Hyvinvointiarvonta

Koska Maijan Maailman arvontakomitea ja videotekninen tuki ovat hiihtoloman vietossa maalla (ja minä kaupungissa valmistautumassa tänään klo 11 alkavaan loppukokeeseen), emme saaneet tehtyä virallista arvontavideota. Arvonta on kuitenkin suoritettu valvotuissa olosuhteissa äitini toimiessa onnettarena.

Pyysin Maijan Maailman lukijoita kertomaan mistä te haluaisitte hyvinvoinnin saralla lukea tai kuulla. Lupasin, että asiaa kommentoineiden kesken arvomme 3 kappaletta 1+1 lippua (arpaonnea suosineelle ja hänen ystävälleen) Joogafestivaali 2016 -hyvinvointitapahtumaan.

Kirjoitimme kaikkien keskusteluun osallistuneiden nimet paperille, laitoimme paperilaput taiteltuina arvontakulhoon ja sekoitimme “soppaa”, minkä jälkeen onnetar silmät sidottuina nosti kolmen onnekkaan nimilaput kulhosta (samaan tapaan kuin arvontakomitea teki homman aikaisemmin Talvi-ihon pelastajat -artikkelissa :))

Joogafestivaali 2016 -liput voittivat Laura, Nina L. ja Tanja, onnea! Teidän kaikkien kertomat juttuideat ja -toiveet olemme ottaneet ilolla vastaan ja ne on laitettu mietintähattuun odottamaan jatkotyöstöä, kiitos siis paljon! Olen lähettänyt voittajille myös henkilökohtaisesti maililla tai fb-viestillä tarkemmat tiedot siitä, kuinka lipun voi lunastaa itselleen ja ystävälleen. Mukavaa joogafestivaalia!

Toiveet

Ja mitä hyvinvointiaiheita te sitten toivoitte? Minusta on kiehtovaa, että ajatuksia ja ideoita nousi niin monesta eri aiheesta. Muutamia mainitakseni, juttutoiveissa nousi esiin kokonaisvaltainen hyvinvointi, erityisesti kotimaiset superfoodit, urheilijan ruokavalio, keski-ikäisille sopivat urheiluvinkit, urheilumuoti (vaatteet ja lajit), vaihtoehtoiset hoidot, eettisyys, stressin lievittäminen ja kehon- sekä mielenhuolto. Kommenteissa toivottiin myös uusia treeniohjeita sekä -videoita, tuotiin esille myös tunteet, niiden oikeutus ja hallinta sekä armollisuus itseä ja muita kohtaan. Kukapa ei haluaisi tällainen olla.

Minä itse toivoisin näiden kiinnostavien ehdotusten lisäksi tietoa unen vaikutuksesta hyvinvointiin ja palautumiseen sekä neuvoja siitä, kuinka hyvä uni saavutetaan luonnonmukaisin keinoin. Millainen unen määrä on riittävää ja kuinka unen laatua voidaan tarkkailla tieteellisin keinoin sekä kotikonstein? Onko pirteä herääminen aina hyvän yön todiste ja toisin päin.

Näistä vinkeistä ja toiveista lähdemme nyt ammentamaan uusia aiheita ja tarkastelukulmia, kiitos paljon. Sormeni syyhyävät kirjoittaa ja mieleni halajaa tekemään hyvinvoinnin lisätutkimustyötä, mutta nyt minun on syvennyttävä hetkeksi sisustusopintojeni värikkääseen ja esteettiseen maailmaan.

JF_ranta

Joogafestivaali  2016

on monipuolinen hyvinvointitapahtuma, johon osallistuu valtaosa kaikista pääkaupunkiseudulla toimivista jooga- ja meditaatioyhteisöistä. Kaapelitehtaalla 27.-28.2.2016 neljännen kerran järjestettävä Joogafestival Helsinki on avoinna kaikille eri suuntauksille. Myös mindfulness, pilates, asahi ja taiji ovat tapahtumassa edustettuina. Joogafestivalia täydentää rinnakkaistapahtuma Zen-Expo

Joogafestival Helsingin yhtenä keskeisenä tavoitteena on, että ihmiset voivat tutustua, kokeilla ja löytää itselleen sopivan harjoitusmuodon. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita seuraavista aiheista: jooga, meditaatio, mindfulness, pilates, method putkisto, taiji, henkinen hyvinvointi, itsehoito, luonnonmukaiset hoitomuodot, luontaistuotteet, lähiruoka, kasvisruoka, kestävä kehitys, kirjallisuus ja julkaisut.

Aukioloajat ja sijainti

Lauantai 27.2. klo 9.00–18.30
Sunnuntai 28.2. klo 9.00–17.30

Osoite: Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, 00180 Helsinki.

Löydät lisää infoa täältä.

hyvinvointi.typo