Lohta pinaattipedillä tartar-kastikkeen kanssa

Kevät on mennyt ruoan suhteen hiukan liian raskaasti, oloni ei ole kaikkein kepein. Pieni skarppaus “pullamössömussutuksessa” auttanee asiassa. Nyt painotan ruoka-annoksissa kasviksiin ja proteiiniin.

Tämä ruoka on meille uusi, mahtava tapa tarjoilla lohta tavallisesta tyylistä poiketen. Ruoan valmistukseen menee lähtökohtaisesti puoli tuntia, se aika, jonka lohi viettää kypsyäkseen uunissa.

Lohta pinaattipedillä tartar-kastikkeen kanssa

800 lohta

1/2 sitruuna

suolaa maun mukaan

mustapippuria maun mukaan

Ohje

Purista puolikkaan sitruunan mehu lohen päälle ja rouhi päälle suolaa sekä pippuria oman maun mukaan. Laita lohi 200 asteiseen uuniin 30 minuutiksi.

Sillä välin kun lohi on uunissa, valmista lisukkeet

Haudutettu pinaatti

200 g tuoreita pinaatin lehtiä

öljyä, voita tai vettä.

Ohje

Huuhtele pinaatin lehdet. Lämmitä niitä vedessä, voissa tai öljyssä kannen alla. Anna hautua välillä sekoittaen kunnes pinaatin lehdet ovat pehmenneet mieleiseesi pehmeysasteeseen. Huomioithan, että haudutettuna pinaatti kutistuu huomattavasti.

Ota lohi uunista. Lado pinaatti lautaselle ja asettele sen päälle lohifileen palanen.

Tartar-kastike

1 purkki ranskankermaa

1 ruokalusikallinen kapriksia

1/2 sitruuna

pieni puska persiljaa

Ohje

Kaada purkillinen ranskankermaa samalle paistinpannulle missä paistoit pinaatit. Älä huuhtele pannua turhaan välillä. Lämmitä seos nopeasti, mutta älä anna kiehua. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu, lisää kaprikset ja hakattu persilja. Sekoita ja lusikoi lohen päälle.