Joutsenkuvioita, rockia ja rusetteja

Minä rakastan lähes kaikkea missä on twistiä. Suolaisia ruokia, joista löytyy makeutta, puku päällä olevia miehiä, joiden luonteessa on hippeyttä (no, oikeasti vain yhtä tuollaista miestä!) ja rokahtavia vaatteita, joissa on herkkyyttä.

Perinteinen bisnespukeutuminen puhuttelee minua harvoin. Jakkupuku jää usein kaappiin, vaikka kyllä minä hyvin istuvaa jakkupukuakin arvostan.

Helsingin Sanomat julkaisi artikkelin, jossa artikkelia varten haastatelleet bisnespukeutumisesta kirjan kirjoittaneet toimittajat Minna Kiistala ja Jani Nipola kertovat olevansa sitä mieltä, että bisnespukeutuminen on nykyään enemmän  hukassa kuin 1980-luvulla.  Lue koko artikkeli täältä.  Ongelmana saattaa olla,  että työn ja vapaa-ajan erottaminen saattaa toisinaan olla vaikeaa. Siksi työ- ja vapaa-ajanvaatteet alkavat lähentyä tyylillisesti toisiaan.Kannatan pukeutumisessa persoonallisuutta ja viihtyvyyttä. Vaatteiden leikkimielisyys ei sekään enää haittaa, näin se maku muuttuu. Kivat kuosit ja yllättävät yhdistelmät tuovat persoonaa esille. Kaikki eläinkuosit ja ennen kaikkea (eläin)kuviolliset vaatteet ovatkin tällä hetkellä IN. “Trendien taustalla on aina joku tärkeämpi viesti, ja eläinkuoseista voisi päätellä, että ihmiset kaipaavat nykypäivänä luontoon ja ihailevat eläinten suoraviivaisuutta sekä vilpittömyyttä”, SOFiNAH Shopin Annika toteaa, kun kyselen, ovatko eläinkuviot nyt muodissa.

Kuosien valinta voi kuitenkin olla rohkea tai lempeä. Joutsenkuosi on erittäin naisellinen. “Kuosi viestii täällä Suomessa myös isänmaallisuutta. Toisin sanoen, vaatteiden värit ja kuosit toimivat yhteiskunnassamme eräänä kielenä”, Annika lisää. Ilmaisemme vaatteilla siis paljon enemmän kuin pelkkää väri- tai vaatemakuamme.

Joutsenia,rockia ja rusetteja.

Rusetteja ilman tätimäisyyttä

Pelkkään hempeilyyn en mielelläni asuvalinnoissani taivu. Haen asuun kontrasteja. Jos joku elementti tuo kovasti feminiinisyyttä asuun, haluan rikkoa naisellisuutta maskuliinisuudella tai toisin päin.

Rusetti saa ajatukseni myös liitelemään tätimäiseen tyyliin, joka ei välttämättä ole se look, jota haluaisin vaatteillani ilmentää. “Jos asussa on muuten maskuliiniset linjat, samettinen rusetti voi tuoda asuun helpolla tavalla tyttömäistä kontrastia – eikä silloin tarvitse pelätä tätimäisyyttä”, Annika lupailee.

“Kauluspaitaan saa skarpin vaikutelman, kun solmii rusetin kauluksen alle niin, että päät ovat yhtä pitkät ja suorat. Vain solmion (ja lahjapakettinauhojen) päät saavat olla viistomaiset”, Annika jatkaa naureskellen, ja minä  huomaan heti tehneeni kardinaalimokan leikatessani samettinauhan päät viistottain. Onneksi minulla on vielä käyttöönottamatta useampi vaihtoehtoinen samettinaru kotona, joten voin korjata tilanteen niiden kohdalla. Annika myös vinkkaa, että kauluspaidan kanssa toimii myös pitkät muhkeat rusetit.

Rentoja housuja

“Loungewear” on pitkään ollut muodin harjalla ja SOFiNAH Shopissa tämä trendi on aina edustettuna. “Viihdymme nykyään kotona (ja panostamme koteihin!), mutta haluamme olla rennosti tyylikkäitä kotisohvillamme. Tämä trendi on siirtynyt myös työpukeutumiseen. Saamme lempivaatteemme käyttöön koko päiväksi, kun yhdistämme siistimmän paidan ja vaikka korkokengät rennompiin, mutta laadukkaisiin housuihin.”, Annika toteaa. Mukavuus ja tyylikkyys ovat siis samassa paketissa.

“Tässä ihanassa asussa on edustava ja mukava olo, kun mikään ei purista tai kiristä”, Annika arvioi ja minä allekirjoitan saman. Kaikki löytävät myös itselleen sopivan korkuiset korkokengät, joissa jaksaa olla vaikka koko päivän. Tällaiset minun jalkaani sopivat melko korkeat korot eivät kaikkien jalkaan taivu.

“Joka vaatekaapin MUST HAVE, eli nahkatakki antaa asennetta & ryhtiä asuun ja toimii kivasti jakkuna talvitakin alla. Tämä melkein kaulukseton malli antaa kivasti tilaa rusetille tai huiville”, Annika toteaa ja sanoo loppuun “ihana asu ja olit varmasti tosi pähee ja nätti”. Ja minä liityn kuoroon, koen asussa oloni mukavaksi..

MDK-merkkinen nahkatakki ja I heart’in paita ja housut löytyvät SOFiNAH Shopista.
Kaipuu luontoon näkyy myös vaatemuodissa.

SOFiNAH

SOFiNAH shop on Helsingissä toimiva lifestyle-kauppa, jota pyörittää Annika ja Thia, ihanat ja inspiroivat naiset. Kaupan valikoimiin kuuluu mm. ihania vaatteita, kosmetiikkaa, asusteita ja huonetuoksuja. Laatutietoisuus, muotituntemus ja ystävällinen palvelu takaavat miellyttävän ostoskokemuksen joko liikkeessä Uudenmaankadulla tai SOFiNAH’in verkkokaupassa.

Osoite

Uudenmaankatu 17, 00120 Helsinki

Puh +358(0)44 5668090
Aukioloajat

Ma – pe klo 11-18

Lauantai klo 11-16

www.sofinah.fi

www.instagram.com/sofinahshop/

www.facebook.com/sofinahshop/

info@sofinah.fi