Ja Positive Cup -finaalin voittaja on…

Nespresso Positive Cup -finaali huipentui voittajan valintaan Habitare-messuilla lauantaina 12.9. Muotoilija Kirsi Rannan Woodland-ryijy nousi tuomarien silmissä yli muiden.

Perinteistä ryijyn kudontatekniikkaa hyödyntävä työstötapa teki Kirsin teoksesta kiinnostavan. Ryijy on kokonaisuudessaan kaunis hillittyine värisävyineen. Kuviointi on mielenkiintoinen, se tuo mieleen modernilla tavalla Suomen luonnon ja suomalaisen perinnekuvioinnin, mutta miksei myös Etelä-Amerikan intiaanien taiteen sekä Välimeren arabialaisvaikutteiset kaakelit.

habitare-0030

Työ on ollut vaativaa ja aikavievää, mutta siitä huolimatta toteutuksessa oli onnistuttu. Montakohan pikkuapulaista Kirsillä oli taustavoimissaan saksimassa kappaleita oikeankokoisiksi? Voisin ottaa ryijyn kotiinikin!

 

Kaksi muuta finaalityötä olivat myös upeita. Kultasepänalan artesaaniksi valmistuneen Annamari Niskasen Sävy-korusarjassa oli osattu hienostuneesti yhdistää sävyt Nespresso-kapseleiden runsaasta värivalikoimasta. Toteutus oli tehty kauniisti yhdistäen ”kapseliosa” mattahopeisiin kannattamiin.

 

Aalto-yliopistossa maisterityötään tekevän Marina Smirnovan DIVEIN-pöytä loi uskomattomalla tavalla todellisenoloisen illuusion koralliriutoista. Toteutus oli korkeatasoinen.

Vasemmalla: Annamari Niskasen Sävy-korusarja

Oikealla: Marina Smirnovan DIVEIN-pöytä

 

Pian näitä töitä voi käydä ihastelemassa Nespresso Boutique -myymälässä Mikonkatu 3:ssa!

habitare-0038

Ps. Tiesitkö, että Nespresso–alumiinikapselit ovat 100-prosenttisesti kierrätettäviä! Voit kierrättää käytetyt kapselit pienmetallin keräyspisteissä tai viedä ne Nespresso Boutique –myymälään!

 tyyli.typo