Fiskars – vuoden ympäri kulttuuria, antiikkia ja designia!

Fiskarsin ruukki on vuosia ollut perheeni suosikkikesäretkikohde. Kylässä asuu meidän ystäviämme ja monesta kauppiaasta on tullut meille tuttuja. Teimme viime kesänä jutun Fiskarsista, mutta ruukki on niin mahtava kohde, että uusintaesittely on varmasti kohdallaan.

Vuosi vuodelta ruukkiturismi on kasvanut, parkkipaikat lisääntyneet ja myös uusia kauppoja ja ravintoloita on syntynyt kiitettävään tahtiin. Myös hyvin suunniteltu lasten leikkialue miellyttää monia.

Tänä vuonna Growth-kesänäyttelyssä nähdään yhteensä 45 erilaista tulkintaa kasvusta. Tekijästä riippuen kasvu voi merkitä teoksen tai tuotteen rakenteen ja materiaalin lisääntymistä, luonnossa tai rakennetussa ympäristössä tapahtuvaa kasvua, lapsen varttumista aikuiseksi… Suuri osa töistä on esillä ensimmäistä kertaa.

Näyttelyvisiitin jälkeen on mukavaa tutkia Fiskarsin muuta tarjontaa. Esittelen sinulle kestosuosikkini, toivottavasti nähdään ruukissa!

Fiskarsin Antiikkipäivät

Heinäkuun 7.-10. Fiskarsin Vanha veitsitehdas muuttuu antiikinystävän aarreaitaksi. Yli 70 ammattikauppiasta esittelee valikoimiaan: huonekaluja, taidetta ja designia. Vaarallinen paikka, jos haluaa välttää kukkaronnyörien avaamista! Mukana mm. helsinkiläiset Anne’s Past and Present ja Antik West sekä Ruotsista asti Bowallens Antik.

Aukioloajat ja tarkempi näytteilleasettajainfo täältä 

Fiskars Wärdshus

dav

Fiskars Wärdshus eli Wärssy kutsuu vuoden ympäri. Ravintola tarjoaa kauden herkkuja nostaen lähellä tuotetut ruoka-aineet kunniaan. Isäntäpari Marja ja Patrick Karlsson ovat aina avuliaita ja mukavia, ja Patrick lahjakas ja innovatiivinen chef. Wärssyn huoneet ovat kauniit ja selkeät.

Kahden hengen huone 140 €/yö/huone sis. aamiaisen

Yhden hengen huone (2 hh yhdelle) 120 €/yö/huone sis. aamiaisen

www.wardshus.fi

Kuparipaja

IMG_0190
Alakertaa hallitsee Growth-näyttely, yläkertaa pettämättömän mukava Kuparipaja-ravintola.

Ravintola Kuparipaja sijaitsee Wärssyä vastapäätä kosken toisella puolella. Tässä ravintolassa voi helposti sanoa tiivistyvän Fiskarsin Ruukin henki. Sisustuksessa moderni design yhdistyy kauniisti perinteisten käsityötaitojen kanssa. Hyvän ruokalistan lisäksi Kuparipajassa voi nauttia erilaisista taidetapahtumista.

www.kuparipaja.fi

Tegel-hotelli

Myös uusi modernisti fiskarsilaisen Nikarin puukalusteilla sisustetttu Tegel-hotelli Wärssyä vinosti vastapäätä vaikuttaa lupaavalta! Kahdentoista huoneen pikkuhotelli tarjoaa myös kokoustiloja. Hinnat alk. 125 € (sis. aamiaisen).

www.tegel.fi

www.nikari.fi

 Laundry

IMG_0169-2

Laundry palvelee ruukissa toista vuotta, ja sillä on jo omat innokkaat kanta-asiakkaansa. A-oikeuksin varustettu kahvila-ravintola palvelee vuoden ympäri entisen pesulan tiloissa. Siellä voi nauttia mm. mainioita Rekolan panimon oluita. Panimo sijaitseekin nykyään Fiskarsissa, vanhan Fiskarsin veitsitehtaan tiloissa. Muuten, kahvilan yläkerrassa on yksi kivasti sisustettu huone, jonka voi vuokrata Airbnb:n kautta.

www.laundryfiskars.com  

www.airbnb.fi/rooms/527521

www.rekolanpanimo.fi

Rekolan panimolla on myös hyvä ruokablogi: www.tuoppijasapuska.wordpress.com

Kantti

MM raasepori-1659

Toista vuotta ruukissa toimiva Kantti on suosikkiliikkeeni. Cati Aihan luotsaama myymälä on freesi ja kutsuva, ja Catin sisustus-ja lifestyletavaravalikoima kekseliäs. Kantin valikoimissa on mm. suoraan ranskalaisilta oliivitiloilta hankittuja saippuoita, Opinelin veitsiä ja hyvä valikoima Johanna Gullichsenin laukkuja ja lompakoita.

www.kanttishop.fi

Onoma

MM raasepori-1634
Tuulia Penttilän hyllyjen selkeä muotokieli viehättää.
MM raasepori-1638
Piitu Nykopin suloiset nuket.
MM raasepori-1641
Katja Öhrnbergin “Pullopostia”.
MM raasepori-1643
Viivi Varesvuon kalalautaset ovat täydellisiä kesäpöytään.
MM raasepori-1648
Tauno Maarosen värikkäitä paperipainoja.

MM raasepori-1646

Fiskarsin taideosuuskunnan myymälästä löytää aina kivaa uutta vaikka mökkituliaisiksi. Aukioloajat voi tarkistaa täältä.

Muistathan, että ruukkikylä jatkaa elämäänsä kesän jälkeenkin, siis myös kesänäyttelyiden sulkeuduttua 25.9.

Fiskars-lisäinfoa tarjoaa www.fiskarsvillage.fi  ja eteläisen rannikkomme matkailuinfoa löydät täältä www.visitsouthcoastfinland.fi

IMG_0126
Ruukkitunnelmaa.