Not for sale!

No kävi sitten niin, että sain eilen viestin erään facebook-ryhmän jäseneltä, että mahtavatko kotimme valaisimet olla kaupan Tori.fi-sivustolla. Facebook-kaverini oli lisännyt viestinsä päätteeksi vinkkailevan hymiön.

Hän oli tainnut arvata, etten nyt niin vain myy keittiömme valaisimia, joita olen juuri hetkeä aiemmin uljaana esitellyt. Avasin facebook-viestin linkin. Ja siellähän se oli – kuva keittiöstämme ja nyt kaupan olevista valaisimista.

Tein välittömästi Toriin rikosepäilyilmoituksen. En pelkästään sen takia, että kuva oli kaapattu sivuiltani, mutta kun tämän laittoman kuvalainan kohteena sattui olemaan vielä otos, johon edes minulla ei ole varsinaisia kuvaoikeuksia. Minulla on ainoastaan lupa käyttää kuvaa Maijan Maailma -julkaisun yhteydessä tietyin kuvamerkinnöin. Kuva on nimittäin alun perin julkaistu kotiamme koskevassa sisustuslehden artikkelissa ja oikeudet kuvaan ovat lehdellä.

Toisekseen nyt ”myynnissä” olevat valaisimet ovat uniikit. Toki ne ovat kuuluisan italialaisen valaisinvalmistajan Prandinan Notte-valaisimet, mutta me olemme tuunanneet niitä ja ne koristavat yhä keittiötämme. Valaisimet olivat alun perin sisäpinnoiltaan oranssit, mutta koska emme pitäneet sen antamasta valosta, maalautimme sisäosat tietyllä valkoisella sävyllä. Samanlaisia valaisimia ei siis ole Prandinalla myynnissä nyt, eikä ole ollut aiemminkaan.IMG_3134

Hetken päästä sain samaisen facebook-ryhmän toiselta jäseneltä (kiitos ihanat sisustussisaret!) ilmoituksen, että valaisimiamme kaupataan nyt myös Nettimarkkinat.com-sivustolla ja kuvan päälle on kirjoitettu Nettimarkkinat.com-teksti. Tarkoituksella harhaanjohtavaa tai ei, ainakin minä saisin vähemmällä tietämyksellä vaikutelman, että Nettimarkkinat.com olisivat kuvan omistajia ja oikeutettuja kuvan käyttäjiä. Olinkin heidän puhelinneuvojaansa yhteydessä, ilmoitin loukkauksista ja pyysin yrityksen virallista edustajaa olemaan minuun yhteydessä niin pian kuin voivat. Odottelen yhä yhteydenottoa, vaikka myöhemmin ilmoitus oli kadonnut heidänkin sivustoltaan.

Seuraavaksi kävin kurkkaamssa Tori.fi-sivustoa. Kuva on asianmukaisesti rikosepäilyilmoitukseni jälkeen poistettu, mutta itse ilmoitus on yhä esillä. Hommahan on kuitenkin niin, ettei kuvassa olleet valaisimet ole koskaan olleet myynnissä, oli kuvaa enää jäljellä tai ei. Minun tulee uudestaan tarkentaa Tori.fi-palvelulle epäilyni siitä, että nyt yritetään myydään tuotetta, jota ei ole olemassa. Tai on olemassa, mutta ei kaupan – ainakaan luvattoman halvalla!slide4

Joku itseään Mandiksi kutsuva taho nimittäin myy meidän uniikkivalaisimiamme 300 eurolla. Tämä on tosin tarjous, hinta oli ilmoituksen mukaan aiemmin 650 euroa. Mandi kyllä möisi valaisimeni aivan liian halvalla. Muistaakseni ostaessamme niiden hinta oli Skannossa 2800 euroa parilta (juu tiedän, aivan liian kalliit).

Kaiken kukkuraksi Mandin ilmoituksessa on virhe. Ilmoitetun 36 sentin halkaisijamitan sijaan valaisimiemme halkaisija on 48 senttiä. Tuon kokoiset valaisimet olisivat moneen tilaan aivan liian isot, toivotaan siis myös tämän johdosta, ettei kauppa käy!

Eilen iltapäivällä jonotin vielä puolentoista tunnin verran Poliisin palveluneuvontaan. Nauhoite lupasi palvella minua mahdollisimman pian. Klo 17 lopetin jonotuksen, akkunikin alkoi tyhjetä. Samalla huomasin Poliisin nettisivuilla tekstin, että neuvontapalvelu oli sulkeutunut jo klo 16.15. Ihan kiva, jos se ilmoitettaisiin muuten jonottajallekin! No, jonotellaan tänään uudestaan.

Saas nähdä mitä Poliisi kehottaa minua tekemään, kun epäilen, että Mandi yrittää myydä jotain, johon hänellä ei ole omistus- tai muutakaan oikeutta, ja epäilen hiukan, ettei Mandilla ole aikomustakaan toimittaa meidän valaisimiamme ostajalle, vaan rahat saatuaan juosta karkuun niin nopeasti kuin vain voi. Mutta minähän vain epäilen, en väitä.

Mitä tästä opimme? Väitän, että joskus todella joku voi olla liian halpaa ollakseen totta!

 

kotona.typo

Ps. Vinkkejä turvalliseen nettikaupankäyntiin löytyy mm. täältä.