melko suora linja alaluomella, joten voisin sivellä mustaa koko alaluomen reunalle, toki häivyttäen ja kaventaen silmän sisänurkkaa kohti.

Jos alaluomi on kovin kaareva, väriä kannattaa sipaista vain max. puoleenväliin, näin vältetään ”pussimaista ja roikkuvaa” vaikutelmaa.

Seuraavaksi levitetään linerilla rajaus ripsien tyveen koko matkalle niin, että kapein kohta on silmän sisäreunassa, josta se leviää siipimäisesti silmän ulkonurkkaa kohden.

Sovimme, että teemme rajauksista erillisen jutun pian, tästä haluan oppia lisää!

maijantyyli-19

Silmän alareunaan tehdään musta kajalrajaus. Muistathan täyttää ripsien ja luomivärin rajan kajalilla, ettei iho jäisi pilkottamaan välistä.

maijantyyli-20

Tämän päälle laitetaan pari kerrosta maskaraa.

maijantyyli-25

Seuraavaa vaihetta kannattaa treenata kunnolla ennen pippaloiltaa, sillä se on – tadaa – irtoripsien laittaminen! Eli, liimaa muutama ripsitupsu paikalleen ulkonurkkaan. Viimeistele koko komeus ripsiliiman kuivuttua maskaralla nostaaksesi ripsien pituutta esiin. Laita maskara vain ripsien päihin varovaisesti!!!! Luulen, että tarvitsen lisäkoulutusta tässä irtoripsiliimauksessa. Ammattilaisen laittamana tämä vaihe meni nopeasti, siististi ja lopputulos kruunasi hienon utuisen meikin.

maijantyyli-22

maijantyyli-28

Nyt on vasta meikkipohjan aika! Putsaa aluksi poskipäät väristä kosteusvoiteella (ei putsarilla), näin myös nopeutat vaiheita näppärämmin, etkä turhaa hinkkaa alaluomen arkaa ihoa.

Juhlameikin hohtavan ja korostavan pohjan tekemisestä meillä onkin näinkin mainio step-by-step-kooste, tässä linkki 

Pohjan ollessa valmis lisätään vielä poskipunaa poskiluulle sekä viimeistellään kulmakarvat muotoilemalla niitä kulmakynällä.

maijantyyli-30maijantyyli-31maijantyyli-33

Ja huulet: Kati vinkkaa pohjustamaan huulet valovoiteella, jonka jälkeen huulet puuteroidaan kevyesti ja rajataan nudella rajauskynällä. Rajauskynällä väritetään koko huulten alue, se takaa pysyvän pohjan.

Tämä oli aivan uutta minulle! Huulet vielä viimeistellään samansävyisellä punalla, joka viimeistelee huulimeikin.

maijantyyli-34maijantyyli-35

Meillä oli ihana meikkaussessio, koin itseni sieväksi ja juhlissa saatoin unohtaa meikkini. Mielestäni parhaat juhla-asut ja -meikit ovat sellaisia, että ne unohtaa juhlissa kokonaan! Lisäksi meikki pysyi muuttumattomana koko illan sateesta ja juhlinnasta huolimatta.

Voi, kunpa minulla olisi Kati kotona aina juhliin lähdettäessä… Tai oikeastaan, en enää tarvitse Katia kuin juhlakaveriksi, niin hyvin hän osasi minua neuvoa juhlameikin tekemisessä. No, irtoripsien liimauksessa hän voisi kyllä auttaa!

Juhlalook viimeistellään nutturakampauksella!

maijantyyli-39maijantyyli-40maijantyyli-42

PS. Huomaan tarvitsevani kesän jälkeen kasvohoidon, jolla pääsisin epäpuhtauksista ja maksaläiskistä eroon. Voisin seuraavaksi pyytää vinkkejä näiden hiukan kiusallisten läikkien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon.

tyyli.typo