Valkoinen lempivaatteeni – älä koskaan ikinä muutu!…

…Pysy aina tuollaisena kuin nyt oot! Valkoinen on kesän ihanin vaateväri. Se on raikas ja tuo kevyesti päivettyneen ihon kauniisti esille, kunhan sitä hoitaa oikein.

Tällä kertaa kuvasimme muotia meidän kotonamme. Dots-myymälän Tiina Helminen valitsi minulle kuvauksiin asun, joka on raikas kuin “puhtaat valkeat lakanat” ja mukava. Heti alkuun Tiina toteaa, että valkoinen on aivan upea sellaisenaan, mutta myös helppo yhdistää mihin vain toiseen väriin. Muuntelemalla kenkiä ja yläosaa saadaan asu jälleen kerran toimimaan muutamassa eri tilanteessa – rennosti vapaa-aikana ja vaikka iltatilaisuudessa.

Tiina pukee minulle Edbladin ja The D Factoryn koruja.

Hei pysy aina tuollaisena kuin nyt oot!

Egotrippi tosiaan lauloi näin ja kehotti pysymään aina samanlaisena.

Valkoinen on minun kesäni luottoväri, ihanan raikas sellaisenaan. Mutta kuinka valkoinen saadaan pysymään valkoisen puhtoisena? Kuinka monta valkoista vaatetta onkaan käytössäni menettänyt raikkautensa.

Kysyinkin vinkit Dots-myymälän Tiina Helmiseltä: Kuinka Tiina saat valkoiset vaatteet pysymään valkoisina? “Pesuaineissa luottomerkkini on Washologi”, Tiina kertoo. ” Se ei ole pelkästään hyvä pesuaine vaan tuoksuu myös taivaalliselle. Kaiken lisäksi pesuaine “tarjoillaan” kauniissa purkissa ja se on luontoystävällinen”, Tiina lisää. Washologi’a löytyy myös erikseen teknisille kuiduille ja huuhteluaine elastaanille. Pääsemme siis siihen, että oikea pesuaine näyttelee merkittävää roolia valkoisen vaatteen hoidossa.

Mutta Tiinalta löytyy muitakin vinkkejä. “Saadaksesi valkoisen pysymään valkoisena, vaatetta ei saa koskaan silittää vaikka sitä olisi käytetty vain kerran eikä valkoista vaatetta kannata silittää varastoon.”, Tiina vinkkaa. Painotetaanpa siis, että valkoinen vaate laitetaan talvisäilytykseen aina silittämättömänä. Silittämällä kun kiinnitämme kaiken lian ja tahrat ikiajoiksi. “Mitä kauemmin lika on kuidussa, sen varmemmin se siellä pysyy. Tahrat ja nuhrautuneisuus kannattaa pestä heti pois ja valkoiset vaatteet on syytä pestä vain valkoisten vaatteiden kanssa!”, Tiina toteaa.

Mutta mitä sitten tehdään deodorantin värjäämille paidan hihoille. Toki valkaisuaineella voidaan hiukan värjääntynyt valkoinen saada lähes uuteen loistoonsa, mutta kaikille materiaaleille ei valkaisuaine myöskään sovi. Paras tapa on siis ennaltaehkäistä deodoranttivärjäymät valitsemalla hyvä ja värjäämätön deodorantti. Minä olen äitini vinkistä todennut parhaimmaksi Lancomen Bocage-deodorantin. Vaikka kyseinen deodorantti on markettivalikoimissa olevia deodorantteja hintavampi, se on kuitenkin hintansa väärti.

Valkoinen neule on Yaya-merkkinen ja valkoiset housut, joissa on kultaraita sivussa, ovat puolestaan Oui´n mallistosta. Kengät Inuovo-merkkiset.

 

Kesän lopulla lisäänkin mielelläni valkoisen rinnalle jo muita sävyjä. Takkimekko myös lämmittää syksyiltoina. Onko sinulla jakaa vinkkejä valkoisen pitämiseksi valkoisena? Ihanaa valkoista ja raikasta kesätyyliä kaikille!

Mekkotakki on Mos Mosh’in, paita sen alla Oui-merkkinen. Kengät Sargossa.

 

Tehty yhteistyössä Dots’in kanssa ja meikistä vastanneen Kjaer Weis’iä edustavan Jolie Shopin kanssa.

Huom! Dots’issa on kesäale!

Dots Helsinki

Fredrikinkatu 34

00100 HELSINKI

puh. 050 439 3597

Aukioloajat:

 Ma – Pe 10 – 18, La 10 – 16

www.dots.fi

 

Dots Turku

Linnankatu 9 – 11

20100 TURKU

puh. 050 345 3660

Aukioloajat:

Ma – Pe 10 – 18, La 10 – 16

Jolie shop

Jolie sisältää laadukkaaseen luonnonkosmetiikkaan ja hyvinvointiin keskittyvän verkkosivuston, verkkokaupan, kivijalkamyymälän ja hemmotteluhoitolan.

Uudenmaankatu 26
00120 Helsinki
puh. 040 562 4843

Aukioloajat:

Ma-pe 10–19, la 10–16

www.jolie.fi