Isälle french toast Englannin pekonilla

Miten isänpäivänä isän saa pysymään poissa keittiöstä H-hetkeen asti? Meillä se on vaikeaa, jopa mahdotonta. Tässä perheessä ei ole koskaan jouduttu tappelemaan siitä kuka kokkaa. Keittiö hoituu sulassa sovussa minun tyytyessäni jopa usein seuraneidin rooliin.

Salaa on meillä myös vaikea tehdä mitään. Isänpäivänäkään hämäykset eivät ole  toimineet. Emme onnistu hipsimään keittiöön niin hiljaa, ettei sankari havahtuisi. Meillä toimii siis isänpäivähuijaus. Se tarkoittaa, että sankari leikkii, että nukkuu sängyssä ja esittää yllättynytttä, kun herätämme hänet onnittelulaululla ja -lahjoilla. “Valenukkumisen” aikana valmistelemme keittiön, katamme pöydän, viipaloimme leivän ja pesemme marjat. Juhla-aamun varsinainen kokkaus hoituu yhdessä.

French toast Englannin pekonilla toimii taivaallisesti isänpäivän aamiaisella. Lisukkeiksi valitsemme marjat ja vaahterasiirapin. Suolaisen ja makean kombo tekee french toastista lyömättömän. HK:n Englannin pekoni on leikattu hieman paksummiksi viipaleiksi verrattuna Amerikan pekoniin. Englannin pekonissa on käytetty porsaan kylkeä ja fileosia. Paistamalla pekonista tulee kivan rapsakka. Käy kurkkaamassa kaikki HK:n pekonivalmisteet täältä.

Isänpäivän french toast pekonilla

8 viipaletta leipää

1 paketti HK:n Englannin pekonia

1/2 litraa maitoa

4 kananmunaa

2 tl vaniljasokeria

2 tl kanelia

hyppysellinen jauhettua muskottipähkinää

vaahterasiirappia

tuoreita mustikoita

tuoreita vadelmia

Ohje

Ruskista ensin Englannin pekonit kuivalla pannulla. Nosta sivuun odottamaan.

Pese tuoreet mustikat ja vadelmat.

Sekoita kulhoon 1/2 litraa maitoa, 4 kananmunaa ja 2 tl vaniljasokeria, 2 tl kanelia ja hyppysellinen jauhettua muskottipähkinää.

Uita 8 siivua leipää molemmin puolin muna-maitonesteessä. Paista leivät voissa kullanruskeiksi.

Nosta leipä ja pekonit lautaselle, laita marjat leivän päälle ja kaada vielä sopiva loraus vaahterasiirappia marjojen päälle.

Tehty yhteistyössä HK:n kanssa.