Kaunista ja käytännöllistä

Käväisimme Maijan ja Riitan kanssa Habitare-messuilla etsimässä uutuuksia ja päivittämässä kuulumisia. Juttua riitti niin mahdottomasti, että sekoilimme käytävissä erittäin epäammattimaisesti, mutta loppujen lopuksi löytyi monta inspiroivaa uutuutta ja vanhempaakin tuttua, jotka näyttivät taas tosi hyvältä.

 

Valitsin muutamia lempiasioitani messuilta ja koska päivän tunnelmani sattui olemaan hyvin käytännönläheinen ja selkeä, huomaan valintojeni olevan sen mukaisia: ei siis pelkästään kaunista vaan myös hyvin toimivaa.

 

1. Olen tosi kyllästynyt nojatuoleihin, joissa ei ole mukava istua. Nimimerkillä kotonani on kaksi harhaostosta, joissa kukaan ei halua istua. Interfacen siro nojatuoli Beat ei ole hirveän iso, mutta siinä on muhkean nojatuolin ominaisuudet ja todella mukava istua. Ole Tornø Olesenin suunnittelmassa tuolissa on kauniit puiset jalat ja sen saa myös irtoverhoilulla. Kangasvaihtoehtoja löytyy runsaasti  ja sarjaan  kuuluu myös sohva.

www.interface.fi

Kuvat Interface

 

2. Uusi ruokapöytä pitäisi hankkia, mutta haluan, että seuraava pöytä on jatkettava ja sen pitää kestää aikaa. Kaiken lisäksi ruokapöydän muotoilun pitää olla niin neutraali, että voin vaihtaa tuolit ihan minkä tyylisiksi tahansa. Ei ihan vähän pyydetty, mutta luulen, että sellainen pöytä löytyi Juuripuulta. Markku Lyytisen suunnittelemaa ja tekemää Aasinsilta-pöytää saa myös mittatilauksena ja jatkettavana ja ainakin viidessätoista eri puulajissa. Puusepäntyön jälki on tyylikästä ja hinta ei ole pitkäikäisestä hankinnasta ihan hirveä. Kuvan pöytä 200 cm pitkänä ja eurooppalaisesta tammesta valmistettuna 1950 e.

www.juuripuu.fi

Kuvat Juuripuu

 

3. Molemmat lapsemme ja aika moni ystävä sekä sukulainen asuu maailmalla ja heitä tipahtelee vierailulle viikonloppuisin ja juhlapyhinä. Silloin työhuone muuttuu vierashuoneeksi, mutta ongelmana on kunnollisen varavuoteen löytäminen. Sellaisen, joka ei näytä sängyltä eikä ole perinteinen, usein aika epämukava vuodeshova. Kaipaan ylellisen näköistä daybediä, jolle voisin joskus työn lomassa kellahtaa torkuille ja joka olisi tyylikäs osa sisustustamme. Tapio Anttila taisi keksiä sen! Hänen suunnittelemansa tammirunkoinen vuodesohva toimii nerokkaan yksinkertaisesti ja sen saa joko parivuoteeksi tai kahdeksi yksittäiseksi, reilun kokoiseksi sängyksi. Sänkyjen rungot nostetaan toistensa päälle ja ylemmän jaloille on alemmassa sängyssä sopivan kokoiset reiät. Patjat ovat toisissaan kiinni avattavalla vetoketjulla. Hommaan tosin tarvitaan aina kaksi ihmistä, mutta vieraatkin voivat hoitaa osansa, eikös?

www.tapioanttilacollection.fi

Kuvat Tapio Anttila Collection

 

4. Olen heikkona kauniisiin pellavapyyhkeisiin. Niillä saa edullisesti vaihdettua keittiössä väriä ja, kun lisää pari pyyhkeen sävyyn sovitettua yrttiä tai purnukkaa – simsalabim – ihmiset kyselevät onko tehty remonttia! Verso Designin Leija-pellavapyyhkeissä on kanttaus toisella sävyllä. Lahjaksikin sopivia pyyhkeitä myydään väripareina 2 kpl pakkauksessa.

www.versodesign.fi

Kuvat Verso Design

 

