Kaupungin komein Fasaani

Fasaani on suurehko ja värikäs, alkuperältään aasialainen peltokanalintu. Niin on myös Fasaani Antiikki – suurehko ja värikäs, vaikkakin vanhojen tavaroiden liike.

Fasaani Antiikki kuvailee itse olevansa antiikkiliike, joka myy kaikkea tyyli- ja talonpoikaishuonekaluista (myös jonkin verran uustuotantoa) pienesineisiin, myös suomalaista muotoilua. Samassa tilassa toimii  itse asiassa kaksi eri yritystä: Fasaani ja Helsinki Second Hand.

Fasaanin valikoimissa on huonekaluja, astioita eri kausilta, pöytäliinoja, mattoja ja muuta pientavaraa. Keski-Euroopasta tuotuja industrial-tyylisiä kalusteita sekä maalaisromanttisia huonekaluja on myös laaja valikoima. Fasaanin uumenista voi hyvällä tuurilla löytää mitä tahansa. Hintahaitari on toki laaja, sillä joukoon mahtuu kalliita designhelmiä, mutta myös huokeampaa tavaraa.

img_9997
Näillä tikkailla ei päästä vielä maaliin asti. Onneksi löysimme korkeammat.

Jopa Jorma Uotinen luottaa Fasaaniin: “Antiikkiliike Fasaanin valikoima on aina kiinnostava. Olen ostanut täältä itselleni laseja. Hyvä muotoilu kestää aikaa.” Ja minä komppaan Jormaa. Fasaanissa kaikki ei ole aallon harjalla, mutta sieltä voi valita mielitiettynsä.

Itse käyn Fasaanissa yleensä fiilistelymielessä tai etsimässä asiakkaalle jotain tiettyä. Olemme ostaneet myymälästä mm. talonpoikaiskaapin sekä täydentäneet Arabian Pekka-astiastoamme. Tällä kertaa lähdin Fasaaniin mielessäni tarkka hankinta. Tikkaat, niitä me tarvitsemme kotona. Huoneistomme korkeus on 365 cm ja kaappeja riittää lähes kattoon asti. Nyt löysimmekin tikapuut, jotka komistavat keittiötämme. Nämä tikkaat ovat niin korkeat, että niitä pitkin pääsee lähes taivaaseen.

Fasaani löytyy Korkeavuorenkadulta Helsingin Ullanlinnnasta. Koska myymälän valikoima on laaja, joten kannattaa varata aikaa piipahtamiseen.

img_9935
Messinki tulee takaisin sisustukseen ja lujaa, uskokaa minun sanoneen. Nyt kannattaa siis haalia kaapin kätköistä kaikki syrjäänlaiteut kuparipannut ja -astiat takaisin näkyville tai ostaa uutta.

img_9945

img_9961 img_9959

img_9963

img_9965 img_9981 img_9986 img_9989 img_9993

Fasaani Helsinki

Osoite:

Korkeavuorenkatu 5, 00140 Helsinki

Avoinna:

ma-pe 11-18

la 11-16

Puhelin:

09 260 9970

Sähköpostiosoite:

fasaani.antiikki@gmail.com

 

Fasaani Lohja

Lohjanharjuntie 1147

08100 LOHJA

Avoinna:

Ma-pe klo 10-17, la klo 10-15