Lomakausi – oletko valmis?

Peter on kutsunut minua turvapalvelu- ja vakuutusyhtiöiden käveleväksi ja puhuvaksi mainosplakaatiksi. Lausahdus “varmuuden varaksi” kuvastaa kuulemma ajatusmaailmaani.

Myönnän, minuun sopii slogan “better safe than sorry”. Haluan turvallisuutta sellaisella tavalla, että kun turva on hankittu, oikeastaan voin unohtaa koko asian. Vähän niin kuin hyvät vaatteet. Niiden on oltavat helpot ja istuvat, mutta pukemisen jälkeen niihin ei tarvitse oikeastaan liiemmin luoda ajatusta.

Haluan siis viettää huoletonta elämää. Siihen kuuluu riittävä varautuminen vahinkoon. Meillä on jo toistakymmentä vuotta ollut hälytysjärjestelmät niin kaupungissa kuin mökillä. Nyt kun muutimme, päätimme uusia hälytysjärjestelmämme. Valitsimme Verisuren, sillä olin kuullut heidän palveluistaan vain hyvää. Taustatietoja tutkiessani selvisi, että Verisure on ainoa Suomessa toimiva kotien ja perheiden suojaamiseen erikoistunut yritys. Lisäksi, murto- ja palohälytyksen sattuessa, tilannekuvat menevät Verisuren omaan hälytyskeskukseen. Tällöin oikea-aikaisen ja -laatuisen avun saaminen on mahdollista. Lisäksi olen täysin ihastunut laitteen teknisiin ominaisuuksiin. Niistä kerron lisää myöhemmin.

Verisuren hälytinpaketin saa hankittua karkeasti sanottuna kodinkoneen hinnalla. Voit käydä laskemassa sinun tarpeisiisi sopivan hälytinpaketin hinnan täältä. Verisuren myyntipalvelu auttaa sopivan turvaratkaisun löytämiseen kaikenlaisille asujille, olit sitten yksineläjä kerrostalossa tai perheellinen omakotitalossa. Turva säilyy yöllä, päivällä ja poissaollessasi.

Erityisesti nyt, kun on kesälomakausi, haluan, että todellinen turva kodissani säilyy. Näpäytän siis ammattimaisesti valvotun hälytysjärjestelmän päälle ja astun rauhallisin mielin kesäloman viettoon.

MM-0656

verisure-0734

Lisäksi muistutan muutamasta muustakin seikasta, jonka kesälomailijan kannattaa pitää mielessä:

Vedet

Muista tarkistaa, että astian- ja pyykinpesukoneen hanat ovat suljettu ja muutkin vesihanat tulivat varmasti laitettua kiinni. Pesukoneisiin saa nykyään myös älyhanoja, jotka sulkevat hanat itsestään määräajan jälkeen käytön lopettamisesta. Tarkista, onko mahdollisessa omassa hälytysjärjestelmässäsi myös vesi- ja vuotovahti!

Ikkunat, ovet ja hälytysjärjestelmä

Huolehdi, että ikkunat ovat kunnolla suljetut, ovet takalukossa ja hälytysjärjestelmä on päällä.

Vakuutus

Tarkista, että vakuutuksesi ovat voimassa. Tsekkaa, saatko hinnanalennusta vakuutuksista, jos sinulla on hälytysjärjestelmä. Useimmat vakuutusyhtiöt myöntävät alennuksia.

Avain

Varmistu siitä, että olet jättänyt huollolle tai vartiointiliikkeellesi avaimesi, etenkin jos taloyhtiön yleisavain ei käy lukkoosi. Vartiointiliikkeelle tai taloyhtiölle voi tulla äkillinen tarve päästä huoneistoosi poissaoloaikanasi esim. vesivahingon tai murtohälytyksen ilmetessä.

Lämmöt

Säädä lämmöt kesäasentoon, jos talosi patteriverkosto ei toimi termostaatilla. Voit tarkkailla lämpötilaa etäältä hälytysjärjestelmän kautta.

Sähköt

Varmista, että olet kytkenyt sähkölaitteet pois päältä. Antennikin on hyvä irrottaa tv:stä, ettei ukkonen pääse vaurioittamaan sähkölaitteita. Onko palohälytin kunnossa? Joihinkin eloktronisiin laitteisiin, vaikkapa silitysraudan pistokkeeseen voit asentaa älypistorasian, jolloin sähköt menevät pois automaattisesti halutun ohjauksen mukaan.

Muuta huomioitavaa

Kirjat laukkuun ja rento mieli matkaan!

Onko sinulla vinkkejä turvalliselle lomailijalle?

MM-0675

Huoletonta ja turvallista lomaa!

kotona2

Artikkeli on tehty yhteistyössä Verisuren kanssa. Voit tutustua heidän palveluihinsa täältä.