5. Monitoiminainen Leena Kouhia on suunnitellut orgaaniset ja yksinkertaiset keramiikkakulhot ja kupit, joita myydään Lokalissa.  Pidän niiden orgaanisesta ilmeestä ja aidon materiaalin tunnusta. Ne olisivat täydellinen pieni yksityiskohta ja se tarpeellinen “rike”, joka aina tarvitaan persoonallisen ja oman näköisen sisustuksen luomisessa. (Lasinen, hiukan steriili ja pramea sohvapöytämme suorastaan huutaa tuollaista kulhoa!)

www.lokalhelsinki.com

irene kipot

 

6. Nuori hurmaavan suunnittelijan Kasper Nymanin (ei Maijan sukua, emme siis harrasta nepotismia) kasviparkitusta nahasta Verso Designille suunnittelema säilytysastia on kaunis ja tekee minuun vaikutuksen materiaalin tunnussaan sekä suunnittelussaan. Astia on nimittäin leikattu yhdestä palasta eikä siinä ole ommeltuja saumoja! Nahkainen versio on ihan luksus, mutta samaa tuotetta saa myös huovasta valmistettuna.

www.versodesign.fi

nyman korit

 

7. Oletteko kuulleet Oledistä? Orgaanisesta ledistä? En ollut minäkään, mutta ihastuin! Brasilialainen suunnittelija Nathalia Mussi Weidlich oli suunnitellut Airamin osastolle Aalto Yliopiston projektina Viiva-valaisimen, jonka valolähde on siis tehokas ohut valopaneeli, joka ei häikäise eikä siis tarvitse ympärilleen varjostinta. Metallilangasta tehdyt roikkuvalaisimet näyttivät ihanilta ryhmänä ja toisin kuin usein kauniit valaisimet, ne ihan oikeasti valaisivat! Toivottavasti Viivat tulevat tuotantoon – täällä olisi yksi asiakas!

irene valo

 

8. Olen huvittavan tunnettu työpaikoillani siitä, että kahvi merkitsee minulle paljon. Olen tainnut pitää riittävästi meteliä siitä, että studiolla pitää olla espressokone. Espresso macchiatoni aamutuimaan, joskus yölläkin, kun en saa unta, on minulle todella tärkeä asia. Joskus illalla nukkumaan mennessä haaveilen jo aamukahvista. Elämä muuttui 2000-luvun alussa, kun lankoni luona Genevessä vieraillessa tutustuin Nespresso-ilmiöön. Siihen saakka kiroilin aamuisin kauniin Pavonini ja kahvipurujen ja kahvojen ja paineiden kanssa, kun en unisena vielä edes osannut lausua nimeäni ja olisi pitänyt hallita vedenpaineita. Ostin tuolloin Genevestä ensimmäisen Nespresso-koneeni ja se on vieläkin toimintakuntoisena, vaikkei kuitenkaan enää käytössä. Habitaressa Nespresson osastolla huokaisin onnesta, kun sain kunnon macchiaton ja näin käytössä käytännöllisen ja helposti puhdistettavan Latissima touch -koneen uutena metallinhotoisena ja tyylikkäänä – taitaa olla jälleen kahvikoneenvaihto edessä, sillä tämän yksinkertaisemmaksi ei taida hyvän kahvin tekeminen kotona oikeastaan tulla.

www.nespresso.com

 

Kirjoittaja on Irene Wichmann.

Irene on visualisti, esteetikko ja tarkastelee työssään  maailmaa sisustamisen, esineiden, ilmiöiden sekä muodin kautta. Hän on työskennellyt muotitoimittajana, stylistinä ja nyt sisustustoimittajana.

 

Maijan ps. Kiitos Irene ja Riitta kivasta häröilypäivästä Habitare-messuilla. Irenen valinnat ovat ihania – myös minun makuuni. Niistä omat suosikkini ovat nro 4, nro 7 ja nro 8.

 

Lisään listalle yhden oman suosikkini, Harri Koskisen daybedin. Se ei ole vielä tuotannossa, mutta onpahan jotain hyvää mitä odottaa!

www.harrikoskinen.com

Harri Koskinen daybed

Ja muuten, Kasper Nyman saattaa olla sukua miehelleni ja lapsilleni – asia on selvityksen alla!

http://Follow my blog with Bloglovin

Kotona_txt_white