Marimekko-kotikierrokseni jatkui Villa Vuosannan toiseen kerrokseen, jossa oli kaksi makuuhuonetta. Ensimmäisen makuuhuoneen sisustus oli vaalean harmonista. Muun muassa unikkokuosi näyttää unisen utuiselta uudessa lempeässä sävyssään.

Kerrostumia.

Lempihuoneeni löytyi ehdottomasti Marimekko-kodin yläkerrasta ja visiittini viimeisestä huoneesta. Huoneen sisustus oli hillitty sini-valkoinen, jonka korostusväriksi oli tuotu punaista. Mielestäni sisustuksella ja tekstiileillä oli saatu aikaan kokonaisuus, joka oli raikas ja tunnelmaltaan seesteinen. Lisäksi oli ihanaa nähdä Marimekon tekstiilit yhdistettyinä vuosisadan vaihteen kalusteisiin. Useimmin Marimekko on saatettu yhteen mm. seitsemänkymmentäluvun retrokalusteiden kanssa.

Koska kamerani temppuili koko huvilavierailuni ajan, joudumme tyytymään hieman kelmeisiin ja toisinaan hiukan epäskarppeihin kuviin vähäisillä tuote- ja kuvaselityksillä. Tukiessani kamerani asetuksia en ehtinyt haastatella Marimekon henkilökuntaa. Paras kuitenkin tapahtui ainakin minulla – inspiroituminen ihanasta uudesta Marimekon tulevasta mallistosta!