OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vuoden paras tiimi – IKEA & HAY

Kahden päivän päästä, eli 6.10. IKEA saattaa tavarataloihinsa vuoden ehkä kiinnostavimman yhteistyömalliston tanskalaisen design-yritys HAY:n kanssa lanseeraamalla YPPERLIG-erikoismalliston.

Mallistossa on yhdistetty erilaisia materiaaleja, värejä ja tuotantotekniikoita. IKEA kertoo, että mallistossa perusasioita on muokattu moderneihin tarpeisiin ja haluihin. Minä olin onnekas ja voitin arvonnassa ihastuttavan YPPERLIG-säilytyslaatikon ja sain sen haltuuni ennen kuin tuotteet ehtivät edes tavarataloihin!

YPPERLIG-säilytyslaatikko syntyi IKEAn ja HAYn yhteistyönä.
Sinisessä YPPERLIG-säilytysrasiassa on kätevä “heilurikansi”.

IKEAn ja HAYn yhteistyönä on syntynyt mahtava mallisto, johon kuuluu mm. vuodesohva, joka tarjoaa muutakin kuin upeaa ulkonäköä, nimittäin hyvät yöunet. Haaste ratkaistiin käyttämällä joustinpatjaa istuinosana. Todellinen toiveuni pienessä asunnossa asuville tai niille, jotka haluavat varasängyn kotiin tai mökille!

Mutta sitten varsinainen pommi! IKEA-kassi saa uuden ilmeen kunnioittaen vanhaa. Koko ja materiaali pysyvät samana, mutta kassin värejä ja kudontaa on muokattu. Tuloksena astetta tyylikkäämpi ja aah, yhä niin käytännöllinen IKEA-kassi.
Perjantaina yhteistyön hedelmät saapuvat tavarataloihin.
Yhteistyöstä syntyi myös epätavallisen niukkalinjainen led-valaisin, jossa sisäänrakennettu himmennin on säädettävissä pienellä sormen hipaisulla. Ja minähän rakastan valaisimia ja erityisesti niitä, joiden valotehoa voi säädellä! Nyt ihastelen sinistä YPPERLIG-säilytysrasiaani ja odottelen innolla lanseerausta, jotta pääsen näkemään ja tuntemaan muut uutuustuotteet!
Ikean keraamiset ruukut sain lahjaksi Habitaressa Bella Hedebyn workshopin tiimoilta.
HAYn takana on pariskunta Mette ja Rolf Hay. HAY on vuonna 2002 Kööpenhaminassa perustettu design-yritys. HAY luo selkeälinjaisia sekä mutkattomia huonekaluja ja sisustustavaroita käyttäen hyväksi modernin teollisen tuotannon tekniikoita.

Lue YPPERLIG-mallistosta lisää täältä.

IKEA

HAY