Kyllä iho muistaa!

“Mutta iho muistaa, Iho muistaa!”, ihana Aki Sirkesalo lauloi. Ja niin on kaiketi uskominen. Pari viikkoa sitten oli Environ-hoitohaasteeni välitilinpäätös. Palasimme Kauneushoitola Kuulaan Venlan ja Environille viestintää tekevän Anun kanssa Turkuun, sinne, mistä kaikki alkoi, Ihonhoitoklinikka Fiinin Saijan luokse.

Menin Visia-ihokameran eteen ja räpsäytimme uudet kuvat verrataksemme ihoni mahdollisia muutoksia puolivuotisajanjaksolta. Minulle kerrottiin, ettei puolen vuoden hoidon jälkeen kannata odottaa liikoja. Halusimme kuitenkin tsekata, että olemme tehneet oikeita tuote- ja hoitovalintoja. Luottoni Venlan hoitoihin, Environin tuotteisiin sekä omiin uskoutuneisiin ihonhoitorutiineihini olivat toki kohdillaan, mutta silti meitä kaikkia jännitti.

Environ-ihonhoitohaasteessa A-vitamiinin ja muiden antioksidanttien sekä peptidien määrä on noussut hoitoni edetessä. A-vitamiinia lisätään asteittain, jotta ihoni tottuu vitamiiniin eikä liian nopeasti lisätty A-vitamiinimäärä aiheuta ihossani punoittavia reaktiota. Voit lukea lisää ihoni hoidosta täältä.

visia1
Saija puhdistaa ihoni ennen kuvantamista.
2-3
Tässä kasvoni asetellaan Visian kuvantamislaitteeseen.

Kuvantaminen

Visia-ihokuvantaja näkee paitsi ihon pinnan,  myös useiden millien syvyyteen ihon alle. Ihoni kuvannettiin aiemmin huhtikuussa ja nyt uudemman kerran ihonhoitoklinikka Fiinissä. Fiinin SKY-kosmetologi Saija Kunttu puhdistaa ihoni kuvannusta varten. Sitten kasvoni asetellaan Visian kameroiden eteen. Saija Kunttu painaa kuvannusnappia ja saamme selville ihoni tämänketkisen kunnon. Tämän jälkeen katsomme kuvat yksityiskohtaisesti ja pääsemme jännityksestä.

3-3

Muutokset ovat huikeat, ei vain silmämääräisesti. Myös Visian mukaan ihoni on mennyt kiistattomasti oikeaan suuntaan viimeisen kuuden kuukauden aikana. 

Ihohuokoset

Tällä kuvalla analysoidaan laajentuneiden ihohuokosten määrä. Hoitojakson alkaessa minulla oli sinisellä rajatulla alueella laajentuneita ihohuokosia 57, nyt 52. Suunta positiivisesti nousujohteinen, vaikkakin ihohuokoseni ovat alunperin olleet todella “mallikkaat”.  Jopa 96 %:lla verrokkiryhmääni kuuluvista naisista tässä asiassa on huonompi tulos kuin minulla.

7_huokoset_pieni

UV-läikät

Ihon pinnalliset UV-läikät ovat ihon väriaineen eli melaniinin paikallisia, jo näkyviä kasaantumia. Lähtötilanteessa kyseisiä läikkiä oli 115, nyt 75. Wow!uvlaikat

Läikät

Tässä kuvassa lasketaan kaikenlaiset ihon pinnalliset läikät pisamista arpiin ja muihin värimuutoksiin. Lähtötilanne 57 kpl, nyt 52 kpl.

laikat

Ruskeat läikät

Tässä kuvannetaan ihon pinnan alla olevat UV-vauriot, jotka ovat nousemassa ihon pintaan, mutta jotka eivät vielä siinä näy. Ihon alla olevia ruskeita läikkiä lähtötilanteessa oli 149 kappaletta, nyt 168. Tätä huonontunutta tulosta on selitetty sillä, että nuo läikät ovat tulollaan syvältä ihohuokosista, eikä niiden tuloa ole vielä voitu pysäyttää tai korjata kokonaan. Näin lyhyellä hoitojaksolla ei olla voitu vaikuttaa ihon syviin kerroksiin. Ne elävät vielä omaa elämäänsä, kunnes hoito “syvenee” ajan kuluessa.

ruskeatlaikat-1

Punaiset läikät

Tässä tutkitaan kaikki ihon punertavat muutokset tulehduksista laajentuneisiin pintaverisuoniin. Minun tapauksessani tutkittiin lähinnä laajentuneita pintaverisuonia. Punaisia läikkiä hoitojakson alkaessa oli ollut 84 kappaletta, nyt 42. Uskomattoman hyvä tulos!
4_punaiset-kohdat

Rypyt

Ihoni on aina ollut hyvä. Minut on kieltämättä siunattu hyvillä geeneillä ja hyvillä ihonhoitorutiineilla, mitkä äitini opetti minulle jo pikkulikkana. Varsinaisia ryppyjä (sinisellä rajatulla alueella) minulla hoidon alkaessa oli 9 ja nyt 4. Tämä tarkoittaa, että hoidon alkaessa 85:llä sadasta samaan verrokkiryhmään kuuluvalla (sama ikä, sukupuoli ja rotu) oli huonompi tilanne kuin minulla. Nyt 92:lla sadasta on huonompi ryppytilanne kuin minulla. Aika hurjaa!
5_rypyt-1

Pinta

Pintakuvalla analysoidaan ihon sileyttä. Jos ihossa esimerkiksi on paljon kuollutta kuivaa solukkoa, ihon pinta ei ole sileä, koska kuollut solukko muodostaa siihen “röpelikköä”. Hoidon alkaessa ihoni pinnassa oli sinisellä rajatulla alueella 365 epäkohtaa, nyt 199. Tämän tuloksen perusteella 87%:lla verrokkiryhmään kuuluvalla oli huonompi tulos kuin minulla, nyt 94 %:lla.

6_pinta-1

Porfyriinit

Tässä kuvannetaan ihohuokosten epäpuhtauksia/bakteerieritteitä. Ihon epäpuhtauksia minulla oli hoidon alkaessa 35, nyt 47. Tämän luvun nousulla ei ole suurta merkitystä, sillä tulokseni on poikkeuksellisen hyvä. Normaalissa terveessä ihossa tulos voi olla helposti 300-400 luokkaa.

8_porfyriinit-1

Tästä on hyvä jatkaa. Mutta kuinka paljon paremmiksi tulokseni voivat vielä tulla? Katsotaan siis suurella mielenkiinnolla, millaisia tulokset ovat 1/2 vuoden päästä, kun teemme loppuanalyysin. Tuolloin tulos on vielä verrannollisempi, sillä aloitus- ja loppukuvat otetaan samaan vuodenaikaan, eikä eroja ole mm. aurinkoaltistuman suhteen. Nyt puolivälitutkimuksessa kesä ja aurinko saattavat taakoittaa ihoani, mitä ne eivät tehneet aloituskuvantamisen aikoina. En voi sanoa muuta, kuin uskomatonta! En ole edes varma, uskoisinko testituloksia, jos itse en olisi koekaniini 🙂

5-3

hyvinvointi.typo

Tehty yhteistyössä Environin kanssa.