Äitienpäivän aamiaisella sopii tarjota kahvisuklaamantelikakkua kahdestakin syystä.

Maultaan runsaan kakun voit kruunata kahvilla tai kuohuvalla ja kakun kiinteän koostumuksen ansiosta sitä on helppo tarjoilla äidille sänkyyn. Mikäs sen ihanampaa!

Kahvisuklaamantelikakku

100 g tummaa suklaata

150 g voita tai margariinia

2,5 dl sokeria

1 espressokahvi

3 kananmunaa

2 dl vehnäjauhoja

1 dl tummaa kaakaojauhetta

1 tl levinjauhetta

1 dl kuorittuja manteleita

Ohje

Sulata suklaa miedolla lämmöllä. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini tai voi ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos rasvaseokseen. Rouhi mantelit. Voit halutessasi käyttää valmiiksi rouhittuja. Itse pidän sattumista, jolloin mantelit eivät ole tasakokoisia, joten rouhin mielelläni krouvilla kädellä.

Lisää suklaa, kahvi ja mantelirouhe. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Käytin halkaisijaltaan 19 cm leveää vuokaa, niin kakusta tuli kivan korkea. Valuta taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai joitain minuutteja vähemmän, jos haluat kakun jäävän hiukan raa’aksi keskeltä. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön ja mustikoiden kera.

kahvikakku (1 of 6)

Nautinto

Jäähdytä kakkua hiukan ja nauti kahvin tai kuohuvan kanssa. Tai miksipä ei molempien. Kolmen koon liittokin toimii. Kahvikakku, kahvi ja kuohuva.

Ihanaa äitienpäiväviikonloppua!

 

keittiossa.typo