Ajatuksissa jo uuteen vuoteen!

Me olemme viettäneet joulua perheen kesken. Aattona Peterin ja äitini jäädessä kotiin valmistelemaan jouluruokia, suuntasimme lasten kanssa joulukirkkoon, mutta vahingossa kaksi tuntia liian aikaisin. Tämän aikataulusekoilun johdosta tyydyimme sytyttämään kirkossa kynttilät edesmenneille ja kuuntelemaan joululauluja kotona.

Eilen puolestani nautin joulupäivän rauhasta. Vaikka aatot ovat ihania, joulupäivän aamut ovat parhaita. Kun muut aamulla vielä nukkuvat luen joululahjakirjoja ja mussutan herkkuja. Joulusuklaatkin ovat parhaita yksin syötynä!

Tuttuun tapaan jo tapanina alan kyllästyä joulukoristeisiin ja -ruokaan. Minun tekisi mieli pakata koristeet takaisin laatikkoon ja viedä ne vintille sekä kantaa joulukuuset roskikseen. Muu perhe estelee minua.

Levottomuuteni helpottuu hiukan, kun vahvistuu, että kälyni on saapumassa visiitille. Ehkä koristeet on syytä pitää ainakin iltaan asti.

joulukimppu

Koska jouluheggeily alkaa omalta osaltani kääntyä ehtoon puolelle, siirryn ajatuksissani jo uuteen vuoteen. Viime vuonna, apua, siitä on tosiaan jo vuosi!, kysyimme teiltä rakkaat lukijat mikä asu neljästä ehdokkaasta oli minulle paras uuden vuoden juhlia ajatellen. Tuolloin minut pukivat neljän suosikkiliikkeeni edustajat Helsingistä.

Ylhäällä vasemmalla oleva asu oli Gaudetesta. Asu oikealla oli Outi Pyyn (Remake) taidonnäyte.
Ylhäällä vasemmalla päälläni oleva asu valikoitui 2or+byYat-myymälästä. Oikealla oleva asukokonaisuus oli Nina Kurkisen käsialaa, Nina´s.

Asu oli siis vapaa. Rajoitteina oli malli, tumma silmämeikki, nutturalle sidotut hiukset ja kotimme remonttipöly. Voit lukea alkuperäisen artikkelin juhlakimalluksesta ja asukilpailusta täältä ja äänestystuloksen täältä. Kaikki asuthan olivat hienoja, mutta remonttimme oli tuolloin kaikkein kamalimmassa vaiheessa. Tuhoa tuli enemmän kuin uutta ehjää syntyi.

Yleensä olen toipunut remonteista melko nopeasti, vaikkakin jok’ikisen remonttimme jälkeen olen vannonut, että se oli nyt tässä – jatkossa suunnittelen remontteja vain asiakkailleni. Mutta pian olen taas ajautunut toisiin aatoksiin. Nyt kuitenkin vannon vielä vakuuttavammin kuin aiemmin – tämä on nyt tässä – unelmakotimme.

Mutta odotus on aina kutkuttavaa. Minkä tahansa odotus. Joulun, raskauden, uuden vuoden, uusien työtehtävien, remontin valmistumisen. Sanotaan, että odottavan aika on pitkä. Ja siltähän se juuri tuolloin odottaessa tuntuu. Mutta odotus usein palkitaan, kyllä minä nautin valtavasti esimerkiksi uudesta kodistamme. Yritän pitää tämän mielessäni, vaikka ajatukseni suuntaavat jo ensi vuoden uusiin haasteisiin. Yritän malttaa odottaa uusia työhaasteita rauhassa ja pysyä tässä hetkessä, sillä se on kaikkein tärkein, todellisin ja varmin hetki.

P.S. Me syömme tänään paellaa.

 

Lempiputiikkini löydät Helsingin keskustasta.

Nina´s

Osoite: Bulevardi 13

Aukioloajat: ma-pe 11-18, la 11-16

www.ninas.fi

www.facebook.com/ninas.helsinki

Gaudete

Osoite: Fredrikinkatu 35

Aukioloajat: ma-pe 11-18, la 11-15

www.gaudete.com

www.facebook.com/Gaudete

Remake

Osoite: Annankatu 13

Aukioloajat: ti-pe 10-18, la 10-16

www.remake.fi

www.facebook.com/ekodesign/

2OR+BYYAT

Osoite: Fredrikinkatu 35

Aukioloajat: info@2orplus.com

www.2orplus.com

www.facebook.com/2orplus

 

kotona2