Maijan uusi tyyli Amyn ja Marin lailla

Halusin kokeilla Maijalle tämän syksyn ehdotonta suosikkivaatetta – vekkihametta. Mutta sitä ennen Maija saapui studiolle omassa tyylissään pahaa aavistamatta 🙂

Vekkihame nimittäin kalskahtaa niin tätimäiseltä, että Maija olisi varmaan kieltäytynyt koko ideasta, jos hän olisi etukäteen tiennyt, mikä vaate oli kyseessä.

MM amyn tyyli-8328
Amy stailaa.

Maijan päivä oli yllätyksiä täynnä, kun hän lupautui, sokkona, ilman peiliä mukaan tyylileikkiin. Maskeeraaja Mari Vaalasranta teki Maijalle uudenlaisen hiustyylin, jossa hänen pitkät hiuksensa kiinnitettiin puolipitkään malliin ja otsatukka vaihtui sivukampaukseksi.

Maijasta kuoriutui moderni ja tyttömäinen Audrey Hepburn, oman aikansa tyyli-ikoni ja muotisuunnittelija Hubert de Givenchyn muusa.

MM amyn tyyli-8343
Musta 3/4-hihainen kilpikonnaneule yhdistyi kauniisti nilkkapituiseen metallinhohtoiseen vekkihameeseen. Kyllä se vyötärö löytyi – vyötärö, josta Maija oli niin huolissaan. Polvipituiset sukat rullattiin nilkkoihin ja niiden päälle solmittiin rusetille samettinauhat. Korkokengillä lisättiin sääriin pituutta.

MM amyn tyyli-8352

Väripilkuksi valitsin punaisen nahkalaukun ja päällystakiksi pehmeäpintaisen voimakkaan vihreän neuletakin. Sama asu muuntautui helposti myös työvaatteeksi, kun neuletakin sijasta Maija puki päälleen naisellisen mustan jakun. Leiki ja kokeile uutta, ole rohkea valinnoissasi ja iloitse syksyn kauniista väreistä.

MM amyn tyyli-8532

 

MM amyn tyyli-8404

MM amyn tyyli-8391MM amyn tyyli-8456

P.S. Tyllihame ja rouhea neule on myös kokeilemisen arvoinen!

Tyyliterveisin,

Amy

Anne-Maria Ylitapio

Eli Amy on muodin ammattilainen, joka on tehnyt pitkän uran muotitoimittajana, stylistina ja pukusuunnittelijana. Tutustu Amyn töihin täällä!

Meikki-idea

Jussi-patsaankin voittanut Mari Vaalasranta kertoo ideoistaan meikin ja kampauksen suhteen: “En ollut koskaan tavannut Maijaa, toki olin nähnyt hänestä kuvia. Maijalla on mielestäni tapana laittaa (ainakin juhlaan) liian tummat silmät. Itse näen hänet vaaleilla luomilla, mutta tummilla kulmilla. Maijan kaunis silmänväri tuleekin kauniisti esiin vaalealla luomella, tosin silmän muotoa kannattaa korostaa tummalla rajauksella. Tässä tyylissä on mielestäni modernia ranskalaisuutta, se on chic!

Katso Marin upea portfolio täältä!

MM amyn tyyli-8421

Mari  Vaalasranta

Mari on pitkän ja kunniakkaan uran tehnyt elokuvamaskeeraaja, joka tekee myös mainoskuvauksia. Mari kertoo työstään: ” Maskeeraaja on filmikuvauksissa tärkeä tasapainottava tekijä teknisen ryhmän, tuottajan ja ohjaajan välissä. Hänelle näyttelijät voivat helposti jakaa tuntojaan meikissä istuessaan. Katsoisin maskeeraajan olevan tavallaan “rentouttaja”.

Näyttelijälle on tärkeää saada rooli toimimaan joka tasolla. Kun maskeeraajan työ ei näy lopputuloksessa, tunnen onnistumista, koska silloin meikki tai maski on saatu luontevasti sulautettua osaksi roolihahmoa.”

Maijan P.S.

Mielestäni vaatetyyli on todella kiva. Ehkä nyt en pitkiä villasukkia laittaisi kaupungille nyörikorkkareiden kanssa, mutta hiukan raskaampien saappaiden kanssa hyvinkin. Taidan olla hiukan nynny. Vihreää villapaitaa ja punaista pientä laukkua en tulisi yhdistäneeksi omatoimisesti, mutta etenkin nähtyäni itseni kuvista, yhdistelmä on mielestäni mielenkiintoinen. Muiden vaatteiden kanssa sävysävyyn valittu laukku olisi helposti melko tylsä ja turhan turvallinen ratkaisu.

Meikki on myös ihan oma lukunsa. Kiva ja raikas. Allekirjoitan Marin mielipiteen siitä, että teen usein liian tumman silmämeikin. Se on jäänne menneisyydestä. Etenkin ikääntyessäni luomeni ovat alkaneet tulla painaviksi ja vaalea sävy luomilla tekee niistä kevyemmät. Lisäksi, minulle alkaa tulla himo kasvattaa otsatukka pois. Näin tapaa käydä aina noin vuoden kestäneen “otsatukkakauden” jälkeen. Kiertokulku on pysäyttämätön.

Pistän nämä vaate-, hius- sekä meikkivinkit nyt mieleeni ja yritän toistaa oppimaani.

Kiitos ihanat ja upeat Amy sekä Mari, teitte minusta kauniin tyylikkään. Tykkään!

tyyli.typo